Gebaren, vegen en drukken om te navigeren op uw iPhone 13 en andere modellen met Face ID

Gebruik gebaren op een iPhone met Face ID om snel te navigeren, te multitasken, instellingen aan te passen en toegang te krijgen tot alle dingen die u het meest gebruikt.

Basisbeginselen

De zijknop bevindt zich aan de tegenoverliggende kant van de volumeknoppen. U gebruikt de zijknop om de iPhone in te schakelen, de sluimerstand van de iPhone in te schakelen, Siri en Apple Pay te gebruiken, enzovoort.

afbeelding waarop de volumeknoppen en de zijknop op de iPhone 12 Pro worden aangeduid

In- of uitschakelen

Als u het apparaat wilt inschakelen, houdt u de zijknop ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.

Als u het apparaat wilt uitschakelen, houdt u de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt tot de schuifknop verschijnt, en vervolgens versleept u deze.

Sluimerstand in- en uitschakelen

Til op om te activeren of tik om uw iPhone te activeren.

Druk op de zijknop om de sluimerstand van de iPhone in te schakelen.

Siri gebruiken

Zeg 'Hé, Siri'. Of houd de zijknop ingedrukt.

Apps installeren

Nadat u in de App Store op een app hebt getikt om deze te downloaden, drukt u tweemaal kort na elkaar op de zijknop om de app te installeren.

Apple Pay gebruiken

Als u voor aankopen die u met Apple Pay doet, uw identiteit wilt verifiëren met Face ID, drukt u tweemaal op de zijknop en kijkt u naar de iPhone.

Navigeren met gebaren

Om het scherm volledig vlak te kunnen maken, zijn er nieuwe manieren ontwikkeld om de functionaliteit van de thuisknop te vervangen.

Ontgrendelen en naar het beginscherm gaan

U ontgrendelt de iPhone met Face ID door naar de iPhone te kijken en omhoog te vegen vanaf de onderkant van het toegangsscherm. Als de iPhone op een tafel of een ander plat oppervlak ligt, kunt u hem optillen of erop tikken om hem te activeren.

U kunt altijd naar het beginscherm door omhoog te vegen vanaf de onderste rand van het scherm.

Omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm op een iPhone met Face ID

Multitasken

scherm met multitasking op de iPhone 12 Pro

Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en pauzeer. Als u momenteel een app gebruikt, veegt u naar rechts langs de onderkant van het scherm om naar een andere app te gaan.

Widgets gebruiken

scherm met widgets op een iPhone 12 Pro

Om informatie te zien van apps die u aan widgets hebt toegevoegd, veegt u in het beginscherm of toegangsscherm naar rechts om naar de Vandaag-weergave te gaan. Widgets kunnen ook op het beginscherm staan, als u ze daar hebt toegevoegd.

Het bedieningspaneel openen

Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om instellingen en apps in het bedieningspaneel snel aan te passen.

Naar beneden vegen vanaf de rechterbovenhoek van het scherm op een iPhone

Meldingen bekijken

scherm met meldingen op een iPhone 12 Pro

Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om meldingen te zien (bijvoorbeeld oproepen, herinneringen en berichten).

Alles binnen handbereik

scherm waarop de bereikbaarheidsfunctie op de iPhone 12 Pro wordt gebruikt

Veeg omlaag op de onderrand van het scherm om bij items bovenaan het scherm te komen. Of veeg snel omhoog en omlaag vanaf de onderkant van het scherm.*

* Deze functie is standaard uitgeschakeld. Om de functie in te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aanraken' en schakelt u 'Bereikbaarheid' in.