Over de beveiligingsinhoud van Beveiligingsupdate 2017-001

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Beveiligingsupdate 2017-001 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. Je kunt communicatie met Apple versleutelen met de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Beveiligingsupdate 2017-001

Gepubliceerd op 29 november 2017

Directory Utility

Beschikbaar voor: macOS High Sierra 10.13 en macOS High Sierra 10.13.1

Niet van invloed op: macOS Sierra 10.12.6 en ouder

Impact: een aanvaller kan mogelijk de identiteitscontrole voor een beheerder omzeilen zonder een beheerderswachtwoord op te geven

Beschrijving: er was een logische fout in de validatie van inloggegevens. Dit is verholpen door een verbeterde validatie van inloggegevens.

CVE-2017-13872

Bijgewerkt op 29 november 2017

Als je onlangs macOS High Sierra 10.13 hebt bijgewerkt naar 10.13.1, herstart je de Mac om er zeker van te zijn dat de beveiligingsupdate goed toegepast is. Als je 'MRTConfigData 1.27' ziet in de lijst met installaties onder 'Software' in Systeemoverzicht, is je Mac ook beschermd.

Controleren of je Mac beveiligingsupdate 2017-001 heeft:

1. Open het programma 'Terminal' in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.

2. Typ what /usr/libexec/opendirectoryd en druk op Return.

3. Als beveiligingsupdate 2017-001 goed geïnstalleerd is, zie je een van deze projectversienummers:

• opendirectoryd-483.1.5 op macOS High Sierra 10.13

• opendirectoryd-483.20.7 op macOS High Sierra 10.13.1

Als je de rootgebruikersaccount nodig hebt op je Mac, moet je na deze update de rootgebruiker opnieuw inschakelen en het wachtwoord van de rootgebruiker wijzigen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.