Uw Apple ID-account deactiveren

Apple geeft u graag de controle over uw gegevens en privacy en geeft u daarom de mogelijkheid om uw Apple ID-account tijdelijk te deactiveren, wanneer u dat wilt en om welke reden dan ook. Toegang tot deze functie verschilt mogelijk per land of regio.

Dit artikel biedt informatie over en antwoorden op veelgestelde vragen over het tijdelijk deactiveren van uw Apple ID-account. Lees de volledige pagina zodat u weet wat er gebeurt wanneer uw Apple ID wordt gedeactiveerd.

Over het deactiveren van uw Apple ID

De mogelijkheid om uw account te deactiveren geeft u meer controle over de persoonlijke gegevens die u bewaart bij Apple. Het is een manier om toegang tot uw account tijdelijk op te schorten zonder deze permanent te verwijderen.

Wanneer u uw Apple ID-account deactiveert, zorgen we ervoor dat uw account en gegevens intact blijven. U kunt echter niet inloggen bij uw account en u kunt deze niet gebruiken. Terwijl uw account is gedeactiveerd, hebt u geen toegang tot de gegevens die u bewaart bij Apple voorzieningen die uw Apple ID gebruiken, zoals iCloud, iTunes, Apple Books, de App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime en Zoek mijn iPhone. Apple stopt met het verwerken of openen van uw gegevens, behalve wanneer het gebruik van de gegevens is verplicht om juridische redenen zoals het teruggeven van geld of andere juridische procedures. We kunnen uw contactgegevens gebruiken om u te informeren over uw aanvraag.

Voordat u deactivering van uw Apple ID aanvraagt

We raden aan dat u een paar stappen neemt voordat u deactivering van uw Apple ID aanvraagt.

• Maak een reservekopie van de gegevens die u in iCloud bewaart (inclusief materiaal voor apps van Apple of van derden die gegevens bewaren met behulp van iCloud) op een plek waarvoor u uw Apple ID niet nodig hebt.
  • Download aankopen zonder DRM, iTunes Match-tracks waarvan u zelf geen exemplaren hebt, en andere muziek en media.
  • Controleer uw actieve abonnementen. Abonnementen worden niet verlengd wanneer uw account inactief is.
  • Bewaar kopieën van Apple informatie die u momenteel nodig hebt of verwacht nodig te hebben.
  • Zorg ervoor dat u uitlogt bij al uw apparaten om problemen te voorkomen met apps die uw Apple ID-account of iCloud gebruiken. Nadat uw account is gedeactiveerd, kunt u niet meer uitloggen bij iCloud of het activeringsslot van Zoek mijn iPhone uitschakelen op uw apparaten. Als u vergeet uit te loggen, bestaat de kans dat u uw apparaat niet meer kunt gebruiken nadat de account is verwijderd.

Uw Apple ID-account tijdelijk deactiveren

Log in bij uw Apple ID-accountpagina op een Mac, pc, iPhone of iPad. Scrol vervolgens omlaag naar 'Gegevens en privacy' en selecteer 'Beheer je gegevens en privacy'. Op de volgende pagina selecteert u 'Aan de slag' onder 'Je account deactiveren'. Als u deze optie niet ziet, betekent dit dat deze functie niet beschikbaar is in uw land of regio.

Wanneer u een aanvraag indient om uw account te deactiveren, ontvangt u een unieke alfanumerieke toegangscode. Bewaar deze toegangscode op een veilige plek. U hebt deze code nodig om uw account weer te activeren.

Nadat we hebben geverifieerd dat u de accounthouder bent die de aanvraag indient, deactiveren we uw account.

Veelgestelde vragen

Kan ik e-mailberichten of berichten van iCloud ontvangen wanneer mijn account is gedeactiveerd?

Nee. U ontvangt geen nieuwe berichten wanneer uw account is gedeactiveerd. Berichten die via iCloud (Mail en iMessage) naar u zijn verzonden, worden niet afgeleverd.

Wat gebeurt er met muziek, films, tv-programma's, boeken en apps die ik heb gekocht met mijn account?

Als u met deze Apple ID onderdelen hebt gekocht via de iTunes Store, App Store, Mac App Store of Apple Books, kunt u deze voorzieningen niet gebruiken terwijl uw account is gedeactiveerd. Dergelijke voorzieningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

• Gekochte apps bijwerken
  • Eerder gekochte items downloaden
  • Met DRM beveiligde gekochte items synchroniseren met iOS-apparaten
  • Met DRM beveiligde gekochte items kopiëren van de ene computer naar de andere
  • Gehuurde items afspelen
  • Computers machtigen om met DRM beveiligde gekochte items af te spelen
  • iTunes Match openen (als u een abonnement hebt)
  • iTunes-seizoenspassen openen

Inhoud zonder Digital Rights Management (DRM), zoals aankopen van iTunes-muziek, werkt normaal terwijl uw account is gedeactiveerd. Inhoud zonder DRM die is bewaard in de iCloud-muziekbibliotheek is echter niet toegankelijk en kan niet worden afgespeeld.

Inhoud met DRM-beveiliging die u hebt gekocht (zoals apps, films of tv-programma's) werkt mogelijk niet meer of wordt mogelijk niet meer bijgewerkt terwijl uw account is gedeactiveerd, afhankelijk van het inhoudstype.

Wat gebeurt er met mijn abonnementen?

Abonnementen voor voorzieningen zoals Apple Music, iCloud-opslag of voorzieningen van derden waarvoor u een abonnement hebt en die uw Apple ID gebruiken of die zijn gekoppeld aan uw Apple ID, worden aan het einde van de factureringscycli opgezegd wanneer u uw account deactiveert.

Ik heb via mijn mobiele aanbieder een abonnement op Apple Music. Wat gebeurt er met mijn abonnement?

Als u via een aanbieder een abonnement hebt genomen op Apple Music en uw account hebt gekoppeld aan de Apple ID die u verwijdert, kunt u nog steeds muziek streamen maar hebt u geen toegang meer tot andere Apple Music-functies zoals iCloud-muziekbibliotheek.

Ik ben het gezinshoofd. Welke invloed heeft het deactiveren van mijn account op mijn gezinsleden?

Als u het gezinshoofd bent van een Delen met gezin-groep en uw Apple ID deactiveert, kan uw gezin geen onderdelen zoals Apple Music, iCloud-opslag en aankopen meer delen. Daarnaast worden alle kinderaccounts in uw gezin ook gedeactiveerd.

Krijg ik nog wel de aankopen die ik online heb gedaan via apple.com/nl?

Ja. Actieve online bestellingen worden normaal verwerkt wanneer uw account is gedeactiveerd.

Worden lopende productreparaties voortgezet nadat mijn account is gedeactiveerd?

Ja. Het deactiveren van uw Apple ID annuleert geen lopende reparaties.

Apple Support helpt me momenteel ergens mee. Krijg ik nog steeds hulp als mijn account is gedeactiveerd?

Apple Support kan u ook helpen als uw account is gedeactiveerd. U hebt echter geen toegang tot lopende incidenten wanneer uw account inactief is.

Kan ik mijn AppleCare-abonnement nog steeds gebruiken voor onderhoud aan mijn apparaat?

Ja. Als uw apparaat is gedekt door een AppleCare-abonnement, kunt u dit nog steeds gebruiken voor onderhoud wanneer uw account is gedeactiveerd.

Staan mijn aanstaande afspraken bij de Apple Store nog steeds op de planning als mijn account is gedeactiveerd?

Nee. Afspraken of reserveringen die u bij de Apple Store hebt gepland, worden geannuleerd wanneer uw account wordt gedeactiveerd.

Ik ben ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma. Moet ik nog steeds betalen wanneer mijn account is gedeactiveerd?

Ja. Als u bent ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma, moet u blijven betalen voor uw apparaat. U kunt echter mogelijk later geen online upgradebestellingen plaatsen zonder uw gekoppelde Apple ID.

Ik distribueer apps en ander materiaal op platformen van Apple. Wat gebeurt er met mijn Store-materiaal wanneer mijn Apple ID wordt gedeactiveerd?

Wanneer uw account wordt gedeactiveerd, hebt u niet langer toegang tot uw Store-materiaal via App Store Connect en iTunes Connect. Als uw account de juridische accounthouder is, kunt u geen contracten meer accepteren of verlengen. Uw materiaal kan verlopen en uit de Store worden verwijderd, tenzij u een nieuwe juridische gebruiker aan uw materiaal toewijst voordat u om verwijdering verzoekt. Lees hier meer over het beheer van uw ontwikkelaarsaccount

Hoe kan ik me afmelden voor direct marketing?

We hebben het erg eenvoudig gemaakt om u uit te schrijven voor marketingberichten van Apple. Klik op de koppeling voor uitschrijving onderaan een marketing-e-mail om u snel af te melden. U kunt uw communicatievoorkeuren ook beheren via uw Apple ID-accountpagina.

Kan ik mijn account opnieuw activeren?

Ja. Als u een aanvraag indient om uw account te deactiveren, ontvangt u een unieke alfanumerieke toegangscode. Wanneer u uw Apple ID weer wilt activeren, neemt u contact op met Apple Support en geeft u uw toegangscode op. Wij helpen u dan uw account opnieuw te activeren. Als u deze code kwijtraakt, kunnen we u niet helpen de account opnieuw te activeren.

Kan ik contact opnemen met Apple over hoe mijn gegevens worden beheerd?

Ja. Hebt u vragen of feedback over ons privacybeleid of overige onderwerpen, neem dan contact met ons op.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.