Als u de melding 'Mobiele update mislukt' of 'Apple Pay niet beschikbaar' ziet na een iOS-update of herstart

Als u een van deze meldingen ziet, heeft iOS Diagnose een probleem gedetecteerd op uw iPhone of iPad dat gerepareerd moet worden.

Mobiele update mislukt

Mobiele update mislukt

Als u deze melding ziet, is er mogelijk een probleem met de mobiele modem van uw iPhone of iPad. U kunt niet met uw iPhone bellen of sms-berichten sturen of ontvangen, of toegang krijgen tot mobiele data.

Er is een update vereist voor Apple Pay

Er is een update vereist voor Apple Pay

Als u 'Uw iPad kan Apple Pay pas gebruiken als deze is bijgewerkt' ziet, kunt u Apple Pay of Wallet pas gebruiken voor betalingen of toegang als u iOS op uw apparaat hebt bijgewerkt. Enkele Wallet-kaarten zijn mogelijk wel beschikbaar terwijl betalingen niet beschikbaar zijn.

Wat u nu moet doen

Controleer voordat u verdergaatof u een reservekopie hebt van uw iPhone of iPad. Volg vervolgens deze stappen om iOS opnieuw te installeren:

1. Sluit het apparaat aan op een Mac met macOS Mojave 10.14.4 of hoger, of op een Windows-computer met iTunes 12.9.4 of hoger.
  2. Als u de waarschuwing 'Wilt u deze computer vertrouwen' ziet, ontgrendelt u uw apparaat en tikt u op 'Vertrouw'.
  3. Open iTunes en selecteer het apparaat.
  4. Klik op 'Overzicht' en volg deze stappen:
    • Op een Mac: command-klik op 'Zoek naar update'.
    • Op een Windows-computer: control-click op 'Zoek naar update'.

iTunes downloadt de huidige versie van iOS en installeert deze op uw apparaat. Koppel uw apparaat niet los van uw computer voordat de download is voltooid.

Als u een van de bovenstaande meldingen blijft zien, brengt u uw iPhone of iPad naar een erkende Apple serviceprovider of maak een reservering bij de Genius Bar in de Apple Store. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.