Firmware op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) bijwerken

Op de Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) moet de firmware handmatig worden bijgewerkt nadat macOS is bijgewerkt of voordat macOS opnieuw wordt geïnstalleerd.

In tegenstelling tot bij andere Mac-modellen worden firmware-updates op de Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) niet automatisch samen met macOS geïnstalleerd. Volg deze stappen om te zorgen dat uw Mac Pro eventuele beschikbare firmware-updates ontvangt wanneer u macOS bijwerkt of opnieuw installeert.

Als u hebt geprobeerd om macOS opnieuw te installeren op deze modellen met behulp van macOS Recovery en u een scherm ziet waarin wordt gemeld dat er een firmware-update vereist is, leest u hier wat u moet doen.

Firmware-updates ophalen na een update van macOS

Gebruik eerst de App Store-app om de software op uw Mac bij te werken. Wanneer de update is voltooid:

1. Kies het Apple-menu () > 'App Store'. Zoek naar 'macOS'. Klik op het resultaat voor de huidige versie van macOS en klik vervolgens op 'Download' om de download te starten.
  2. Het installatieprogramma wordt gedownload naar de map 'Programma's' en wordt geopend wanneer de download is voltooid. Als het niet automatisch start, zoekt u naar 'macOS-installatie' in de map 'Programma's' en dubbelklikt u erop om het te openen.
  3. Klik op 'Ga door'.
  4. Als uw Mac een firmware-update nodig heeft, ziet u dit scherm:
    Scherm macOS-installatie
  5. Volg de instructies in het scherm om de firmware-update toe te passen.

Firmware-updates ophalen voordat u macOS opnieuw installeert

Om macOS volledig opnieuw te installeren op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012), moet u het installatieprogramma tweemaal uitvoeren: eenmaal om de firmware bij te werken en een tweede keer om macOS opnieuw te installeren. Volg deze stappen:

1. Kies Apple-menu > 'App Store'. Zoek naar 'macOS'. Klik op het resultaat voor de huidige versie van macOS en klik vervolgens op 'Download' om de download te starten.
  2. Het installatieprogramma wordt gedownload naar de map 'Programma's' en wordt geopend wanneer de download is voltooid. Als het niet automatisch start, zoekt u naar 'macOS-installatie' in de map 'Programma's' en dubbelklikt u erop om het te openen.
  3. Klik op 'Ga door'.
  4. Als uw Mac een firmware-update nodig heeft, ziet u dit scherm:
    Scherm macOS-installatie
  5. Volg de instructies in het scherm om de firmware-update toe te passen.
  6. Wanneer het firmware-updateproces is voltooid en uw Mac is opgestart, opent u 'macOS-installatie' opnieuw en volgt u de instructies in het scherm om macOS te installeren.

macOS Recovery gebruiken op deze Mac-modellen

Als u probeert om macOS opnieuw te installeren met macOS Recovery op een Mac Pro (medio 2010) of Mac Pro (medio 2012), krijgt u mogelijk een melding dat er een firmware-update vereist is voor de installatie van macOS. Volg deze stappen om de installatie te voltooien:

1. Klik op 'Zet uit'. Als de Mac niet vanzelf uit gaat, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om de Mac uit te schakelen.
  2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het stroomindicatielampje knippert of u een lange toon hoort. Er verschijnt een grijs scherm met het Apple logo en een voortgangsbalk. Wanneer de update is voltooid, wordt de Mac Pro opgestart.
  3. Start de Mac Pro opnieuw op en houd nu meteen de toetsen Option-Command-R ingedrukt om macOS opnieuw te installeren. Er wordt nu niet meer gevraagd om firmware te installeren.