Geld toevoegen aan uw Apple ID

Met de door u opgegeven betaalmethode kunt u geld toevoegen aan de Apple ID die u gebruikt voor iTunes en de App Store en aankopen voor iCloud-opslag.

Voordat u geld kunt toevoegen aan uw Apple ID, moet u een geldige betaalmethode hebben opgegeven. Meer informatie over de betaalmethoden die u kunt gebruiken met uw Apple ID.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID. Meer informatie over het maken van een Apple ID als u er nog geen heeft.
  3. Tik op 'Voeg geld toe aan Apple ID'1.
  4. Tik op het bedrag dat u wilt toevoegen of tik op 'Anders' om een specifiek bedrag in te voeren.
  5. Tik op 'Volgende' en bevestig vervolgens uw selectie. Bij sommige betaalmethoden wordt u mogelijk gevraagd om uw aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Nadat u de betaling hebt geautoriseerd, wordt het bedrag toegevoegd aan uw Apple ID. U kunt het geld gebruiken voor aankopen in iTunes en de App Store of om meer iCloud-opslag te kopen.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Meer informatie over het aanmaken van een Apple ID als u er nog geen heeft.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het gedeelte Apple ID-account en klik vervolgens op 'Voeg geld toe aan Apple ID'1.
  2. Klik op het bedrag dat u wilt toevoegen of klik op 'Anders' om een specifiek bedrag in te voeren.
  3. Klik op 'Volgende' en bevestig vervolgens uw selectie. Bij sommige betaalmethoden wordt u mogelijk gevraagd om uw aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Nadat u de betaling hebt geautoriseerd, wordt het bedrag toegevoegd aan uw Apple ID. U kunt het geld gebruiken voor aankopen in iTunes en de App Store of om meer iCloud-opslag te kopen.

Meer informatie

• U kunt Store-tegoed niet gebruiken om items cadeau te doen aan anderen of om items te kopen in de Apple Online Store. U kunt Store-tegoed ook niet inwisselen voor contanten.
  • Bekijk het Store-tegoed van uw Apple ID in 'Instellingen' op een iOS-apparaat of iTunes op een Mac of computer.
  • Alle transacties worden vastgelegd in uw aankoopgeschiedenis.

1 Afhankelijk van uw land of regio kan de functie 'Voeg geld toe aan Apple ID' een andere naam hebben.