Apparaten die compatibel zijn met Apple Pay

Lees hier welke iPhone-, iPad-, Apple Watch- en Mac-modellen compatibel zijn met Apple Pay en waar u deze apparaten kunt gebruiken voor aankopen en betalingen.

Compatibele iPhone-modellen

• iPhone-modellen met Face ID
  • iPhone-modellen met Touch ID, met uitzondering van iPhone 5s

Om te zien of uw iPhone Apple Pay ondersteunt, bepaalt u het model van uw iPhone.

Apple Pay op een compatibele iPhone gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele iPad-modellen

• iPad Pro-, iPad Air-, iPad- en iPad mini-modellen met Touch ID of Face ID

Om te zien of uw iPad Apple Pay ondersteunt, bepaalt u het model van uw iPad.

Apple Pay op een compatibele iPad gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele Apple Watch-modellen

• Apple Watch Series 1 en nieuwer

Om te zien of uw Apple Watch Apple Pay ondersteunt, bepaalt u het model van uw Apple Watch.

Apple Pay op een compatibele Apple Watch gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele Mac-modellen

• Mac-modellen met Touch ID
  • Mac-modellen uit 2012 of later met een voor Apple Pay geschikte iPhone of Apple Watch
  • Mac-computers met Apple silicon die zijn gekoppeld aan een Magic Keyboard met Touch ID

Apple Pay op een compatibele Mac gebruiken voor aankopen en betalingen

1. Om Apple Pay te gebruiken voor aankopen in winkels in Japan, hebt u een iPhone 8 of nieuwer nodig, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer. U kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht.  Lees hoe u kunt zien of een apparaat in Japan is aangeschaft.
  2. In het vasteland van China kunt u Apple Pay op het web via Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad met de nieuwste versie van iOS of iPadOS. In Nederland kunt u Apple Pay op het web alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad.
  3. Niet alle iPhone- en Apple Watch-modellen zijn compatibel met openbaarvervoersystemen. Kijk welke apparaten compatibel zijn in Japan, het vasteland van China en andere plaatsen waar u met openbaar vervoer kunt reizen.
  4. Alleen in de Verenigde Staten. Het versturen en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Meer informatie over de algemene voorwaarden.
  5. Niet alle iPhone- en Apple Watch-modellen zijn compatibel met studentenkaarten in de VS. Neem contact op met de administratie van uw universiteit voor meer informatie. Lees welke iPhone-modellen Express Cards met spaarstand ondersteunen.
  6. In sommige landen of regio's wordt 'Chat met bedrijf' gefaseerd ingevoerd.
  7. In het vasteland van China is het gebruik van Apple Pay in apps op een compatibele Mac niet beschikbaar.