Apple Pay is compatibel met deze apparaten

Lees hier welke iPhone-, iPad-, Apple Watch- en Mac-modellen compatibel zijn met Apple Pay en waar u deze apparaten kunt gebruiken voor aankopen en betalingen.

iPhone

iPhone-modellen met Face ID

iPhone-modellen met Touch ID, met uitzondering van iPhone 5s

Bepaal het model van uw iPhone om te zien of deze Apple Pay ondersteunt.

U kunt Apple Pay op een compatibele iPhone gebruiken voor aankopen en betalingen:

iPad

iPad Pro-, iPad Air-, iPad- en iPad mini-modellen met Touch ID of Face ID

U kunt Apple Pay op een compatibele iPad gebruiken voor aankopen en betalingen:

Apple Watch

Apple Watch Series 1 en 2 en nieuwer

Apple Watch (1e generatie)7

U kunt Apple Pay op een compatibele Apple Watch gebruiken voor aankopen en betalingen:

Mac

Mac-modellen met Touch ID

Mac-modellen uit 2012 of later met een voor Apple Pay geschikte iPhone of Apple Watch

U kunt Apple Pay op een compatibele Mac gebruiken voor aankopen en betalingen:

1. Om Apple Pay te gebruiken voor aankopen in winkels in Japan, hebt u een iPhone 8 of nieuwer nodig, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer. U kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht.  Lees hier hoe u kunt zien of een apparaat is aangeschaft in Japan.
  2. In het vasteland van China kunt u Apple Pay op het web via Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad met de nieuwste versie van iOS of iPadOS. In Nederland kunt u Apple Pay op het web alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad.
  3. Niet alle iPhone- en Apple Watch-modellen zijn compatibel met openbaarvervoersystemen. Kijk welke apparaten compatibel zijn in Japan, het vasteland van China en andere plaatsen waar u met openbaar vervoer kunt reizen.
  4. Alleen in de Verenigde Staten. Het versturen en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Meer informatie over de algemene voorwaarden.
  5. Niet alle iPhone- en Apple Watch-modellen zijn compatibel met studentenkaarten in de VS. Neem contact op met de administratie van uw universiteit voor meer informatie. Lees welke iPhone-modellen Express Cards met spaarstand ondersteunen.
  6. In sommige landen of regio's wordt Business Chat gefaseerd ingevoerd.
  7. In Japan kan de Apple Watch (1e generatie) niet worden gebruikt voor klantenkaarten.
  8. In het vasteland van China is het gebruik van Apple Pay in apps op een compatibele Mac niet beschikbaar.