Express-ov gebruiken met Apple Pay in Beijing en Shanghai

Het openbaar vervoer gebruiken in Beijing en Shanghai is nog nooit zo eenvoudig en handig geweest. Lees hoe u een Express-ov-kaart gebruikt met Apple Pay op uw iPhone of Apple Watch.

Als u een Express-ov-kaart wilt gebruiken met Apple Pay in Beijing of Shanghai, moet u de kaart eerst configureren met Apple Pay op uw iPhone 6, iPhone 6 Plus of nieuwer, of Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 of nieuwer.

Betalen voor een reis met uw openbaarvervoerkaart en Apple Pay

U kunt nu uw Express-ov-kaart gebruiken met Apple Pay om te betalen voor reizen met het openbaar vervoer. In Beijing kunt u uw ov-kaart gebruiken om te betalen voor de metro en de bus. In Shanghai kunt u met uw openbaarvervoerkaart betalen voor de metro, de bus, veerboten en maglev.

Wanneer u langs stationspoortjes gaat, hoeft u alleen de bovenzijde van uw iPhone of het display van uw Apple Watch een paar centimeter van het midden van de scanner te houden tot u een trilling voelt. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het scherm. De iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. Met een Express-ov-kaart hoeft u niet te valideren met Face ID, Touch ID of een toegangscode en het is evenmin nodig om uw apparaat te activeren of te ontgrendelen of een app te openen.

Op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn Express-kaarten met spaarstand maximaal vijf uur beschikbaar als uw iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan dit de spaarstand voor Express Cards significant verkorten. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Als u in winkels met uw gebruikelijke creditcard of betaalkaart wilt betalen, gaat u als volgt te werk:

1. Op een iPhone met Touch ID drukt u tweemaal op de thuisknop wanneer uw iPhone is vergrendeld, of u selecteert uw kaart in Wallet en logt in voordat u de iPhone in de buurt van de lezer houdt.
  2. Op iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR drukt u driemaal op de zijknop en verifieert u met Face ID voordat u de iPhone in de buurt van de lezer houdt.

U moet wellicht een stationsmedewerker uw openbaarvervoerkaart in Apple Pay laten verwerken. Als dat zo is, plaatst u het apparaat in de servicemodus voordat u het aan de stationsmedewerker overhandigt:

• Open Wallet op uw iPhone en tik op symbool Meer. Open vervolgens de servicemodus en verifieer met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, haalt u deze van uw pols af, voert u de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen en drukt u tweemaal op de zijknop. Selecteer vervolgens uw openbaarvervoerkaart, druk stevig op het scherm, tik op 'Servicemodus' en vraag de stationsmedewerker om de Apple Watch met het display naar beneden te houden.

Uw Express-ov-kaart wijzigen

De eerste openbaarvervoerkaart die u aan Wallet toevoegt, is de Express-ov-kaart. Als u meer ov-kaarten toevoegt en u de Express-ov-kaart wilt wijzigen, volgt u deze stappen.

iPhone

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Op iPhone 6s, iPhone 6s Plus en nieuwer tikt u op 'Express-ov-kaart'. Op iPhone 6 en iPhone 6 Plus tikt u op 'Automatische ov-kaart'.
  3. Kies een nieuwe openbaarvervoerkaart en geef toestemming met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Wallet en Apple Pay' > 'Express-ov-kaart'.
  3. Kies een nieuwe kaart en geef uw goedkeuring door de toegangscode op uw Apple Watch in te voeren.

Als u geen kaart wilt instellen als een Express-ov-kaart, kiest u 'Geen'.

Apple Watch en iPhone met openbaarvervoerkaart

Saldo van uw kaart controleren

Als u een iPhone gebruikt, opent u Wallet en tikt u op de openbaarvervoerkaart. Het huidige saldo wordt weergegeven.

Als u een Apple Watch gebruikt, drukt u tweemaal op de zijknop en veegt u naar uw openbaarvervoerkaart om het saldo te zien. U kunt ook Wallet openen, op de openbaarvervoerkaart tikken en omlaag scrollen met behulp van de Digital Crown om het huidige saldo te zien.

U kunt meldingen ontvangen wanneer het saldo laag is. Open Wallet, tik op uw openbaarvervoerkaart en tik op symbool Meer. Tik vervolgens op 'Saldo' > 'Geen herinnering'en volg de stappen voor het instellen van meldingen.

Geld toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart

Om geld aan uw openbaarvervoerkaart toe te voegen, gebruikt u een betaalkaart van China UnionPay in Beijing of een China UnionPay creditcard of betaalkaart in Shanghai die is toegevoegd aan Wallet. Het minimumbedrag dat u kunt toevoegen op uw iPhone is 1 RMB in Beijing en 10 RMB in Shanghai. Het minimumbedrag dat u kunt toevoegen op uw Apple Watch is 10 RMB. Het maximumbedrag dat u per keer kunt toevoegen is 500 RMB. Het maximale saldo op uw openbaarvervoerkaart in Wallet is 1000 RMB.

Op een iPhone:

1. Open Wallet.
  2. Tik op de openbaarvervoerkaart waaraan u geld wilt toevoegen.
  3. Tik op symbool Meer, tik op 'Voeg geld toe', kies het bedrag en tik op 'Voeg toe'.
  4. Selecteer uw creditcard of betaalkaart van UnionPay en gebruik Face ID of plaats uw vinger op de Touch ID om de transactie te voltooien. U kunt ook uw toegangscode invoeren.

Op een Apple Watch:

1. Open Wallet.
  2. Tik op uw openbaarvervoerkaart.
  3. Scrol naar 'Kaartopties' en tik op 'Voeg geld toe'.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat er voldoende saldo op de openbaarvervoerkaart in Apple Pay staat om de reis volledig te betalen voordat u vertrekt. Controleer ook of de batterij van uw apparaat voldoende is opgeladen voor de hele reis.

U kunt ook geld toevoegen met de apps van het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.