Wat je moet doen voordat je je Apple Watch verkoopt, weggeeft of inruilt of als je een Apple Watch van iemand anders koopt

Volg deze stappen om je persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat, zelfs als je het apparaat niet meer hebt. Of controleer of de Watch die je van iemand anders gaat kopen gebruiksklaar is.

Als je kinderen of andere gezinsleden hebt die geen eigen iPhone hebben, kun je hen via Gezinsconfiguratie laten profiteren van de communicatie- en veiligheidsvoordelen van je oude Apple Watch Series 4 of nieuwer.

Voordat je je Apple Watch verkoopt, weggeeft of inruilt

Je moet het activeringsslot uitschakelen en je persoonlijke gegevens verwijderen van je apparaat. Dit doe je als volgt:

Je moet wellicht het wachtwoord van je Apple ID invoeren om het activeringsslot uit te schakelen.
  1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.

2. Open de Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.

3. Tik op 'Alle Watches' bovenaan het scherm.

4. Tik op de infoknopGeen alt beschikbaar voor afbeelding naast de naam van je Watch.

5. Tik op 'Koppel Apple Watch los' en tik vervolgens nogmaals op de knop 'Koppel los' om te bevestigen.

6. Tik op 'Verwijder mobiel abonnement' als je een Cellular-model van de Apple Watch hebt.*

7. Voer je Apple ID-wachtwoord in om het activeringsslot uit te schakelen. Als je het wachtwoord van je Apple ID niet meer weet, kun je het opnieuw instellen.

8. Tik opnieuw om te bevestigen. Als je de apparaten loskoppelt, probeert je iPhone een reservekopie van je Apple Watch te maken. Als je een nieuwe Apple Watch gaat kopen, kun je de reservekopie gebruiken om deze te configureren.

* Als je een Cellular-model van de Apple Watch hebt, moet je niet vergeten je mobiele abonnement op te zeggen bij je aanbieder. Je aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening.

Als je je Apple Watch al hebt weggegeven, kun je het activeringsslot van iCloud.com wissen en uitschakelen. Dit doe je als volgt:

1. Ga op een computer naar Zoek mijn iPhone op iCloud.com en log in met je Apple ID.

2. Selecteer 'Alle apparaten' en klik op je Apple Watch.

3. Klik op 'Wis Apple Watch'. Selecteer 'Volgende' totdat het apparaat wordt gewist.

4. Klik op de X-knopGeen alt beschikbaar voor afbeelding naast de Apple Watch.

Meer informatie over het activeringsslot.

Een Apple Watch wissen

Wanneer je alle inhoud en instellingen wist, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of betaalkaarten die je voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto's, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Wanneer je het apparaat wist, worden de gegevens ervan niet verwijderd uit iCloud.

Voordat je een Watch koopt van derden

Voordat je een Apple Watch koopt van iemand anders dan Apple of een erkende Apple reseller, moet je ervoor zorgen dat het apparaat niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

1. Een Apple Watch identificeren.

2. Zorg ervoor dat de vorige eigenaar het activeringsslot heeft verwijderd van de Watch en dat de Watch is gewist. De vorige eigenaar moet de Watch loskoppelen en het activeringslot verwijderen door zijn of haar Apple ID-wachtwoord in te voeren, zodat jij de Watch kunt gebruiken.

• Als je het toegangsscherm ziet om in te loggen met de toegangscode of als het beginscherm verschijnt, dan is het apparaat niet gewist.

• Probeer indien mogelijk de Watch te koppelen met je iPhone. Als je tijdens de configuratie wordt gevraagd om het Apple ID-wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het activeringsslot nog steeds ingeschakeld.

3. Voor Cellular-modellen van de Apple Watch moet je controleren of de vorige eigenaar alle actieve mobiele abonnementen heeft verwijderd en geannuleerd.