Als u de afstandsbediening van uw Apple TV bent kwijtgeraakt

U hebt een afstandsbediening nodig om uw Apple TV te bedienen. Als u de afstandsbediening van uw Apple TV bent kwijtgeraakt, kunt u uw Apple TV bedienen met uw iOS-apparaat of een nieuwe afstandbediening kopen.

Een Apple TV bedienen met een iOS-apparaat

Controleer voordat u begint eerst het volgende:

• Controleer of uw Apple TV is verbonden met uw televisie, is ingeschakeld, en is verbonden met uw wifinetwerk thuis.
  • Als de Apple TV is uitgeschakeld, kunt u deze inschakelen zonder de afstandsbediening. Haal eenvoudig de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steek deze er vervolgens weer in.
  • Als u een nieuwe Apple TV hebt die nog niet is geconfigureerd, sluit u deze aan op de wifirouter met een Ethernet-kabel.

Volg daarna de onderstaande stappen om de Apple TV Remote te configureren in het bedieningspaneel of met de Apple TV Remote-app.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel gebruiken

Als u uw iOS-apparaat hebt geconfigureerd om uw Apple TV te bedienen, wordt de Apple TV Remote automatisch aan het bedieningspaneel toegevoegd wanneer u updatet naar iOS 12 of nieuwer.

Als u uw iOS-apparaat nog niet hebt geconfigureerd om uw Apple TV te bedienen, of als u een oudere versie van iOS hebt, volgt u de volgende stappen:

1. Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  2. Voeg de Apple TV Remote toe aan het bedieningspaneel en open het bedieningspaneel.
  3. Tik op  en kies de Apple TV.
  4. Als u hierom wordt gevraagd, voert u op het iOS-apparaat de viercijferige code in die op uw Apple TV wordt weergegeven.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen met Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie). Als u een Apple TV (3e generatie) heeft, kunt u de Apple TV Remote-app gebruiken om uw Apple TV te bedienen.

De Apple TV Remote-app gebruiken

1. Download de Apple TV Remote-app in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  3. Open de Apple TV Remote-app en tik achtereenvolgens op 'Voeg Apple TV toe' en op de Apple TV.
  4. Als u hierom wordt gevraagd, voert u op het iOS-apparaat de viercijferige code in die op uw Apple TV wordt weergegeven.

Een nieuwe afstandsbediening kopen

U kunt ook een nieuwe Siri Remote of Apple TV Remote voor de Apple TV kopen bij de Apple Online Store, Apple Store of een andere leverancier.