Over Schoolwerk 1.0.1

Lees hier meer over de nieuwe thuisbasis voor docenten en leerlingen.

Schoolwerk is een krachtige iPad-app die is ontworpen om docenten en leerlingen te helpen om effectiever gebruik te maken van de kracht van iPad. Docenten kunnen eenvoudig opdrachten distribueren en verzamelen, de voortgang van leerlingen in de gaten houden in educatieve apps en in realtime een-op-een samenwerken met leerlingen, ongeacht waar deze zich bevinden. De app is ook heel eenvoudig te gebruiken voor leerlingen. Opdrachten verschijnen automatisch op hun iPad, geordend op einddatum en klas. Daarnaast kunnen docenten Schoolwerk gebruiken om de voortgang van iedereen in de klas bij te houden, zodat ze hun lessen kunnen afstemmen op de behoeften van de individuele leerling.

Het beste lesmateriaal is vaak te vinden in apps. Met Schoolwerk kunnen docenten ondersteunde apps doorzoeken op lesmateriaal dat past binnen hun lesplan en vervolgens specifieke app-activiteiten delen met de leerlingen. Zij kunnen met een enkele tik direct naar de juiste activiteit gaan.

Schoolwerk is beschikbaar in de App Store en vereist de configuratie van schoolaccounts en -klassen in Apple School Manager door de IT-beheerder van een school. Lees hoe u Schoolwerk configureert en raadpleeg Schoolwerk Help voor meer informatie over de vereisten.

Als u de nieuwste versie van Schoolwerk wilt krijgen, gaat u op uw iPad naar de tab 'Updates' in de App Store.

Nieuw in Schoolwerk 1.0.1

Deze update bevat kleinere stabiliteitsverbeteringen.

Functies van Schoolwerk 1.0

Deel alles met Opdrachten

• Gebruik opdrachten om huiswerktaken, herinneringen of mededelingen met leerlingen te delen.
  • U kunt pdf's, documenten, webkoppelingen, foto's, video's of zelfs koppelingen naar activiteiten in een app toevoegen.
  • Leid leerlingen direct naar een specifieke activiteit binnen een app, als die app geschikt is voor gebruik met Schoolwerk.
  • Bied leerlingen een eenvoudige manier om hun eindproject in te leveren of hun kennis aan te tonen.

Houd leerlingen geconcentreerd en georganiseerd

• Verwijs leerlingen naar een specifieke plek wanneer u een activiteit in een app toewijst.
  • Leerlingen kunnen zien wat ze deze week moeten inleveren voor al hun lessen.
  • Leerlingen kunnen hun huiswerk in Pages, Keynote en Numbers direct vanuit de app inleveren.

Werk samen en geef feedback in realtime

• Werk binnen enkele tikken eenvoudig samen met individuele leerlingen of de gehele klas.
  • Voeg opmerkingen toe aan het werk van leerlingen en geef feedback terwijl ze aan een opdracht werken.
  • Gebruik de nieuwe functies voor tekeningen en slimme annotaties in iWork om direct feedback toe te voegen aan documenten van leerlingen.
  • Voeg markeringen toe aan pdf's, foto's en meer met Apple Pencil of uw vinger.

Bekijk de voortgang van leerlingen

• Controleer welke leerlingen klaar zijn of nog bezig zijn met een opdracht die deze week moet worden ingeleverd.
  • Bekijk hoe leerlingen hebben gepresteerd in al hun Schoolwerk-opdrachten, met inbegrip van hun werkstukken, toetsuitslagen, verdiende punten en bestede tijd.
  • Leerlingen kunnen hun huiswerk vanuit elke app indienen in Schoolwerk.

Personaliseer lessen voor individuele behoeften

• Creëer een allesomvattend beeld van uw leerling, inclusief het ingeleverde werk en de voortgang in apps, allemaal op één centrale plek.
  • Stem opdrachten af op een enkele leerling of op een groep leerlingen, afhankelijk van de individuele behoeften.
  • Bepaal aan de hand van de voortgang van leerlingen wie er toe is aan een extra uitdaging of wie extra hulp nodig heeft.

Privacy

Voor Apple staat de privacy van docenten en leerlingen centraal. Scholen zijn verplicht om de voortgangsfunctie in Schoolwerk in te schakelen via Apple School Manager. De voortgang van leerlingen wordt alleen vastgelegd voor activiteiten die door de docent zijn toegewezen en die worden uitgevoerd door een leerling met een door de school verstrekte en beheerde Apple ID. Alle voortgangsgegevens van studenten zijn gecodeerd in de opslag en bij de overdracht. Als een school verkiest hiervan geen gebruik te maken, kunnen docenten en leerlingen de Schoolwerk-app nog steeds gebruiken zonder deze functie.

Ter verbetering van de Schoolwerk-app en om uw school een beter inzicht te geven in hoe leerlingen en docenten omgaan met Schoolwerk, verzamelt Apple anonieme gegevens over uw activiteiten in Schoolwerk, die ook gedeeld kunnen worden met uw school. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de genoemde doeleinden en omvatten geen persoonsgegevens.

Meer informatie over privacy en beveiliging voor Apple producten in het onderwijs.

Nieuw in Schoolwerk op iCloud.com

De updates zijn cumulatief. Als u Schoolwerk opent, hebt u dus alle nieuwste functies. Hieronder vindt u alle functies die bij elke versie zijn uitgebracht.

Juli 2018

Leerkrachten hebben nu toegang tot Schoolwerk op iCloud.com. Met de volgende ondersteunde browsers kunnen leerkrachten opdrachten aanmaken en de vorderingen van leerlingen bekijken:

• macOS: Safari 11 of nieuwer, Firefox 56 of nieuwer en Chrome 59 of nieuwer
  • Windows: Firefox 56 of nieuwer en Chrome 59 of nieuwer

Meer informatie

Hulp bij Schoolwerk

In Australië en Nieuw-Zeeland heet de Schoolwerk-app 'Classwork'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.