Hulp bij het toevoegen van ov-kaarten voor Beijing en Shanghai aan uw iPhone of Apple Watch

Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van een ov-kaart aan uw iPhone of Apple Watch, zodat u Express-ov kunt gebruiken met Apple Pay in Beijing en Shanghai, kunt u onderstaande stappen proberen.

Controleer of u een ov-kaart kunt toevoegen

Controleer de status van Apple Pay op de pagina Systeemstatus. Als er een probleem is, probeert u het opnieuw nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, controleert u of u een compatibel apparaat gebruikt: iPhone 6, iPhone 6 Plus of nieuwer of een Apple Watch Series 1 of Apple Watch Series 2 of nieuwer. Controleer ook of u Face ID, Touch ID of een toegangscode op uw apparaat hebt geconfigureerd.

Probeer een ov-kaart toe te voegen

Controleer na elke stap of u uw ov-kaart voor Beijing of Shanghai kunt toevoegen aan Apple Pay:*

1. Controleer of 'Regio' op uw apparaat is ingesteld op 'China, vasteland'.
    • Als u een iPhone gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrolt u naar 'Regio'.
    • Als u een Apple Watch gebruikt, opent u de Watch-app op de iPhone. Ga nu naar de tab 'Mijn Watch', tik op 'Algemeen' > 'Taal en regio' en controleer de regio.
  2. Werk bij naar iOS 11.3 of watchOS 4.3 of hoger.
  3. Controleer uw internetverbinding.
  4. Zorg ervoor dat u met uw Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  5. Start de iPhone of Apple Watch opnieuw op.

Probeer een ov-kaart aan te maken in Wallet

Als u een nieuwe ov-kaart wilt aanmaken in Wallet, moet u een betaalkaart gebruiken van China UnionPay voor Beijing of een China UnionPay creditcard of betaalkaart voor Shanghai. Deze moet al in uw Wallet staan.

Wanneer u een vinkje en 'Gereed' ziet, maar geen ov-kaart in Wallet:

1. Tik op het plusteken in Wallet.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Beijing Transit Card' of 'Shanghai Transit Card'.
  4. Tik op de ov-kaart met de datum waarop u geprobeerd hebt de kaart te kopen.
  5. Tik op 'Volgende'.

Als u uw ov-kaart nog steeds niet ziet in Wallet, neemt u voor hulp contact op met de uitgever van uw kaart en vermeldt u uw transactie ID.

Probeer het saldo van uw fysieke ov-kaart over te zetten

Als u het saldo van uw fysieke ov-kaart wilt overzetten naar Wallet:

• Zorg ervoor dat u een iPhone 7 of nieuwer en een Apple Watch Series 1 of nieuwer gebruikt. Voor iPhone 6, iPhone 6 Plus of nieuwer volgt u de stappen voor het aanmaken van een kaart in Wallet.
  • Op uw ov-kaart voor Beijing moet ten minste 1 RMB staan. Op uw ov-kaart voor Shanghai moet meer dan 20 RMB staan.

Leg de kaart nu op een vlakke, niet-metalen ondergrond. Leg de iPhone met de bovenkant in het midden van de ov-kaart. Laat de iPhone op de kaart liggen en beweeg de telefoon niet totdat u 'Kaart toegevoegd' ziet. Dit proces kan een paar minuten duren. Het kan ook helpen als u uw ov-kaart en de iPhone in uw hand houdt.

* Informeer bij de uitgever van uw kaart welke ov-kaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.

Verwijder alle kaarten van uw apparaat

Lees hier hoe u alle kaarten van uw apparaten verwijdert.

Voor iPhone en Apple Watch

Terwijl u verbonden bent met Internet, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Deze [apparaat]' (of kies uw Watch) > 'Verwijder alle kaarten'.

Als u 'Verwijder alle kaarten' kiest, worden al uw kaarten van uw apparaat verwijderd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.