Beveiligingscertificeringen voor de Apple T2

Dit artikel bevat referenties voor de certificering van de belangrijkste producten, cryptografische validaties en beveiligingsrichtlijnen voor de T2-hardware en de bijbehorende firmware.

De volgende documenten kunnen nuttig zijn in verband met deze certificeringen en validaties:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot internetvoorzieningen van Apple, zie:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot programma's van Apple, zie:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot besturingssystemen van Apple, zie:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot hardware- en bijbehorende firmwareonderdelen, zie:

Validatie van cryptografische modules

Alle Apple FIPS 140-2/-3 Conformance Validation Certificates staan op de CMVP-website. Apple houdt zich actief bezig met de validatie van de modules CoreCrypto User en CoreCrypto Kernel voor elke belangrijke release van een besturingssysteem. Validatie van de conformiteit kan alleen worden uitgevoerd op een definitieve releaseversie van de module en kan alleen formeel worden ingediend na de openbare release van het besturingssysteem.

De CMVP houdt de validatiestatus van cryptografische modules bij in vier afzonderlijke lijsten, afhankelijk van hun huidige status. De modules verschijnen in eerste instantie mogelijk in de lijst 'Implementation Under Test' en komen vervolgens in de lijst 'Modules in Process'. Nadat ze zijn gevalideerd, komen ze in de Validated Cryptographic Modules List. Na vijf jaar verhuizen ze naar de 'historische' lijst.

In 2020 heeft de CMVP de internationale norm ISO/IEC 19790 aangenomen als basis voor FIPS 140-3.

Zie Apple Platform Security voor meer informatie over FIPS 140-2/-3-validaties.

CMVP-certificaatnummer Modulenaam Moduletype SL Validatiedatum Documenten
Raadpleeg de Implementation Under Test List en de Modules in Process List voor modules die op dit moment worden getest/gevalideerd.
T2-firmware: 16P374

(OS-releases 2018)
3438 Apple CoreCrypto Kernel Module v9.0 voor ARM SW 1 23-04-2019
T2-firmware: 16P374

(OS-releases 2018)
3433 Apple CoreCrypto User Module v9.0 voor ARM SW 1 11-04-2019
sepOS voor T2-hardware: 16P374

(OS-releases 2018)
3523

Apple Secure Key Store Cryptographic Module v9.0

(sepOS)

HW 2 10-09-2019
T2-firmware: 15P2064

(OS-releases 2017)
3148 Apple CoreCrypto User Module v8.0 voor ARM SW 1 09-03-2018

22-05-2018

06-07-2018
T2-firmware: 15P2064

(OS-releases 2017)
3147 Apple CoreCrypto Kernel Module v8.0 voor ARM SW 1 09-03-2018

sepOS voor T2-hardware: 15YP2064

(OS-releases 2017)
3223 Apple Secure Key Store Cryptographic Module v1.0

(sepOS)
HW 1 10-09-2019