Express-ov met Apple Pay gebruiken in het vasteland van China

Reizen met het openbaar vervoer door het vasteland van China is nog nooit zo eenvoudig en praktisch geweest. Lees hoe u Express-ov gebruikt met Apple Pay op uw iPhone of Apple Watch.

Als u Express-ov met Apple Pay wilt gebruiken in het vasteland van China, moet u eerst uw openbaarvervoerkaart configureren voor Apple Pay op een geschikt apparaat: iPhone 6s en nieuwer of Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 en nieuwer. Informeer bij uw vervoersbedrijf welke apparaten compatibel zijn met uw openbaarvervoerkaart.

Betalen voor een reis met uw openbaarvervoerkaart en Apple Pay

U kunt Express-ov met Apple Pay gebruiken om te betalen voor reizen met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de metro of met de bus.1

1. Loop door het toegangspoortje en houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het midden van de scanner van het toegangspoortje totdat u een trilling voelt.
  2. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het scherm. De iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. Met een Express-ov-kaart hoeft u niet in te loggen met Face ID, Touch ID of een toegangscode. U hoeft uw apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen en u hoeft ook geen app te openen.
  3. Loop door het uitgangspoortje en houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het midden van de scanner van het uitgangspoortje totdat u een trilling voelt.

Op uw compatibele iPhone met de nieuwste versie van iOS zijn Express-kaarten in de spaarstand nog tot vijf uur lang beschikbaar als de iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan dit de spaarstand voor Express Cards significant verkorten. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Als u in winkels met uw gebruikelijke creditcard of betaalkaart wilt betalen, gaat u als volgt te werk:

• Op een iPhone met Touch ID drukt u tweemaal op de thuisknop wanneer uw iPhone is vergrendeld, of u selecteert uw kaart in Wallet en logt in voordat u de iPhone in de buurt van de lezer houdt.
  • Op iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR en nieuwer drukt u tweemaal op de zijknop en verifieert u met Face ID voordat u de iPhone in de buurt van de lezer houdt.

Als een stationsmedewerker u moet helpen met uw ov-kaart in Apple Pay, zet u uw apparaat in de servicemodus voordat u het aan de stationsmedewerker overhandigt:

• Op de iPhone opent u de Wallet-app en tikt u op de knop 'Meer' symbool 'Meer'. Vervolgens opent u de servicemodus en verifieert u uw identiteit met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, haalt u deze van uw pols af, voert u de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen en drukt u tweemaal op de zijknop. Vervolgens selecteert u uw openbaarvervoerkaart, drukt u stevig op het scherm, tikt u op 'Servicemodus' en vraagt u de stationsmedewerker om de Apple Watch met het beeldscherm naar beneden te houden.

Uw Express-ov-kaart wijzigen

De eerste openbaarvervoerkaart die u aan Wallet toevoegt, wordt uw Express-ov-kaart. Als u meer ov-kaarten toevoegt en u de Express-ov-kaart wilt wijzigen, voert u deze stappen uit.

iPhone

1. Ga naar 'Instellingen' en tik vervolgens op 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Op iPhone 6s, iPhone 6s Plus en nieuwer tikt u op 'Express-ov-kaart'. Op iPhone 6 en iPhone 6 Plus tikt u op 'Automatische ov-kaart'.
  3. Kies een nieuwe openbaarvervoerkaart en autoriseer deze met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Wallet en Apple Pay' en tik vervolgens op 'Express-ov-kaart'.
  3. Kies een nieuwe kaart en autoriseer deze door de toegangscode op uw Apple Watch in te voeren.

Als u geen kaart wilt instellen als Express-ov-kaart, kiest u 'Geen'.

Apple Watch en iPhone met openbaarvervoerkaart

Het saldo van uw openbaarvervoerkaart controleren

Op de iPhone opent u de Wallet-app en tikt u vervolgens op uw openbaarvervoerkaart. Het huidige saldo wordt weergegeven.

Als u een Apple Watch gebruikt, drukt u tweemaal op de zijknop en veegt u naar uw openbaarvervoerkaart om het saldo te zien.

U kunt meldingen ontvangen wanneer het saldo laag is. Hiervoor opent u Wallet, tikt u op uw openbaarvervoerkaart en vervolgens op de 'Meer' symbool 'Meer'. Tik op 'Saldo' en vervolgens op 'Geen herinnering' en volg de stappen voor het configureren van meldingen.

Als het saldo van uw openbaarvervoerkaart niet wordt bijgewerkt

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op uw openbaarvervoerkaart.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Schakel de servicemodus in en verifieer vervolgens uw identiteit met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Tik op de kaart om de servicemodus uit te schakelen. Als uw saldo nog steeds niet klopt, herstart u de iPhone.

Geld toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart

Als u geld wilt toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart, gebruikt u een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart die u aan Wallet hebt toegevoegd. Het minimum- en maximumbedrag dat u aan uw iPhone of Apple Watch kunt toevoegen, kan per vervoersmaatschappij verschillen.

Op een iPhone:

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op de openbaarvervoerkaart waaraan u geld wilt toevoegen.
  3. Tik op de knop 'Meer' symbool 'Meer', tik op 'Voeg geld toe', kies het gewenste bedrag en tik op 'Voeg toe'.
  4. Selecteer uw UnionPay-creditcard of -betaalkaart en gebruik Face ID, Touch ID of uw toegangscode om de transactie te voltooien.

Op een Apple Watch:

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op uw openbaarvervoerkaart.
  3. Scrol naar 'Kaartopties' en tik op 'Voeg geld toe'.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat er voldoende saldo op de openbaarvervoerkaart in Apple Pay staat om de reis volledig te betalen voordat u vertrekt. Controleer ook of de batterij van uw apparaat voldoende is opgeladen voor de hele reis.

U kunt ook geld toevoegen via de app van uw vervoersbedrijf.

1. In Shanghai kunt u met uw openbaarvervoerkaart betalen voor de metro, de bus, veerboten en maglev.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.