Het scherm van uw Mac opnemen

U kunt de Schermafbeelding-knoppenbalk of QuickTime Player gebruiken om een video-opname te maken van het hele scherm of slechts een geselecteerd deel ervan.

De Schermafbeelding-knoppenbalk gebruiken

De toetsen Shift, Command en 5

Om de Schermafbeelding-knoppenbalk te bekijken, drukt u deze drie toetsen tegelijk in: Shift, Command en 5. U ziet regelaars op het scherm voor het opnemen van het gehele scherm, het opnemen van een geselecteerd deel van het scherm, of het vastleggen van een stilstaand beeld van uw scherm:

macOS-bureaublad met Schermafbeelding-knoppenbalk

QuickTime Player gebruiken

1. Open QuickTime Player in de map 'Programma's en kies 'Archief' > 'Nieuwe schermopname' in de menubalk. Vervolgens ziet u de hierboven beschreven regelaars op het scherm of het schermopnamevenster dat in de volgende stappen wordt beschreven.
  2. Vóór het starten van de opname kunt u op de pijl naast de opnameknop  klikken om de instellingen voor de opname te wijzigen:
    Instellingen voor QuickTime-schermopname
    • Kies een microfoon als u uw stem of andere audio-invoer wilt opnemen tijdens de schermopname. U kunt de audio controleren tijdens de opname door het volume aan te passen met de volumeschuifknop. Als u audiofeedback krijgt, verlaagt u het volume of maakt u gebruik van een koptelefoon met microfoon.
    • Als u een zwarte cirkel om de aanwijzer wilt weergeven wanneer u klikt, kiest u 'Toon muisklikken in opname'.
  3. Klik op de knop 'Neem op'  om de opname te starten en voer vervolgens een van de volgende acties uit:
    • Klik ergens op het scherm om de opname van het volledige scherm te starten.
    • Of sleep om een op te nemen gebied te selecteren en klik vervolgens op 'Start opname' in dat gebied.
  4. Klik op de knop 'Stop'  in de menubalk of druk op Command-Control-Esc (Escape) om de opname te stoppen.
  5. Na het stopzetten, opent QuickTime Player de opname automatisch. Vervolgens kunt u de opname afspelen, wijzigen of delen.

Meer informatie

• De Schermopname-knoppenbalk is beschikbaar in macOS Mojave of hoger.
  • Wanneer de opname automatisch wordt bewaard, wordt de volgende naam gebruikt: 'Schermopname  datum om tijd.mov'.
  • Als u het maken van een opname wilt annuleren, drukt u op de Esc-toets voordat u ergens op klikt om iets op te nemen.
  • U kunt schermopnamen openen met QuickTime Player, iMovie en andere apps waarmee u video's kunt wijzigen of weergeven.
  • In sommige apps kunt u mogelijk geen schermopnamen maken.
  • Lees hoe u het scherm van uw iPhone, iPad of iPod touch kunt opnemen.