Wat u moet doen voordat u uw Apple Watch verkoopt, weggeeft of inruilt of als u een Apple Watch van iemand anders koopt

Volg deze stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat, zelfs als u het apparaat niet meer hebt. Of zorg ervoor dat de Watch die u van iemand anders wilt kopen, gereed is voor gebruik.

U moet wellicht het wachtwoord van uw Apple ID invoeren om Activeringsslot uit te schakelen.

Voordat u uw Apple Watch verkoopt, weggeeft of inruilt

U moet Activeringsslot uitschakelen en uw persoonlijke gegevens van het apparaat verwijderen. Dit doet u als volgt:

1. Houd uw Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik bovenaan het scherm op de naam van uw Watch en vervolgens op het Info-symbool.
  4. Tik op 'Koppel Apple Watch los'. Bij de 'Cellular'-modellen van Apple Watch tik u op 'Verwijder [Mobiele aanbieder]-abonnement'. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen. Uw aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening.
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in om Activeringsslot uit te schakelen. Als u het wachtwoord van uw Apple ID niet meer weet, kunt u het opnieuw instellen.
  6. Tik opnieuw om te bevestigen. Als u de apparaten loskoppelt, probeert uw iPhone een reservekopie van uw Apple Watch te maken. Als u een nieuwe Apple Watch krijgt, kunt u deze configureren met behulp van de reservekopie.

Als u de Apple Watch al hebt weggegeven, kunt u het apparaat alsnog wissen en Activeringsslot verwijderen via iCloud.com. Dit doet u als volgt:

1. Ga op een computer naar iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  2. Ga naar 'Zoek iPhone'.
  3. Selecteer 'Alle apparaten' en klik op uw Apple Watch.
  4. Klik op 'Wis Apple Watch'. Selecteer 'Volgende' totdat het apparaat wordt gewist.
  5. Klik op X naast uw Apple Watch.

Meer informatie over Activeringsslot.

Wanneer u uw Apple Watch wist

Wanneer u op 'Wis alle inhoud en instellingen' tikt, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of bankpassen die u voor Apple Pay hebt toegevoegd, worden verwijderd, evenals alle foto's, contacten, muziek en apps. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Wanneer u het apparaat wist, worden de gegevens ervan niet verwijderd uit iCloud.

Voordat u een Watch koopt van derden

Voordat u een Apple Watch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een erkende Apple reseller, moet u controleren of het apparaat niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

1. Een Apple Watch identificeren.
  2. Zorg ervoor dat de vorige eigenaar Activeringsslot heeft verwijderd van de Watch en dat de Watch is gewist. De vorige eigenaar moet de Watch loskoppelen en Activeringslot verwijderen door zijn of haar Apple ID-wachtwoord in te voeren, zodat u de Watch kunt gebruiken.
    • Als u het scherm ziet om in te loggen met de toegangscode of als het beginscherm verschijnt, moet het apparaat worden gewist.
    • Probeer indien mogelijk de Watch te koppelen met uw iPhone. Als u tijdens de configuratie wordt gevraagd om het Apple ID-wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is Activeringsslot nog steeds ingeschakeld.
  3. Op 'Cellular'-modellen van de Apple Watch moet u ervoor zorgen dat de vorige eigenaar alle actieve mobiele abonnementen heeft verwijderd en geannuleerd.