Delen met gezin gebruiken om ouderlijke toestemming te geven voor de bestaande Apple ID van uw kind

U kunt Delen met gezin gebruiken om de Apple ID van uw kind aan uw gezin toe te voegen en om ouderlijke toestemming te geven zodat uw kind de Apple ID kan blijven gebruiken.

Apple geeft kinderen de mogelijkheid om een Apple ID te hebben en om Apple voorzieningen te gebruiken met ouderlijke toestemming. De leeftijd waarop ouderlijke toestemming vereist is, verschilt per land of regio en de regelgeving hierover kan soms veranderen. Als uw kind al een Apple ID heeft maar u nog geen ouderlijke toestemming hebt gegeven voor de account van uw kind, gebruikt u Delen met gezin om de Apple ID van uw kind aan uw gezinsgroep toe te voegen en om toestemming te geven.

Configureer Delen met gezin, als u dit nog niet hebt gedaan. Voer vervolgens deze stappen uit om uw kind aan uw gezin toe te voegen en om ouderlijke toestemming te geven.

• Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  • Tik op 'Voeg gezinslid toe'.
  • Tik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  • Voer het e-mailadres in dat uw kind als Apple ID gebruikt en tik op 'Volgende'.
  • Vraag uw kind om het wachtwoord voor de Apple ID in te voeren en tik op 'Volgende'.
  • Ga akkoord met het privacybeleid voor ouders.
  • Schakel desgewenst 'Vraag om te kopen' en 'Locaties delen' in voor uw kind.

Nadat u dit proces hebt voltooid, verschijnt uw kind in uw gezinsgroep en heeft het de ouderlijke toestemming die vereist is om de Apple ID te blijven gebruiken.

Als u geen Apple ID hebt, kunt u nog steeds geverifieerde ouderlijke toestemming geven. Vraag uw kind om in te loggen bij https://appleid.apple.com/parentalconsent/. Voer uw gegevens en een geverifieerde betaalmethode in en accepteer vervolgens de overeenkomst voor ouderlijke toestemming.

Mogelijk is een herstel-e-mailadres nodig om uw kind te kunnen toevoegen aan uw gezin. Als er geen herstel-e-mailadres geregistreerd is voor uw kind, kan uw kind een herstel-e-mailadres toevoegen vanuit de instellingen voor zijn of haar Apple ID-account.