Je Apple ID-account deactiveren

Apple geeft je graag de controle over je gegevens en privacy en geeft je daarom de mogelijkheid om je Apple ID-account tijdelijk te deactiveren, wanneer jij dat wilt en om welke reden dan ook. Toegang tot deze functie verschilt mogelijk per land of regio.

Dit artikel biedt informatie over en antwoorden op veelgestelde vragen over het tijdelijk deactiveren van je Apple ID-account. Lees de volledige pagina, zodat je weet wat er gebeurt wanneer je Apple ID wordt gedeactiveerd.

Over het deactiveren van je Apple ID

De mogelijkheid om je account te deactiveren geeft je meer controle over de persoonlijke gegevens die je bewaart bij Apple. Het is een manier om toegang tot je account tijdelijk op te schorten zonder deze permanent te verwijderen.

Wanneer je je Apple ID-account deactiveert, zorgen we ervoor dat je account en gegevens intact blijven. Je kunt echter niet inloggen bij je account en je kunt deze niet gebruiken. Zolang je account is gedeactiveerd, heb je geen toegang tot de gegevens die je bewaart bij Apple voorzieningen die je Apple ID gebruiken, zoals iCloud, iTunes, Apple Books, de App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime en Zoek mijn iPhone. Apple stopt met het verwerken of openen van je gegevens, behalve wanneer het gebruik van de gegevens verplicht is voor rechtmatige doeleinden zoals het teruggeven van geld of andere juridische procedures. We kunnen je contactgegevens gebruiken om je te informeren over je aanvraag.

Voordat je deactivering van je Apple ID aanvraagt

We raden je aan een aantal maatregelen te nemen voordat je deactivering van je Apple ID aanvraagt.

Je Apple ID-account tijdelijk deactiveren

Log in met je Apple ID op privacy.apple.com op een Mac, pc, iPhone of iPad en selecteer 'Verzoek om deactivering van je account'. Als je deze optie niet ziet, betekent dit dat deze functie niet beschikbaar is in jouw land of regio.

Wanneer je een aanvraag indient om je account te deactiveren, ontvang je een unieke alfanumerieke toegangscode. Bewaar deze toegangscode op een veilige plek. Je hebt deze code nodig om je account weer te activeren.

Nadat we hebben geverifieerd dat je de accounthouder bent die de aanvraag indient, deactiveren we je account.

Veelgestelde vragen

Kan ik e-mailberichten of berichten van iCloud ontvangen wanneer mijn account is gedeactiveerd?

Nee. Je ontvangt geen nieuwe berichten zolang je account is gedeactiveerd. Berichten die via iCloud (Mail en iMessage) naar je zijn verzonden, worden niet afgeleverd.

Wat gebeurt er met muziek, films, tv-programma's, boeken en apps die ik heb gekocht met mijn account?

Als je met deze Apple ID items hebt gekocht via de iTunes Store, App Store, Mac App Store of Apple Books, kun je deze voorzieningen niet gebruiken zolang je account gedeactiveerd is. Dergelijke voorzieningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

• Gekochte apps bijwerken

• Eerder gekochte items downloaden

• Met DRM beveiligde gekochte items synchroniseren met iOS-apparaten

• Met DRM beveiligde gekochte items kopiëren van de ene computer naar de andere

• Gehuurde items afspelen

• Computers machtigen om met DRM beveiligde gekochte items af te spelen

• iTunes Match openen (als je een abonnement hebt)

• iTunes-seizoenspassen openen

Materiaal zonder Digital Rights Management (DRM), zoals aankopen van iTunes-muziek, werkt normaal terwijl je account is gedeactiveerd. Materiaal zonder DRM dat is bewaard in de iCloud-muziekbibliotheek, is echter niet toegankelijk en kan niet worden afgespeeld.

Materiaal met DRM-beveiliging dat je hebt gekocht (zoals apps, films of tv-programma's), werkt mogelijk niet meer of wordt mogelijk niet meer bijgewerkt zolang je account is gedeactiveerd, afhankelijk van het type materiaal.

Wat gebeurt er met mijn abonnementen?

Abonnementen voor voorzieningen zoals Apple Music, iCloud-opslag of voorzieningen van derden waarvoor je een abonnement hebt en die je Apple ID gebruiken of die zijn gekoppeld aan je Apple ID, worden aan het einde van de factureringscycli beëindigd wanneer je je account deactiveert.

Wat gebeurt er met mijn Apple Pay Later-lening?

Voordat je je Apple ID kunt deactiveren, moeten eventuele resterende leningtermijnen die nog uitstaan bij Apple Pay Later worden afbetaald.

Ik heb via mijn mobiele aanbieder een abonnement op Apple Music. Wat gebeurt er met mijn abonnement?

Als je via een aanbieder een abonnement hebt genomen op Apple Music en je account hebt gekoppeld aan de Apple ID die je laat deactiveren, kun je wel nog muziek streamen, maar heb je geen toegang meer tot andere Apple Music-functies zoals iCloud-muziekbibliotheek.

Ik ben het gezinshoofd. Welke invloed heeft het deactiveren van mijn account op mijn gezinsleden?

Als je het gezinshoofd bent van een Delen met gezin-groep en je Apple ID deactiveert, kan je gezin geen items zoals Apple Music, iCloud-opslag en aankopen meer delen. Daarnaast worden alle accounts voor kinderen in je gezin ook gedeactiveerd.

Krijg ik nog wel de aankopen die ik online heb gedaan bij apple.com/nl?

Ja. Actieve online bestellingen worden normaal verwerkt wanneer je account is gedeactiveerd.

Worden lopende productreparaties voortgezet nadat mijn account is gedeactiveerd?

Ja. Het deactiveren van je Apple ID leidt niet tot annulering van lopende reparaties.

Apple Support helpt me momenteel ergens mee. Krijg ik nog steeds hulp als mijn account is gedeactiveerd?

Apple Support kan je ook helpen als je account is gedeactiveerd. Je hebt echter geen toegang tot lopende incidenten zolang je account inactief is.

Kan ik mijn AppleCare-abonnement nog steeds gebruiken voor onderhoud aan mijn apparaat?

Ja. Als je apparaat is gedekt door een AppleCare-abonnement, kun je dit nog steeds gebruiken voor onderhoud wanneer je account is gedeactiveerd.

Staan mijn aanstaande afspraken bij de Apple Store nog steeds op de planning als mijn account is gedeactiveerd?

Nee. Afspraken of reserveringen die je bij de Apple Store hebt gepland, worden geannuleerd wanneer je account wordt gedeactiveerd.

Ik ben ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma. Moet ik nog steeds betalen wanneer mijn account is gedeactiveerd?

Ja. Als je bent ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma, moet je blijven betalen voor je apparaat. Je kunt echter mogelijk later geen online upgradebestellingen plaatsen zonder je gekoppelde Apple ID.

Ik distribueer apps en ander materiaal op platformen van Apple. Wat gebeurt er met mijn Store-materiaal wanneer mijn Apple ID wordt gedeactiveerd?

Wanneer je account wordt gedeactiveerd, heb je niet langer toegang tot je Store-materiaal via App Store Connect en iTunes Connect. Als je account de wettelijke accounthouder is, kun je geen contracten meer accepteren of verlengen. Je materiaal kan verlopen en uit de Store worden verwijderd, tenzij je een nieuwe wettelijke gebruiker aan je materiaal toewijst voordat je deactivering aanvraagt. Lees meer over het beheer van je ontwikkelaarsaccount.

Hoe kan ik me afmelden voor direct marketing?

We hebben het erg eenvoudig gemaakt om je uit te schrijven voor marketingberichten van Apple. Klik op de link voor uitschrijving onderaan een marketing-e-mail om je snel af te melden. Je kunt je communicatievoorkeuren ook beheren via je Apple ID-accountpagina.

Kan ik mijn account opnieuw activeren?

Ja. Als je een aanvraag indient om je account te deactiveren, ontvang je een unieke alfanumerieke toegangscode. Wanneer je je Apple ID weer wilt activeren, neem je contact op met Apple Support en geef je je toegangscode op. Wij helpen je dan je account opnieuw te activeren. Als je deze code kwijtraakt, kunnen we je niet helpen de account opnieuw te activeren.

Kan ik contact opnemen met Apple over hoe mijn gegevens worden beheerd?

Ja. Heb je vragen of feedback over ons privacybeleid of overige onderwerpen, neem dan contact met ons op.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.