Gebruik 10 Gb Ethernet met iMac Pro en Mac mini

Lees hier hoe u optimaal gebruik maakt van de 10Gb-poort op een iMac Pro of Mac mini.

De iMac Pro wordt geleverd met een ingebouwde 10Gb Nbase-T Ethernetpoort en de Mac mini (2018) biedt 10 Gb Ethernet als optionele configuratie. Deze poort ondersteunt 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb en 10 Gb Ethernet bij gebruik van RJ-45-connectors en standaard twisted-pair koperkabels met een lengte van maximaal 100 meter.

Wanneer u uw iMac Pro of Mac mini aansluit op een ander apparaat via Ethernet, wordt de hoogst mogelijke snelheid automatisch bedongen. De snelheid is afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat en de Ethernet-kabel. Als het apparaat waar u op aansluit bijvoorbeeld geschikt is voor 10 Gbps en de kabel die u gebruikt deze snelheid ondersteunt, kunnen uw Mac en het apparaat gegevens overzetten met een snelheid van 10 Gbps.

Bekijk in de onderstaande tabel hoe het kabeltype dat u gebruikt de Ethernet-snelheid beïnvloedt. De getoonde snelheden gelden voor kabels met een lengte tot 100 meter, tenzij anders aangegeven.

10BaseT 100BaseT 1 Gbps 2,5 Gbps 5 Gbps 10 Gbps
Cat5e Ethernetkabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Niet
ondersteund
Cat6 Ethernetkabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund tot een lengte van 55 m
Cat6a Ethernetkabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund

Meer informatie

• Wanneer u Windows gebruikt via Boot Camp op een iMac Pro of Mac mini, kunt u de snelheid van de Ethernetpoort het beste instellen op 'Automatische detectie'. Als u de koppelingssnelheid handmatig configureert in het Netwerk en het Internet-configuratiescherm van Windows, bereikt u mogelijk een Ethernetsnelheid van maximaal 1 Gbps.
  • Als de snelheid voor het overzetten van gegevens tussen een Mac en een ander apparaat dat is verbonden via Ethernet lager is dan verwacht, controleert u eerst of u een kabeltype- en lengte gebruikt die de snelheid ondersteunt. Vervolgens raadpleegt u de fabrikant om te controleren of de firmware up-to-date is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.