Audio via meerdere luidsprekers afspelen met AirPlay

U kunt audio thuis via meerdere luidsprekers tegelijk afspelen.

Nadat u meerdere Apple TV's, HomePods of andere audioapparaten hebt geconfigureerd in de Woning-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, kunt u muziek en audio tegelijk in meerdere kamers in uw huis afspelen. U kunt ook muziek per zone afspelen en beheren, bijvoorbeeld boven of beneden.

Gebruik uw iOS-apparaat, iTunes op een Mac of pc, Apple TV of HomePod om de muziek te beheren of vraag Siri om muziek af te spelen in uw huis.

Voordat u audio via verschillende luidsprekers kunt afspelen, dient u eerst de nieuwste versie van de software te installeren op al uw Apple apparaten en luidsprekers. Meer informatie over de vereisten voor AirPlay.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Speel muziek af op uw iPhone, iPad of iPod touch1 en bepaal vervolgens met het bedieningspaneel waar u de muziek wilt afspelen:

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Druk hard op de audiokaart in de rechterbovenhoek of houd deze ingedrukt om audioregelaars te openen. Als u de andere apparaten waarmee u audio wilt afspelen niet ziet staan, tikt u op  om te wisselen van afspeelregelaars naar AirPlay-opties.
  3. Tik op elk apparaat waarmee u de huidige audio wilt afspelen.

1 U kunt ook de Muziek-app, Podcasts-app of andere apps gebruiken om audio via meerdere apparaten af te spelen. Tik tijdens het luisteren naar een nummer of podcast op de speler onderaan het scherm, tik op  en selecteer de apparaten waarmee u AirPlay wilt gebruiken.

Vanaf een Mac of pc

1. Open iTunes en speel muziek af.
  2. Klik bovenaan het iTunes-venster op .
  3. Schakel het aankruisvak naast de naam van een apparaat in om de audio die u op dat moment afspeelt op dat apparaat af te spelen. Wanneer u AirPlay met een Apple TV gebruikt, kunt u worden gevraagd om een toegangscode in te voeren.

Vanaf een Apple TV of HomePod

U kunt Siri gebruiken om muziek af te spelen door uw hele huis. Op uw Apple TV kunt u ook handmatig andere luidsprekers toevoegen.

1. Veeg terwijl u muziek luistert omhoog op uw afstandsbediening en selecteer . Of houd  ingedrukt op uw afstandsbediening.
  2. Selecteer elk aanvullend apparaat waarmee u audio wilt afspelen.

Via AirPlay streamen vanaf Apple TV naar HomePod is momenteel nog bètasoftware.

Hulp krijgen

• Als uw muziek onverwacht stopt, kunt u uw apparaat of Siri gebruiken om de muziek weer af te spelen. In sommige gevallen gebruikt de Woning-app uw HomePod of Apple TV als de audiobron om online muziek te streamen (ook als uw HomePod of Apple TV op dat moment geen muziek afspeelt). Door Siri op dat apparaat te gebruiken of een andere taak uit te voeren, kan het afspelen overal worden onderbroken. U kunt ook een iOS-apparaat of computer met iTunes gebruiken om handmatig muziek te streamen.
  • Als u geen aankruisvak kunt inschakelen om de muziek die u op dat moment afspeelt, toe te voegen aan een HomePod, Apple TV of luidspreker, moet u het apparaat mogelijk bijwerken. Meer informatie over de vereisten voor AirPlay.
  • Indien u de kamer wilt wijzigen waarin een luidspreker zich bevindt, een luidspreker een andere naam wilt geven of twee HomePod-luidsprekers tegelijk wilt gebruiken, kunt u uw luidsprekers en audioapparaten beheren in de Woning-app.
  • Nog steeds hulp nodig? Meer informatie over wat u moet doen als u nog steeds problemen ervaart met AirPlay.