De Blackmagic eGPU gebruiken met uw Mac

De Blackmagic eGPU en Blackmagic eGPU Pro zijn externe grafische processors waarmee uw Mac beschikking krijgt over extra grafische prestaties voor workflows in professionele apps, gaming, de productie van VR en meer.

De Blackmagic eGPU en Blackmagic eGPU Pro van Blackmagic Design zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Apple om workflows in professionele apps te versnellen, het gamen soepeler te maken en de productie van levensecht VR-materiaal op uw Mac mogelijk te maken.

Technische specificaties

De Blackmagic eGPU is uitgerust met een Radeon Pro 580 grafische processor met 8 GB GDDR5-geheugen. Hierdoor krijgt uw verbonden Mac grafische prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een geavanceerde 27-inch iMac.

De Blackmagic eGPU Pro is uitgerust met een Radeon RX Vega 56 grafische processor met 8 GB HBM2-geheugen. Hierdoor krijgt uw verbonden Mac grafische prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een iMac Pro.

De beide Blackmagic eGPU's verbeteren niet alleen de grafische prestaties, maar leveren ook maar liefst 85 W aan oplaadvermogen voor de MacBook Air en MacBook Pro.

De Blackmagic eGPU heeft de volgende poorten voor het aansluiten van beeldschermen en VR-accessoires:

• 2x Thunderbolt 3 (USB-C)
  • 4x USB 3.0
  • 1x HDMI 2.0

De Blackmagic eGPU Pro heeft de volgende poorten:

• 2x Thunderbolt 3 (USB-C)
  • 4x USB 3.0
  • 1x HDMI 2.0
  • 1x DisplayPort 1.4

Systeemvereisten

De Blackmagic eGPU is compatibel met elke Mac die is uitgerust met Thunderbolt 3 waarop macOS High Sierra 10.13.5 of hoger is geïnstalleerd. Voor de Blackmagic eGPU Pro is een Mac met Thunderbolt 3 en macOS Mojave 10.14.1 of hoger vereist. Lees hier hoe u de software op een Mac bijwerkt.

Als u een Mac mini (2018) hebt waarop FileVault is ingeschakeld, zorg er dan voor dat uw primaire beeldscherm tijdens het opstarten direct is aangesloten op de Mac mini. Als na het inloggen het bureaublad van macOS wordt weergegeven, kunt u het beeldscherm loskoppelen van de Mac mini en aansluiten op de Blackmagic eGPU.

De Blackmagic eGPU aansluiten en gebruiken

Wanneer u de Blackmagic eGPU of Blackmagic eGPU Pro op uw Mac aansluit met behulp van een Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel, wordt het eGPU-menubalkitem  weergegeven; dit geeft aan dat de eGPU klaar is voor gebruik.

Blackmagic eGPU verbetert automatisch de grafische prestaties van op Metal gebaseerde apps op externe beeldschermen en apparaten die op de eGPU worden aangesloten. In Activiteitenweergave kunt u zien of de eGPU in gebruik is:

1. Open Activiteitenweergave (u vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's').
  2. Kies 'Venster' > 'GPU-geschiedenis'. Er wordt een grafiek weergegeven van de activiteit van de interne GPU van uw computer en die van de Blackmagic eGPU.

Als u de Blackmagic eGPU wilt loskoppelen van de Mac, gebruikt u het menubalkitem  om de eGPU veilig los te koppelen; dan pas koppelt u de kabel los.

De optie 'Bij voorkeur externe GPU' gebruiken

Vanaf macOS Mojave 10.14 kunt u 'Bij voorkeur externe GPU' instellen in het deelvenster 'Toon info' in de Finder. Met deze optie kunnen de Blackmagic eGPU en Blackmagic eGPU Pro apps versnellen op elk beeldscherm dat is aangesloten op de Mac, inclusief beeldschermen die zijn ingebouwd in de Mac:

1. Sluit de app als deze is geopend.
  2. Selecteer de app in de Finder. De meeste apps staan in de map 'Programma's'. Als u de app opent vanaf een alias of launcher, Control-klikt u op het symbool van de app en kiest u 'Toon origineel' in het venstermenu. Selecteer vervolgens de originele app.
  3. Druk op Command-I om het infovenster van de app weer te geven.
  4. Selecteer het aankruisvak naast 'Bij voorkeur externe GPU'.
  5. Open de app om deze met de eGPU te gebruiken.

Lees meer over het gebruik van eGPU's met uw Mac.

Meer informatie

Momenteel biedt macOS geen ondersteuning voor eGPU's in Windows met Boot Camp of wanneer uw Mac in macOS-herstel staat, wanneer u inlogt bij FileVault of wanneer u systeemupdates installeert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.