Magnetische accessoires kunnen mogelijk storing veroorzaken bij iPhone-camera's

Interne magneten in bepaalde iPhone-accessoires creëren magnetische velden die invloed kunnen hebben op de iPhone-camera's aan de achterzijde. Lees hoe u deze storing kunt voorkomen.

De camera's op uw iPhone maken zelfs onder moeilijke omstandigheden schitterende foto's. Als u de camera per ongeluk beweegt bij het maken van een foto, kan het resultaat onscherp zijn. Om dit te voorkomen, hebben sommige iPhone-modellen optische beeldstabilisatie.1 Met optische beeldstabilisatie kunt u scherpe foto's maken, zelfs als u de camera per ongeluk beweegt. Daarnaast hebben sommige iPhone-modellen closed-loop autofocus.2 Closed-loop autofocus weerstaat de effecten van zwaartekracht en trillingen zodat de scherpe focus voor stilstaande beelden, video's en panorama's wordt behouden.

Met optische beeldstabilisatie neemt een gyroscoop waar dat de camera bewoog. Om de beweging van het beeld en dus het onscherpe resultaat te verminderen, beweegt de lens mee met de hoek van de gyroscoop. Ingebouwde versnellingsmeters meten en compenseren voor de effecten van zwaartekracht en trillingen met closed-loop autofocus. Magnetische sensoren bepalen de stand van de lens zodat de compensatiebeweging nauwkeurig kan worden ingesteld.

1. Optische beeldstabilisatie is beschikbaar op de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus.
  2. Closed-loop autofocus is beschikbaar op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Een sterk magnetisch veld kan optische beeldstabilisatie en closed-loop autofocus verstoren

Lensstandsensoren reageren op magnetische velden. Als u een magneet plaatst in de buurt van deze sensoren, veroorzaakt het magnetische veld storing bij de sensoren of deze tijdelijk uitschakelen. Dit kan de nauwkeurigheid van de sensoren verminderen en de bewegingen beperken die de lenzen kunnen maken. De camera blijft andere stabiliserende manieren gebruiken om foto's te maken, maar zonder de voordelen van optische beeldstabilisatie en closed-loop autofocus.

Magnetische storing voorkomen

Externe fabrikanten maken bepaalde accessoires met sterke magneten of magnetiseerbare metalen plaatjes die zich in de buurt van de iPhone-camera (of -camera's) aan de achterzijde bevinden. Deze magneten en plaatjes klikken bijvoorbeeld hoesjes vast, maken losse beschermhelften aan elkaar vast of kunnen bevestigd worden aan vaste houders, zoals bij een autostandaard. Apple raadt externe fabrikanten aan om het gebruik van deze magneten en metalen onderdelen in hoesjes en andere accessoires te vermijden. U krijgt de beste cameraprestaties als u accessoires met magneten of magnetisch metaal vermijdt.

Als uw camera nog steeds niet werkt

Als u uw iPhone-hoesje en andere magnetische accessoires hebt verwijderd en uw iPhone-camera nog steeds niet werkt, vindt u hier wat u kunt doen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.