Uw Apple ID-saldo verhogen

Met uw geregistreerde betaalmethode kunt u geld toevoegen aan de Apple ID die u gebruikt voor de iTunes Store en de App Store en voor aankopen van iCloud-opslag.

Voordat u geld kunt toevoegen aan uw Apple ID, moet u een geldige betaalmethode hebben opgegeven. Lees hier welke betaalmethoden u kunt gebruiken met uw Apple ID.

Het is niet in alle landen of regio's mogelijk om het saldo van uw Apple ID te verhogen. Hier leest u of het in uw land of regio mogelijk is om uw saldo te verhogen en welke betaalmethoden u daarvoor kunt gebruiken.

Een iPhone X met het scherm 'Voeg geld aan Apple ID toe'

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID. Lees hier hoe u een Apple ID aanmaakt als u er nog geen hebt.
  3. Tik op 'Voeg geld aan Apple ID toe'1.
  4. Tik op het bedrag dat u wilt toevoegen of tik op 'Anders' om een specifiek bedrag in te voeren.
  5. Tik op 'Volgende' en bevestig vervolgens uw selectie. Bij sommige betaalmethoden wordt u mogelijk gevraagd om uw aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Nadat u de betaling hebt geautoriseerd, wordt het bedrag toegevoegd aan uw Apple ID-saldo. U kunt het saldo gebruiken voor aankopen in de iTunes Store en de App Store of om meer iCloud-opslag te kopen.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Meer informatie over het aanmaken van een Apple ID als u er nog geen hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenin het computerscherm of bovenin het iTunes-venster.
    Een iTunes-venster met het menu 'Account' op de voorgrond. 'Toon mijn account' is geselecteerd. De iTunes Store is geopend op de achtergrond.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Apple ID-account' en klik op 'Verhoog Apple ID-saldo'.1
  5. Klik op het bedrag dat u wilt toevoegen of klik op 'Anders' om een specifiek bedrag in te voeren.
    Een iTunes-venster met het scherm 'Saldo verhogen'
  6. Klik op 'Volgende' en bevestig vervolgens uw selectie. Bij sommige betaalmethoden wordt u mogelijk gevraagd om uw aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Nadat u de betaling hebt geautoriseerd, wordt het bedrag toegevoegd aan uw Apple ID-saldo. U kunt het saldo gebruiken voor aankopen in de iTunes Store en de App Store of om meer iCloud-opslag te kopen.

Meer informatie

• U kunt Store-tegoed niet gebruiken om items cadeau te doen aan anderen of om items te kopen in de Apple Online Store. U kunt Store-tegoed ook niet inwisselen voor contanten.
  • Bekijk het Store-tegoed van uw Apple ID in 'Instellingen' op een iOS-apparaat of in iTunes op een Mac of pc.
  • Alle transacties worden vastgelegd in uw aankoopgeschiedenis.

1. Afhankelijk van uw land of regio kan de functie 'Voeg geld toe aan Apple ID' een andere naam hebben.