Release-informatie over GarageBand voor macOS

Meer informatie over de huidige update van GarageBand voor macOS

Nieuw in GarageBand 10.3.2

Prestaties

• GarageBand blijft niet meer hangen bij het openen van de Geluiden­bibliotheek, het Notitieblok, de Loopbrowser of de Mediabrowser wanneer de Smart Controls zijn geopend.

Geluiden­bibliotheek

• Wanneer GarageBand wordt geopend op een Mac waarop de Geluiden-bibliotheek is verplaatst met Logic Pro X of MainStage, en de externe schijf waarop de bibliotheek staat is niet verbonden, geeft GarageBand nu een dialoogvenster weer dat aangeeft dat de schijf moet zijn aangesloten om geluiden te benaderen.
  • U kunt nu de Geluiden-bibliotheek in GarageBand opnieuw installeren nadat de bibliotheek in Logic Pro X of MainStage is verplaatst en vervolgens de externe schijf waarop de bibliotheek staat, loskoppelen.
  • Impulse Response-bestanden Chinese en Japanse traditionele instrumenten worden nu correct gevonden wanneer een GarageBand voor iOS-project wordt geopend op macOS.

Leren spelen

• Het venster 'Stemminghint' wordt nu geopend in Leren spelen-lessen met niet-standaard stemmingen.
  • Akkoorden worden nu in de juiste posities weergegeven in de Akkoordentrainer.
  • De Akkoordentrainer geeft weer visuele feedback wanneer correcte en incorrecte akkoorden worden afgespeeld.

Algemeen

• GarageBand ondersteunt nu slepen en neerzetten vanuit Spraakmemo's.
  • Het infovenster 'Smart Controls' wordt nu correct weergegeven in nieuwe projecten.
  • Het lcd-scherm wordt nu direct bijgewerkt wanneer een wijziging van de toonsoortaanduiding ongedaan wordt gemaakt of opnieuw wordt uitgevoerd.
  • Het GarageBand-venster blijft nu zichtbaar nadat de schermvullende weergave is gesloten.
  • Het is nu mogelijk om de markering van het einde van het nummer nauwkeuriger te positioneren.

Vorige versies

GarageBand voor macOS 10.3.1

• Lost een probleem op waarbij Audio Units van derden en de PlatinumVerb-plugin niet konden worden gebruikt.

GarageBand voor macOS 10.3

Nieuwe functies en verbeteringen

• Twee nieuwe drummers die door roots en jazz beïnvloede brushstijlen spelen.
  • Meer dan 20 gratis downloadbare lessen van artiesten die u laten zien hoe u bepaalde hits speelt op piano en gitaar. De lessen worden gegeven door de artiesten die de hits beroemd hebben gemaakt.
  • 1000 nieuwe elektronische en urban loops in de genres Reggaeton, Future Bass en Chill Rap.
  • 400 geluidseffecten met dieren, transportmiddelen en stemmen. Meer informatie over het downloaden van nieuwe geluiden.
  • Traditionele Chinese en Japanse instrumenten bespelen en opnemen met de Guzheng, de Koto en Taiko-drums.
  • Klassieke geluiden aan uw nummer toevoegen met vijf vintage Mellotron-patches.
  • Bijgewerkte compatibiliteit met GarageBand voor iOS.

Stabiliteit en betrouwbaarheid

• GarageBand wordt niet meer onverwacht gestopt bij het laden van bepaalde patches die zijn aangemaakt in Logic Pro X.

Bewerken

• MIDI-pangegevens kunnen nu worden bewerkt in GarageBand.
  • In het helplabel voor de selectietool worden nu zowel de totale lengte van de huidige selectie als de begin- en eindpositie weergegeven.
  • Automatisering kan nu stapsgewijs worden bewerkt in de Pianorol-editor door op Command-Option te drukken.

Bereikbaarheid

• VoiceOver laat nu weten welk spoor in het dialoogvenster 'Nieuw spoor' is geselecteerd.
  • VoiceOver leest nu de namen van de sporen voor tijdens het werken met segmenten in het sporengebied.

Plugins

• De grootte van pluginvensters wordt niet meer onverwacht gewijzigd bij het overschakelen naar voorinstellingen met een ander aantal regelaars.

Flex

• Bij het inschakelen van 'Volg tempo en toonhoogte' in de segmenteditor wordt nu ook Flex ingeschakeld in de sporeneditor als deze optie nog niet actief is.

Algemeen

• GarageBand houdt niet langer onverwacht noten aan tijdens het gebruik van Muzikaal typen.
  • Het volume en de toon van de metronoom kunnen worden aangepast in de voorkeuren van GarageBand.
  • In het lcd-scherm van GarageBand worden tijden weer met milliseconden weergegeven.
  • Bypassinstellingen voor masterecho en mastergalm worden nu bewaard in GarageBand-projecten.
  • Als een wijziging van de toonsoort van een project ongedaan wordt gemaakt, wordt de oorspronkelijke toonsoort van Apple Loops nu correct hersteld.
  • Sporen voor software-instrumenten reageren nu correct op MIDI-invoer nadat spoorvergrendeling is uitgeschakeld.
  • Het is nu mogelijk om audio op te nemen tijdens het afspelen.