Face ID gebruiken om iWork-documenten te openen

Wanneer u uw Pages-, Numbers- of Keynote-document met een wachtwoord beveiligt, kunt u Face ID configureren om documenten te openen door naar uw iPhone X te kijken.

Als u documenten in iWork maakt, kunt u een wachtwoord instellen dat gebruikers moeten invoeren als ze het bestand willen openen. Met iPhone X kunt u Face ID gebruiken in plaats van het wachtwoord te typen. Als u een iOS-apparaat hebt dat Touch ID ondersteunt, kunt u Touch ID gebruiken om uw iWork-documenten te openen.

Om met wachtwoord beveiligde documenten te ontgrendelen met Face ID, moet u eerst Face ID configureren op uw iPhone X. De eerste keer dat u een vergrendeld Pages-, Numbers- of Keynote-document opent met Face ID, wordt u gevraagd om de iWork-app toe te staan om Face ID te gebruiken. Dit gebeurt maar eenmaal per app. U kunt deze instelling wijzigen in 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' > 'Andere apps'.

Een wachtwoord toevoegen aan een document

Wanneer het document is geopend in Pages, Numbers of Keynote op uw iPhone X, tikt u op symbool 'Meer' en tikt u vervolgens op 'Stel wachtwoord in'. Voer uw wachtwoord in de velden 'Wachtwoord' en 'Controle' in en voeg dan een wachtwoordaanwijzing toe als geheugensteuntje. Controleer of 'Open met Face ID' is ingeschakeld en tik vervolgens op 'Gereed'.

Face ID gebruiken om met een wachtwoord beveiligde documenten te openen

Wanneer u een met een wachtwoord beveiligd document voor de eerste keer opent, voert u het wachtwoord van het document in. Als Face ID is geconfigureerd op uw iPhone X, ziet u ook dat de optie 'Open met Face ID' is ingeschakeld.

De volgende keer dat u dit document opent, kunt u eenvoudig naar uw iPhone X kijken in plaats van het wachtwoord van het document te typen. Als uw gezicht na twee pogingen niet wordt herkend, kunt u het wachtwoord van het document typen.