Een kopie van de gegevens downloaden die aan uw Apple ID-account zijn gekoppeld

Apple wil u de controle over uw gegevens en privacy geven. Daarom biedt Apple u de mogelijkheid om een kopie van de gegevens aan te vragen die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Toegang tot deze functie verschilt per land en regio.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een kopie kunt aanvragen van de gegevens die Apple bewaart en die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Er wordt ook antwoord gegeven op veelgestelde vragen over het proces en de informatie dat/die u kunt verwachten.

Over de gegevens die aan uw Apple ID zijn gekoppeld

U kunt een kopie aanvragen van de gegevens die Apple bewaart en die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Deze informatie omvat, maar is niet beperkt tot:

• Uw Apple ID-accountgegevens en inlogrecords.
  • Gegevens die u bewaart in iCloud, zoals contacten, agenda's, notities, bladwijzers, herinneringen, e-mails, foto's, video's en documenten.
  • Gebruiksinformatie van apps die betrekking heeft op het gebruik van iCloud, Apple Music, Game Center en andere voorzieningen.
  • Een record met alle items die u hebt gekocht of gedownload via de App Store, iTunes Store en Apple Books, en uw browsegeschiedenis in die Stores.
  • Gegevens van uw Apple Store- en supporttransacties.
  • Gegevens van marketingcommunicatie, voorkeuren en andere activiteiten.

Alle gegevens die niet worden verstrekt, zijn in een vorm die niet persoonlijk identificeerbaar is of niet is gekoppeld aan uw Apple ID, worden bewaard in een structuur die van begin tot eind is gecodeerd en die Apple niet kan decoderen, of worden helemaal niet door Apple bewaard. Daarnaast worden sommige gegevens mogelijk maar heel kort bewaard en staan ze niet meer op onze servers.

Apple streeft ernaar om de minimale hoeveelheid gegevens te verzamelen en te bewaren die nodig zijn om de voorzieningen te leveren die u gebruikt. Meer informatie over het privacybeleid en de werkwijzen van Apple.

We werken er hard aan om nauwkeurigheid en consistentie te behouden, zodat de gegevens die aan uw account zijn gekoppeld en onze antwoorden op gegevensaanvragen kunnen veranderen naarmate onze opslag- en verzamelmethoden veranderen.

Een kopie van uw gegevens aanvragen

Log in bij uw Apple ID-accountpagina op een Mac, pc, iPhone of iPad. Scrol vervolgens omlaag naar 'Gegevens en privacy' en selecteer 'Beheer je gegevens en privacy'. Selecteer op de volgende pagina 'Verzoek om een kopie van je gegevens' onder 'Een kopie van je gegevens ontvangen'. Als u deze optie niet ziet, betekent dit dat deze functie niet beschikbaar is in uw land of regio.

Wanneer u een kopie van uw gegevens aanvraagt (of een specifieke subset van uw gegevens), controleren we eerst of u de accounthouder bent die de aanvraag heeft gedaan. Na de verificatie organiseren we de gegevens die zijn gekoppeld aan uw Apple ID in bestandsstructuren die eenvoudig zijn te begrijpen. Wanneer de gegevens gereed zijn, plaatsen we deze op uw Apple ID-accountpagina en sturen we u een bericht om u te laten weten dat deze beschikbaar zijn. U hebt veertien dagen om uw gegevens te downloaden. Daarna worden ze van die locatie verwijderd en moet u ze opnieuw aanvragen.

Over de gegevens die we verstrekken

Wij verstrekken de gegevens in de originele structuur of in industriestandaard formaten die eenvoudig te openen en te lezen zijn. Foto’s, video’s en documenten worden verstrekt in de originele structuren. Contacten, agenda's, bladwijzers en e-mails worden geleverd in structuren zoals .vcf, .ics, .html en .eml. Gebruiksinformatie van apps wordt geleverd als spreadsheets of bestanden met .json-, .csv- of .pdf-structuur.

Als u hulp nodig heeft bij het begrijpen van bepaalde details in de bestanden die wij verstrekken, kunt u een handleiding raadplegen over de termen die zijn gekoppeld aan uw bestanden. Om informatie uit een bepaald bestand te bekijken, selecteert u de app of de voorziening waaraan het bestand is gekoppeld. Deze handleidingen zijn alleen beschikbaar voor bestanden die zijn gecreëerd door apps en voorzieningen en niet voor materialen die door u zijn aangemaakt of met u zijn gedeeld door andere personen, zoals e-mails, notities, agendagebeurtenissen, herinneringen, foto’s, video’s of documenten die zijn opgeslagen in iCloud.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn gegevens downloaden en weergeven?

Gebruik een Mac of pc om uw gegevensbestanden te downloaden en weer te geven. U zou deze bestanden moeten kunnen bekijken in de standaardprogramma's op uw Mac of pc, inclusief Teksteditor op Mac en Kladblok op Windows.

Sommige spreadsheetapps kunnen bepaalde grote getallen automatisch naar boven of naar beneden afronden, zoals rekeningnummers, en ze onjuist weergeven. Als u ervoor kiest om uw gegevens in een spreadsheet weer te geven, raden we aan Numbers te gebruiken indien mogelijk.

Kan ik mijn gegevens overzetten naar een andere aanbieder of voorziening?

Ja. We bieden uw gegevens in standaardstructuren die eenvoudig zijn te importeren in andere voorzieningen. Nadat u uw gegevens hebt ontvangen, kunt u deze uploaden of overzetten naar elke gewenste voorziening of structuur.

Waarom worden mijn betalingsgegevens, apparaat-ID's en e-mailadressen gemaskeerd?

We maskeren bepaalde informatie in de gegevens die we u bieden, waaronder uw creditcard- of bankgegevens, apparaat-ID's en e-mailadressen, voor uw veiligheid en om u te beschermen tegen diefstal of fraude. Als u deze informatie nodig hebt, logt u in bij uw account of neemt u contact op met uw bank of uw financiële serviceprovider.

Waarom worden de datum en tijd in een onbekende notatie weergegeven?

Klanten van Apple wonen in verschillende regio's en tijdzones en vaak opent dezelfde gebruiker in de loop van de tijd voorzieningen van Apple vanaf verschillende locaties. Voor een consistente notatie gebruiken we de op industriestandaarden gebaseerde datum en tijd: Coordinated Universal Time (UTC).

Waarom heb ik geen kopieën van mijn gekochte muziek, video's, apps en boeken ontvangen?

In de gegevens die Apple verstrekt, is een lijst opgenomen met alle items die u hebt gekocht of gedownload via de App Store, iTunes Store en Apple Books. Het materiaal dat u hebt gekocht, maakt zelf geen deel uit van persoonlijke gegevens en wordt niet verstrekt als onderdeel van deze gegevensset. U kunt deze items opnieuw downloaden via de App Store, iTunes Store of Apple Books, indien nodig.

Waarom verschijnt het woord 'biometric' (biometrisch) in sommige van mijn App Store-, iTunes Store- en Apple Books-aankoopgegevens?

De term 'biometric' (biometrisch) geeft eenvoudigweg aan dat u uw aankoop hebt bevestigd met Touch ID of Face ID. Apple verzamelt en bewaart nooit biometrische informatie op zijn servers.

Waarom zie ik sommige aankopen onverwacht gemarkeerd als een inwisseling voor een cadeaubon?

Als het saldo op uw cadeaubon niet toereikend was voor een aankoop en uw betaalmethode is gebruikt om de aankoop te voltooien, kan die aankoop worden weergegeven als een inwisseling voor een cadeaubon.

Waarom staat informatie over mijn iCloud-opslagabonnement in de categorie iTunes?

Betalingen, facturen en andere transactiegegevens voor uw abonnementen bij Apple worden beheerd door onze iTunes-voorziening. Daarom worden gegevens over uw iCloud-opslagabonnement bewaard bij iTunes.

Waarom bewaart Apple mijn gezondheidsgegevens?

Gezondheidsgegevens worden bewaard in iCloud om de gegevens automatisch actueel te houden op al uw apparaten en om u toe te staan uw gegevens te herstellen als uw apparaat kwijt is geraakt. Apple opent of gebruikt deze informatie niet voor andere doeleinden. U kunt deze functie uitschakelen door Gezondheid uit te schakelen in de iCloud-instellingen.

Hoe krijg ik toegang tot mijn gezondheidsgegevens?

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot uw gezondheidsgegevens. U kunt deze downloaden als onderdeel van uw gegevensaanvraag of u kunt rechtstreeks toegang krijgen tot uw gegevens vanuit de Gezondheid-app op uw iPhone. Als u rechtstreeks vanuit de app toegang wilt krijgen tot uw gezondheidsgegevens, tikt u in de rechterbovenhoek van het beginscherm van de Gezondheid-app op uw gebruikersprofiel en selecteert u 'Exporteer gezondheidsgegevens'.

Waarom bewaart Apple mijn belgeschiedenis?

Wanneer u op meerdere apparaten bent ingelogd bij iCloud met uw Apple ID, wordt uw belgeschiedenis bewaard en gesynchroniseerd zodat u gesprekken kunt beantwoorden op al uw apparaten. Apple opent of gebruikt deze informatie niet voor andere doeleinden. U kunt deze functie uitschakelen door iCloud Drive uit te schakelen in de iCloud-instellingen.

Waarom zie ik mijn inhoud van Berichten niet als onderdeel van mijn gegevensaanvraag?

Uw berichten zijn gecodeerd op uw apparaat en kunnen niet worden geopend door iemand zonder de toegangscode van uw apparaat.

Kan ik de gegevens corrigeren die zijn gekoppeld aan mijn Apple ID?

Ja, als u van mening bent dat de persoonlijke gegevens die door Apple worden bewaard onjuist zijn, kunt u verzoeken om deze bij te werken. Log in bij uw Apple ID-accountpagina. Scrol vervolgens omlaag naar 'Gegevens en privacy' en selecteer 'Beheer je gegevens en privacy'. Selecteer op de volgende pagina 'Lees hoe je je gegevens kunt corrigeren' onder 'Je gegevens corrigeren'.

Kan ik extra gegevenscategorieën toevoegen aan een aanvraag die ik al heb gedaan?

Ja, u kunt extra categorieën gegevens aanvragen. Als u een tweede aanvraag wilt doen voor een gegevenstype dat u al hebt opgevraagd, wacht dan totdat uw huidige aanvraag is voltooid en verwijderd van uw pagina 'Gegevens en privacy'.

Ik heb meerdere Apple ID-accounts. Krijg ik een kopie van de gegevens die Apple bewaart voor al deze accounts?

Nee. Elke Apple ID is een unieke account. Als u een kopie van de gegevens van meer dan één Apple ID wilt, logt u apart in bij elke account en dient u een aanvraag in voor elke account.

Ik heb een Apple ID die wordt beheerd door mijn onderwijsinstelling. Kan ik een kopie van mijn gegevens aanvragen?

Ja. De beheerder op uw school moet u eerst toestaan om in te loggen bij privacy.apple.com. U kunt vervolgens alleen een kopie van uw gegevens aanvragen voor de functies die beschikbaar zijn voor een beheerde Apple ID.

Zijn er nog andere gegevens die ik kan aanvragen of waarvan ik een exemplaar kan krijgen?

Bepaalde informatie die Apple bewaart, is momenteel geen onderdeel van een standaardgegevensaanvraag. Indien gewenst kunt u deze gegevens afzonderlijk openen of aanvragen.

• Incidentnotities van AppleCare (inclusief gegevens die u eventueel heeft verstrekt bij het ontvangen van support voor de Gezondheid- en ECG-apps): u kunt incidentnotities en overige supportinformatie met betrekking tot uw gesprekken met AppleCare opvragen door contact op te nemen met privacy_response@apple.com.
  • iTunes U: u kunt inloggen bij iTunes U om uw iTunes U-gegevens weer te geven.
  • FaceTime: neem contact met ons op om uw logbestanden van uitnodigingen voor FaceTime-gesprekken aan te vragen.
  • Apple Pay-kaarten: als u kaarten die u met Apple Pay gebruikt, wilt controleren, gaat u naar 'Wallet en Apple Pay' in Instellingen voor uw iOS-apparaat of gaat u naar iCloud.com/settings en klikt u op apparaten met het Apple Pay-symbool.

Kan ik contact opnemen met Apple over hoe mijn gegevens worden beheerd?

Ja. Als u vragen of feedback hebt over ons privacybeleid of overige onderwerpen, dan kunt u contact met ons opnemen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.