Magnetische accessoires kunnen storing veroorzaken bij iPhone-camera's

Interne magneten in bepaalde iPhone-accessoires creëren magnetische velden die invloed kunnen hebben op de camera's aan de achterzijde van uw iPhone. Lees hoe u deze storing kunt voorkomen.

De camera's van uw iPhone maken zelfs onder moeilijke omstandigheden schitterende foto's. Als u de camera per ongeluk beweegt bij het maken van een foto, kan het resultaat onscherp zijn. Om dit te voorkomen, beschikken sommige iPhone-modellen over optische beeldstabilisatie (OIS).1 Met optische beeldstabilisatie maakt u ook scherpe foto's wanneer u de camera per ongeluk beweegt. Daarnaast hebben sommige iPhone-modellen closed-loop autofocus.2 Closed-loop autofocus gaat de effecten van zwaartekracht en trillingen tegen, zodat de scherpe focus voor stilstaande beelden, video's en panorama's wordt behouden.

Met optische beeldstabilisatie neemt een gyroscoop waar dat de camera bewoog. Om de beweging van het beeld en dus het onscherpe resultaat te verminderen, beweegt de lens mee met de hoek van de gyroscoop. Ingebouwde versnellingsmeters meten en compenseren de effecten van zwaartekracht en trillingen met closed-loop autofocus. Magnetische sensoren bepalen de stand van de lens, zodat de compensatiebeweging nauwkeurig kan worden ingesteld.

Een sterk magnetisch veld kan de optische beeldstabilisatie en closed-loop autofocus verstoren

Sensoren voor de lensstand reageren op magnetische velden. Als u een magneet in de buurt van deze sensoren plaatst, zal het magnetische veld de sensoren storen of deze tijdelijk uitschakelen. Dit kan de nauwkeurigheid van de sensoren verminderen en het bewegingsbereik van de lenzen beperken. De camera blijft dan foto's maken met andere stabiliserende manieren, maar zonder de voordelen van optische beeldstabilisatie en closed-loop autofocus.

Magnetische storing voorkomen

Andere fabrikanten maken bepaalde accessoires met sterke magneten of magnetiseerbare metalen plaatjes die zich in de buurt van de iPhone-camera (of -camera's) aan de achterzijde bevinden. Deze magneten en plaatjes klikken bijvoorbeeld hoesjes vast, maken losse beschermhelften aan elkaar vast of kunnen bevestigd worden aan vaste houders, zoals een autostandaard. Apple raadt andere fabrikanten aan om het gebruik van deze magneten en metalen onderdelen in hoesjes en andere accessoires te vermijden. U krijgt de beste cameraprestaties als u geen accessoires met magneten of magnetisch metaal gebruikt.

Als uw camera nog steeds niet werkt

Als uw iPhone-camera nog steeds niet werkt nadat u uw iPhone-hoesje en andere magnetische accessoires hebt verwijderd, leest u hier wat u kunt doen.

1. Optische beeldstabilisatie (OIS) is beschikbaar op de iPhone SE (2e generatie), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus. Optische beeldstabilisatie is niet beschikbaar voor de ultragroothoekcamera van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max of voor de telelenscamera van de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus.
  2. Closed-loop autofocus is beschikbaar op de iPhone SE (2e generatie), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.