De Blackmagic eGPU gebruiken met uw Mac

De Blackmagic eGPU is een externe grafische processor waarmee uw Mac beschikking krijgt over meer grafische kracht in workflows bij professionele apps, bij games, bij de productie van VR enzovoort.

De Blackmagic eGPU van Blackmagic Design, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Apple, versnelt workflows in professionele apps, maakt games soepeler en maakt het mogelijk om levensecht VR-materiaal te produceren op uw Mac.

Technische specificaties

De Blackmagic eGPU is uitgerust met een Radeon Pro 580 grafische processor met 8 GB GDDR5-geheugen. Hierdoor krijgt uw verbonden Mac videoprestaties die vergelijkbaar zijn met van een 27-inch iMac uit het hoogste segment.

De Blackmagic eGPU verbetert niet alleen de videoprestaties, maar levert ook nog eens 85 W aan laadvermogen voor de MacBook Pro en MacBook Air.

De Blackmagic eGPU heeft de volgende poorten voor het aansluiten van beeldschermen en VR-accessoires:

• 2x Thunderbolt 3 (USB-C)
  • 4x USB 3.0
  • 1x HDMI 2.0

Systeemvereisten

De Blackmagic eGPU is compatibel met Macs die zijn uitgerust met Thunderbolt 3 en waarop macOS High Sierra 10.13.5 of hoger is geïnstalleerd. Ontdek hoe u de software op een Mac bijwerkt.

De Blackmagic eGPU aansluiten en gebruiken

Wanneer u Blackmagic eGPU op uw Mac aansluit met behulp van een Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel, wordt het menubalkitem 'eGPU'  weergegeven; dit geeft aan dat de eGPU klaar is voor gebruik.

De Blackmagic eGPU versnelt automatisch de graphics van op Metal gebaseerde apps op externe beeldschermen en apparaten die op de eGPU worden aangesloten. In Activiteitenweergave kunt u zien of de eGPU in gebruik is:

1. Open Activiteitenweergave (u vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's').
  2. Kies 'Venster' > 'GPU-geschiedenis'. Er wordt een grafiek weergegeven van de activiteit van de interne GPU van uw computer en die van de Blackmagic eGPU.

Als u de Blackmagic eGPU wilt loskoppelen van de Mac, gebruikt u het menubalkitem  om de eGPU veilig los te koppelen; dan pas koppelt u de kabel los.

De optie 'Bij voorkeur externe GPU' gebruiken

Vanaf macOS Mojave 10.14 kunt u 'Bij voorkeur externe GPU' instellen in het deelvenster 'Toon info' in de Finder. Met deze optie kan de Blackmagic eGPU apps versnellen op elk beeldscherm dat is aangesloten op de Mac, inclusief beeldschermen die zijn ingebouwd in de Mac:

1. Sluit de app als deze is geopend.
  2. Selecteer de app in de Finder. De meeste apps staan in de map 'Programma's'. Als u de app opent vanaf een alias of launcher, Control-klikt u op het symbool van de app en kiest u 'Toon origineel' in het venstermenu. Selecteer vervolgens de originele app.
  3. Druk op Command-I om het infovenster van de app weer te geven.
  4. Markeer het selectievakje naast 'Bij voorkeur externe GPU'.
  5. Open de app om deze met de eGPU te gebruiken.

Lees meer over het gebruik van eGPU's met uw Mac.

Meer informatie

Momenteel biedt macOS geen ondersteuning voor eGPU's in Windows met Boot Camp of wanneer uw Mac in macOS-herstel staat, wanneer u inlogt bij FileVault of wanneer u systeemupdates installeert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.