Als u de melding 'Update mislukt' of 'Apple Pay niet beschikbaar' ziet na een iOS-update of herstart

Als u een van deze meldingen ziet, is er tijdens diagnose in iOS of iPadOS een probleem gedetecteerd op uw iPhone of iPad dat gerepareerd moet worden.

Mobiele update mislukt

Als u deze melding ziet, is er een probleem opgetreden bij het bijwerken van de functies voor mobiele communicatie op uw iPhone of iPad. U kunt niet met uw iPhone bellen of sms-berichten sturen of ontvangen, of toegang krijgen tot mobiele data.

Bijwerken Ultra Wideband mislukt

Bijwerken Ultra Wideband mislukt

Als u deze melding ziet op een iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max, is er een probleem opgetreden bij het bijwerken van de Ultra Wideband-functie van de iPhone. Uw iPhone kan Ultra Wideband niet gebruiken totdat het is bijgewerkt.

Er is een update vereist voor Apple Pay

Als u 'De iPad moet worden bijgewerkt voordat Apple Pay gebruikt kan worden' ziet, kunt u Apple Pay of Wallet pas gebruiken voor betalingen of toegang als u iOS of iPadOS op uw apparaat hebt bijgewerkt. Enkele Wallet-kaarten zijn mogelijk wel beschikbaar terwijl betalingen niet beschikbaar zijn.

Wat u nu moet doen

Controleer voordat u verdergaat of u een reservekopie hebt van uw iPhone of iPad. Volg vervolgens deze stappen om iOS of iPadOS opnieuw te installeren:

1. Sluit het apparaat aan op een computer. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van macOS of iTunes hebt. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14.4 of lager, of op een pc, opent u iTunes.
  2. Als u de waarschuwing 'Vertrouw je deze computer?' ziet, ontgrendelt u uw apparaat en tikt u op 'Vertrouw'.
  3. Selecteer het apparaat.
  4. Klik in de Finder op 'Algemeen'. Of klik in iTunes op 'Overzicht' en volg dan deze stappen:
    • Op een Mac: command-klik op 'Zoek naar update'.
    • Op een Windows-computer: control-click op 'Update zoeken'.

Uw computer downloadt de huidige versie van de software en installeert deze op uw apparaat. Koppel uw apparaat niet los van uw computer voordat de download is voltooid.

Als u een van de bovenstaande meldingen blijft zien, brengt u uw iPhone of iPad naar een erkende Apple serviceprovider of maakt u een reservering bij de Genius Bar in de Apple Store. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.