SMB-browsegedrag aanpassen in macOS

De standaardinstellingen in macOS High Sierra 10.13 en hoger voor het browsen in netwerkmappen zoals SMB-shares (Server Message Block) zijn perfect voor de meeste organisaties en gebruikers. Het is echter mogelijk om instellingen aan te passen om het browsen in SMB-shares in grote bedrijfsomgevingen te optimaliseren.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen.

Uw Mac bepaalt hoe elk venster en de inhoud ervan moet worden weergegeven door bestandsinformatie zoals labels, tags en overige vormen van metagegevens te verzamelen.

Een Mac met macOS Sierra 10.12 en lager verzamelt alle metagegevens voor de bestanden in een map, vergelijkt deze met de inhoud van het .DS_Store-bestand in de map en geeft vervolgens de inhoud van de map weer. In macOS High Sierra 10.13 en hoger is dit proces iets gewijzigd: als een map alfanumeriek is gesorteerd, wordt de inhoud onmiddellijk weergegeven. Vervolgens verzamelt en vergelijkt de Finder de rest van de metagegevens van de map.

Browsen in netwerkshares versnellen

Om het browsen van bestanden in SMB-shares te versnellen, kunt u voorkomen dat macOS .DS_Store-bestanden leest in SMB-shares. Dit heeft als gevolg dat de Finder alleen basisinformatie gebruikt en de inhoud van elke map onmiddellijk weergeeft in alfanumerieke volgorde. Gebruik dit Terminal-commando:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool TRUE

Log uit bij uw macOS-account en log opnieuw in.

Gebruik deze opdracht om sorteren opnieuw in te schakelen:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool FALSE

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.