Nieuw in Schoolwerk

Lees hier meer over de nieuwe thuisbasis voor docenten en leerlingen.

Schoolwerk is een krachtige iPad-app die is ontworpen om leerkrachten en leerlingen te helpen om effectiever gebruik te maken van de kracht van iPad. Leerkrachten kunnen eenvoudig opdrachten distribueren en verzamelen, de voortgang van leerlingen in de gaten houden in educatieve apps en in realtime een-op-een samenwerken met leerlingen, ongeacht waar deze zich bevinden. De app is ook heel eenvoudig te gebruiken voor leerlingen. Opdrachten verschijnen automatisch op hun iPad, geordend op einddatum en klas. Daarnaast kunnen docenten Schoolwerk gebruiken om op de hoogte te blijven van de voortgang van iedereen in de klas, zodat ze hun lessen kunnen afstemmen op de behoeften van de individuele leerling.

Het beste lesmateriaal is vaak te vinden in apps. Met Schoolwerk kunnen docenten ondersteunde apps doorzoeken op lesmateriaal dat past binnen hun lesprogramma en vervolgens specifieke app-activiteiten delen met de leerlingen. Zij kunnen met een enkele tik direct naar de juiste activiteit gaan.

Schoolwerk is beschikbaar in de App Store en vereist de configuratie van schoolaccounts en -klassen in Apple School Manager door de IT-beheerder van een school. Lees hoe je Schoolwerk configureert en raadpleeg de gebruikershandleiding van Schoolwerk voor meer informatie over de vereisten.

Schoolwerk 2.5.1 vereist iPadOS 16.4 of nieuwer. Als je de nieuwste versie van Schoolwerk wilt krijgen, ga je op je iPad naar het tabblad 'Updates' in de App Store of vraag je erom bij je IT-beheerder.

Nieuw in Schoolwerk 2.5.1

Deze update bevat prestatie-, stabiliteits- en bruikbaarheidsverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 2.5

• Krijg sneller inzicht in gegevens van leerlingen met inzichtkaarten die algemene trends weergeven voor prestaties, frequentie, tijd en voortgang.

• Bekijk resultaten van exit-tickets voor een hele klas met grafieken die de meest geselecteerde opties en antwoorden op open vragen samenvatten en visualiseren.

• Wijs een volledige app toe die leerlingen een bepaalde tijd kunnen gebruiken.

• Stel wachtwoorden van leerlingen opnieuw in en maak nieuwe verificatiecodes voor leerlingen aan vanuit de app.

• Stel leerlingen in staat een foto, video, tekening of audiobestand toe te voegen aan hun antwoord op een open vraag in een exit-ticket.

Nieuw in Schoolwerk 2.4.1

Deze update bevat oplossingen voor problemen en prestatieverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 2.4

• Voeg foto's, tekeningen, video's en audiobestanden toe aan instructies en gebruik 'Probeer opnieuw'-berichten om de ervaring meer te personaliseren

• Gebruik multimedia om nog interessantere vragen en antwoorden voor exit-tickets te ontwerpen

• Maak en plan opdrachten zodat deze op een specifieke datum en tijd naar de leerlingen worden verstuurd

• Ontvang links naar webpagina's voor inleververzoeken om leerlingen meer opties te bieden om te laten zien wat ze hebben geleerd

Nieuw in Schoolwerk 2.3.2

• Verhelpt een probleem waardoor bewerkingen niet konden worden bewaard bij het gebruik van 'Markering' in een document

Nieuw in Schoolwerk 2.3.1

• Verbeterde prestaties en eenvoudiger werk van leerlingen nakijken

• Verbeteringen van de bruikbaarheid en stabiliteit

Nieuw in Schoolwerk 2.3

• Ga aan de slag met Schoolwerk door een account aan te vragen met het e-mailadres dat je voor de onderwijsinstelling gebruikt.

• Maak snel studentenaccounts aan en deel inloggegevens

• Maak boeiende exit-tickets met meerdere reactietypen aan om beter inzicht te krijgen in het leren van studenten

• Bekijk de voortgang van leerlingen op exit-tickets, inclusief bestede tijd, aantal beantwoorde vragen en klasreactie-gemiddelden

• Dankzij ondersteuning voor gebruikersinschrijving* kunnen docenten en leerlingen hun persoonlijke iPad gebruiken voor toegang tot Schoolwerk

• Gebruik de nieuwe horizontale tabbladen bij het bekijken van een opdracht om gemakkelijk tussen activiteiten te schakelen

Nieuw in Schoolwerk 2.2.2

• Nu ook ondersteuning voor Arabisch en Hebreeuws

• Verbeterde prestaties, onder andere bij het inleveren van opdrachten en het gebruik van Split View

Nieuw in Schoolwerk 2.2

• Bekijk hoeveel tijd is besteed aan opdrachten met bestanden of links die in Schoolwerk zijn geopend

• Deel opdrachten met andere docenten door te exporteren naar de Common Cartridge-bestandsstructuur

• Gebruik de bijgewerkte navigatiekolom om snel toegang te krijgen tot klassen, opdrachten en leerlingen

• Je kunt eenvoudig wijzigen, kopiëren, delen enzovoort door een opdrachtkaart langer ingedrukt te houden

Nieuw in Schoolwerk 2.1.2

Deze update bevat bruikbaarheids- en stabiliteitsverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 2.1.1

• Standaard worden pdf's en foto's die zijn toegewezen in Opdrachten nu geopend in Schoolwerk

Nieuw in Schoolwerk 2.1

• Importeer materiaal uit leerbeheersystemen met behulp van de Common Cartridge-bestandsstructuur

• Trek omlaag om gegevens te vernieuwen op het tabblad 'Opdrachten'

• Bekijk de inleverdata en -tijden van leerlingen voor opdrachtactiviteiten (vereist iPadOS 14)

• Nieuw statuscentrum onderaan de linkernavigatie op het tabblad 'Opdrachten'

Nieuw in Schoolwerk 2.0.1

• Sneller laden van klassen en opdrachten

• Consistentere scrolervaring in de hele app

• Verbeterde stabiliteit bij het inloggen, navigeren door klassen en opdrachten en het gebruik van Split View

Nieuw in Schoolwerk 2

Geheel nieuw ontwerp

• Schakel eenvoudig tussen de weergaven 'Opdrachten' en 'Leerlingen' met de nieuwe navigatie op basis van tabbladen

• De nieuwe navigatiekolom biedt met één tik direct toegang tot huidige klassen, recente, favorieten en concepten en gearchiveerde opdrachten

• Gestroomlijnde opties voor het toevoegen van materiaal zoals app-activiteiten, foto's, video's, links en documenten tijdens het aanmaken van opdrachten

• Zie bij welke apps de voortgang van leerlingen is ingeschakeld en bekijk uitgebreide voorbeelden van activiteiten bij het toevoegen van app-activiteiten aan je opdrachten

Nieuwe functies

• Nieuwe opties voor opdrachten, zoals het vergrendelen van opdrachten, het markeren als 'bekeken', het aanvragen van revisies en het terugsturen van bestanden

• Inzicht in de voortgang van de klas als geheel en van individuele leerlingen, waaronder het aantal voltooide opdrachten, de tijd die eraan is besteed, en onvoltooide en opnieuw toegewezen activiteiten

• Meldingen aan docenten wanneer opdrachten moeten worden ingeleverd of klaar zijn om te worden nagekeken

• Meldingen aan leerlingen wanneer opdrachten worden toegewezen of de dag erna moeten worden ingeleverd; er is een weekoverzicht beschikbaar van opdrachten die al ingeleverd hadden moeten zijn en wanneer een docent heeft gevraagd om het opnieuw te proberen

• Docentenbibliotheek waarin concepten, favorieten en kopieën van opdrachten worden geordend vanuit gearchiveerde klassen

• Het nieuwe opdrachtenarchief slaat opdrachten op nadat klassen zijn afgerond, waardoor activiteiten eenvoudig opnieuw gebruikt kunnen worden

• In-app- en Spotlight-zoekmogelijkheid naar klassen, opdrachten en leerlingen

Nieuw in Schoolwerk 1.3.1

Deze update bevat kleine oplossingen voor problemen.

Nieuw in Schoolwerk 1.3

• Je kunt in Schoolwerk nu klassen maken, wijzigen en verwijderen. Hiervoor is iPadOS vereist.

• Je kunt nu in Schoolwerk bijnamen maken voor klassen.

• Deze update bevat bruikbaarheids-, prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 1.2.1

Deze update bevat kleine oplossingen voor problemen.

Nieuw in Schoolwerk 1.2

• Docenten kunnen nu activiteiten aanmaken door papieren documenten te scannen. iOS 12 vereist.. Meer informatie

• Leerlingen kunnen nu werk inleveren in Schoolwerk door papieren documenten te scannen. iOS 12 vereist.. Meer informatie

• Apps die de voortgang bijhouden kunnen nu automatisch een app-activiteit markeren als gereed wanneer een leerling deze activiteit heeft voltooid. Vereist iOS 12.2 of later. Als Schoolwerk-meldingen zijn ingeschakeld, toont Schoolwerk een bericht aan de leerling wanneer een app-activiteit automatisch wordt gemarkeerd als gereed.

• Bij apps die de voortgang bijhouden en die een nieuwe Schoolwerk-extensie gebruiken, kunnen docenten nu alle activiteiten die aan deze app verbonden zijn, vinden en toewijzen zonder de app te openen.

Nieuw in Schoolwerk 1.1.1

Deze update bevat kleinere stabiliteitsverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 1.1

• Hulpbronnen voor leerlingen zijn nu beschikbaar.

• Leraren kunnen nu zoeken naar app-activiteiten binnen apps die werken met Schoolwerk.

• Deze update bevat bruikbaarheids-, prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 1.0.2

Deze update bevat kleinere stabiliteitsverbeteringen.

Nieuw in Schoolwerk 1.0.1

Deze update bevat kleinere stabiliteitsverbeteringen.

Functies van Schoolwerk 1.0

Deel alles met Opdrachten

• Gebruik opdrachten om huiswerktaken, herinneringen of mededelingen met leerlingen te delen.

• Je kunt pdf's, documenten, weblinks, foto's, video's of zelfs links naar activiteiten in een app toevoegen.

• Leid leerlingen direct naar een specifieke activiteit binnen een app, als die app geschikt is voor gebruik met Schoolwerk.

• Bied leerlingen een eenvoudige manier om hun eindproject in te leveren of hun kennis aan te tonen.

Houd leerlingen geconcentreerd en georganiseerd

• Verwijs leerlingen naar een specifieke plek wanneer je een activiteit in een app toewijst.

• Leerlingen kunnen zien wat ze deze week moeten inleveren voor al hun lessen.

• Leerlingen kunnen hun huiswerk in Pages, Keynote en Numbers direct vanuit de app inleveren.

Werk samen en geef feedback in realtime

• Werk binnen enkele tikken eenvoudig samen met individuele leerlingen of de gehele klas.

• Voeg opmerkingen toe aan het werk van leerlingen en geef feedback terwijl ze aan een opdracht werken.

• Gebruik de nieuwe functies voor tekeningen en slimme annotaties in iWork om direct feedback toe te voegen aan documenten van leerlingen.

• Voeg markeringen toe aan pdf's, foto's en meer met Apple Pencil of je vinger.

Bekijk de voortgang van leerlingen

• Controleer welke leerlingen klaar zijn of nog bezig zijn met een opdracht die deze week moet worden ingeleverd.

• Bekijk hoe leerlingen hebben gepresteerd in al hun Schoolwerk-opdrachten, met inbegrip van hun werkstukken, toetsuitslagen, verdiende punten en bestede tijd.

• Leerlingen kunnen hun huiswerk vanuit elke app inleveren in Schoolwerk.

Personaliseer lessen voor individuele behoeften

• Creëer een allesomvattend beeld van je leerling, inclusief het ingeleverde werk en de voortgang in apps, allemaal op één centrale plek.

• Stem opdrachten af op een enkele leerling of op een groep leerlingen, afhankelijk van de individuele behoeften.

• Bepaal aan de hand van de voortgang van leerlingen wie er toe is aan een extra uitdaging of wie extra hulp nodig heeft.

Privacy

Voor Apple staat de privacy van leerkrachten en leerlingen centraal. Scholen zijn verplicht om de voortgangsfunctie in Schoolwerk in te schakelen via Apple School Manager. De voortgang van leerlingen wordt alleen vastgelegd voor activiteiten die door de leerkracht zijn toegewezen en die worden uitgevoerd door een leerling met een door de school verstrekte en beheerde Apple ID. Alle voortgangsgegevens van leerlingen zijn versleuteld in de opslag en bij de overdracht. Als een school verkiest hiervan geen gebruik te maken, kunnen leerkrachten en leerlingen de Schoolwerk-app nog steeds gebruiken zonder deze functie.

Ter verbetering van de Schoolwerk-app en om je school een beter inzicht te geven in hoe leerlingen en docenten omgaan met Schoolwerk, verzamelt Apple anonieme gegevens over je activiteiten in Schoolwerk, die ook gedeeld kunnen worden met je school. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de genoemde doeleinden en omvatten geen persoonsgegevens.

Meer informatie over privacy en beveiliging voor Apple producten in het onderwijs.

Meer informatie

In Australië en Nieuw-Zeeland heet de Schoolwerk-app 'Classwork'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.