De stem of taal van Siri wijzigen

Lees hoe u de stem en taal van Siri wijzigt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'.

Tik op 'Taal' om de taal te wijzigen die Siri gebruikt voor verzoeken en antwoorden.

Tik op 'Siri-stem' om de stem te wijzigen die Siri gebruikt.

Tik op 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Siri-reacties' om gesproken reacties van Siri op uw apparaat te horen.

Op uw Mac

Als u een Mac met macOS Sierra of hoger hebt, gaat u naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u vervolgens op 'Siri'. Hier kunt u de volgende instellingen kiezen:

• 'Taal': hier kunt u de taal wijzigen die Siri gebruikt voor verzoeken en antwoorden.
  • 'Stemvariëteit': hier kunt u de variëteit wijzigen van de taal die Siri gebruikt.
  • 'Siri-stem': hier kunt u de stem wijzigen die Siri gebruikt.
  • 'Gesproken feedback': schakel deze optie in om gesproken antwoorden van Siri te horen. Als u deze optie uitschakelt, hoort u geen gesproken antwoorden, maar ziet u de reactie van Siri in het Siri-venster.

Op uw Apple Watch

Siri gebruikt op uw Apple Watch de stem en taal die op uw iPhone zijn geconfigureerd. Op een Apple Watch Series 3 of nieuwer kan Siri gesproken antwoorden geven. Ga op uw Apple Watch naar 'Instellingen' > 'Siri'.

Bij eerdere modellen van de Apple Watch worden antwoorden van Siri door middel van tekst of afbeeldingen op het scherm weergegeven. Meer informatie over Siri gebruiken op een Apple Watch.

Op uw Apple TV 4K of Apple TV HD

Siri gebruikt de taal die u op uw Apple TV 4K of Apple TV HD hebt geconfigureerd. Als u Siri een andere taal wilt laten gebruiken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen'. Onder 'Siri' kiest u 'Taal' en vervolgens kiest u een taal.

Op een Apple TV praat Siri niet, maar uw verzoek wordt wel verwerkt. De resultaten worden weergegeven op het scherm.

Lees meer over Siri op uw Apple TV 4K en Apple TV HD.