Een QR-code scannen met je iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe je de ingebouwde camera op je iPhone, iPad of iPod touch kunt gebruiken om een QR-code (Quick Response) te scannen voor links naar websites, apps, tickets en meer.

QR-codes geven snel toegang tot websites zonder dat je een webadres hoeft te typen of onthouden. Je kunt de Camera-app gebruiken om een QR-code te scannen.

Een QR-code scannen met de Camera-app

1. Open de Camera-app vanaf het beginscherm, het bedieningspaneel of het toegangsscherm.

2. Selecteer de camera aan de achterzijde. Houd je apparaat zo vast dat de QR-code verschijnt in de zoeker in de Camera-app. Je apparaat herkent de QR-code en geeft een melding.

3. Tik op de melding om de link te openen die bij de QR-code hoort.

iPhone-scherm met uitleg over hoe je een QR-code scant