Compatibiliteit van 32-bits apps met macOS High Sierra 10.13.4 en hoger

Over de overgang naar 64-bits technologie en welke invloed dit heeft op 32-bits apps.

Apple is al meer dan tien jaar geleden begonnen met de overgang naar 64-bits hardware- en softwaretechnologie voor de Mac. Alle moderne Mac-computers hebben nu krachtige 64-bits processors die in staat zijn om geavanceerde 64-bits apps uit te voeren. Deze apps hebben veel meer geheugen tot hun beschikking, leveren betere systeemprestaties en profiteren van technologieën die bepalend zijn voor de kenmerkende Mac-beleving, zoals de grafische versnelling door Metal.

Apple heeft altijd samengewerkt met app-ontwikkelaars om de overstap naar 64-bits te maken, en in 2018 heeft Apple hun laten weten dat macOS Mojave de laatste versie van macOS zou zijn die nog 32-bits apps kan uitvoeren.

De overstap van Apple op 64-bits technologie is nu een feit. Te beginnen met macOS Catalina zijn 32-bit apps niet meer compatibel met macOS. Als u een 32-bits app hebt, raden we u aan bij de app-ontwikkelaar te informeren naar een 64-bits versie.

32-bits apps openen

Als u probeert een 32-bits app te openen, ziet u een waarschuwing dat de app moet worden bijgewerkt om te kunnen werken in deze versie van macOS, of dat de app niet is geoptimaliseerd voor uw Mac en moet worden bijgewerkt.

Waarschuwing in Catalina: App moet worden bijgewerkt
macOS Catalina

Waarschuwing in Mojave en High Sierra: App is niet geoptimaliseerd voor je Mac en moet worden bijgewerkt
macOS Mojave en macOS High Sierra

Als u nog geen upgrade naar macOS Catalina hebt uitgevoerd, kunt u de app nog wel openen en gebruiken, maar we raden u toch aan bij de app-ontwikkelaar te informeren naar een 64-bits versie die ook werkt met de nieuwste versie van macOS.

32-bits apps op uw Mac opsporen

Systeeminformatie kan 32-bits apps opsporen die op uw Mac zijn geïnstalleerd:

1. Kies in het Apple-menu () > 'Over deze Mac' en klik vervolgens op de knop 'Systeemoverzicht'.
  2. Selecteer 'Verouderde software' in de navigatiekolom. Alle verouderde software is 32-bits.
  3. Als u 'Verouderder software' niet ziet staan in de navigatiekolom, selecteert u 'Apps' in de navigatiekolom en controleert u de lijst van apps aan de rechterkant. In de kolom '64-bits (Intel)' staat bij 32-bits apps 'Nee'.

Wanneer u de upgrade naar macOS Catalina uitvoert, geeft het installatieprogramma een lijst weer van recent gebruikte apps die nog 32-bits zijn. U kunt deze lijst doornemen om te beslissen of u de installatie wilt annuleren of voortzetten:

Venster van het installatieprogramma van Catalina met een lijst van 32-bits apps

macOS Catalina toont in de Finder ook een verbodssymbool  op het symbool van 32-bits apps. Hieraan kunt u zien dat de apps niet kunnen worden geopend.

Contact opnemen met de ontwikkelaar van een app

De ontwikkelaar (of leverancier) is de persoon die of het bedrijf dat de app heeft gemaakt. De eenvoudigste manier om de contactgegevens van een app-ontwikkelaar te vinden, is om hun naam of de naam van app te zoeken op het web. Lees hier hoe u contact opneemt met andere leveranciers.

Als u de naam van de ontwikkelaar wilt vinden:

1. Selecteer de app in de Finder.
  2. Kies 'Archief' > 'Toon info' in de menubalk.
  3. Zoek de copyrightgegevens in het infovenster. Apple is bijvoorbeeld de ontwikkelaar van deze app:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.