Klassen voor Schoolwerk aanmaken en bewerken in Apple School Manager

Als u over de juiste bevoegdheden beschikt, kunt u handmatig klassen voor Schoolwerk aanmaken en bewerken in Apple School Manager.

Apple School Manager maakt automatisch klassen aan wanneer u verbinding maakt met uw studenteninformatiesysteem (SIS) of materiaal uploadt vanaf uw SFTP. Deze klassen worden automatisch weergegeven in Schoolwerk. U kunt de naam van een klas wijzigen met Apple School Manager. Voor klassen die niet in uw SIS- of SFTP-upload staan, zoals een naschoolse club, kunt u handmatig een klas aanmaken.

Welke rollen kunnen klassen aanmaken en bewerken?

Beheerders, sitemanagers, personenmanagers en managers kunnen klassen aanmaken, bewerken en verwijderen in Apple School Manager. Docenten kunnen eveneens klassen beheren als hun bevoegdheden zijn aangepast door een beheerder, sitemanager of personenmanager. Lees hier hoe u de bevoegdheden van een rol aanpast.

Handmatig klassen aanmaken

1. Log in bij Apple School Manager.
  2. Klik op 'Klassen' in de navigatiekolom.
  3. Klik op knop Maak klas aan.
    Scherm Maak klas aan
  4. Vul een klasnaam in in het veld 'Klasnaam'. Dit is de naam die leraren en studenten zien in Schoolwerk.
  5. U kunt eventueel nog een cursusnaam, klas-ID en klasnummer toevoegen.
  6. Selecteer een locatie en voeg vervolgens leraren en studenten toe.
  7. Klik op 'Bewaar'.

Klassen bewerken

U kunt klassen die u of anderen handmatig hebben aangemaakt, bewerken.

Voor klassen die automatisch zijn aangemaakt vanaf uw SIS- of SFTP-upload, kunt u de namen bewerken die worden weergegeven in Schoolwerk. De naam van de klas wordt automatisch gekopieerd uit de velden 'Cursusnaam' en 'Klasnummer' in SIS of SFTP.

Klassen verwijderen

Als een klas die wordt gebruikt voor Schoolwerk, wordt verwijderd uit uw SIS- of SFTP-upload, wordt deze omgezet naar een handmatige klas in Apple School Manager. Hierdoor kunnen leraren hun bestaande opdrachten bewaren of opnieuw gebruiken voor nieuwe klassen.

Als u een klas die voorheen met Schoolwerk werd gebruikt, handmatig verwijdert uit Apple School Manager, worden alle opdrachten en gegevens verwijderd.

In Australië en Nieuw-Zeeland heet de Schoolwerk-app 'Classwork'.