Hoe Apple uw betaalinformatie gebruikt

Lees hier meer over hoe Apple uw betaalgegevens gebruikt.

Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u aankopen wilt doen in onder andere de iTunes Store, Apple Books Store, App Store of via apps van andere leveranciers, moet u een betaalmethode opgeven en deze registreren in uw account. Apple gebruikt deze betaalmethode telkens wanneer u een aankoop wilt doen. U kunt de betaalmethode ook gebruiken om Apple Pay snel te configureren, zodat u fysieke goederen en services kunt kopen via apps, websites en in winkels.

Het kan ook voorkomen dat Apple uw betaalinformatie gebruikt om uw identiteit te verifiëren.1 Mogelijk moet u uw betaalinformatie verifiëren om uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen, 'Delen met gezin' te configureren, een account voor een kind aan te maken, of te beginnen met het doen van aankopen vanaf een nieuw apparaat.

Tijdens het configureren van uw betaalmethode

Controleer tijdens het configureren van uw betaalmethode of al uw accountgegevens, zoals uw naam, factuuradres en telefoonnummer, overeenkomen met de creditcardgegevens zoals die zijn geregistreerd bij uw financiële instelling. Wanneer u de gegevens hebt ingevoerd, boekt Apple een tijdelijke reservering op uw betaalmethode om te bevestigen dat deze geldig is. De gebruikte creditcard moet actief en niet verlopen zijn.

Als u uw identiteit moet verifiëren

U kunt uw betaalmethode gebruiken om uw identiteit te verifiëren1 met Apple, of om dingen te doen zoals het configureren van 'Delen met gezin' of het aanmaken van een account voor een kind. U kunt er ook uw identiteit mee verifiëren om de hersteltijd te verkorten wanneer u weer toegang probeert te krijgen tot uw Apple ID.

Zorg ervoor dat u dezelfde kaartgegevens invoert die u gebruikt om aankopen te doen in de iTunes Store, Apple Books Store, App Store en via iCloud. Apple kan een tijdelijke reservering boeken op uw betaalmethode om te bevestigen dat uw gegevens geldig zijn.

Over de tijdelijke reservering

Reserveringen worden mogelijk vermeld als afschrijvingen, maar de uitgever van uw kaart verwijdert deze na een korte tijd, die overigens kan variëren per financiële instelling. Als u een nieuwe kaart invoert, uw betaalinformatie wijzigt of een aankoop doet, kan Apple een tijdelijke reservering op uw kaart boeken of vragen om uw kaartgegevens te verifiëren. Als u vragen hebt over de verwerking van reserveringen voor uw creditcard of betaalkaart, neem dan contact op met uw financiële instelling.

Als uw autorisatieverzoek wordt geweigerd

Als u de juiste betaalgegevens invoert maar wordt gevraagd om de correcte beveiligingsinformatie opnieuw in te voeren, neemt u contact op met de uitgever van uw kaart. Het is mogelijk dat uw financiële instelling de autorisatieverzoeken weigert.

1. Als uw primaire Apple ID-betaalmethode is toegevoegd via Apple Pay, is het niet mogelijk om uw identiteit te verifiëren via uw betaalmethode.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.