Het modelnummer van je iPhone, iPad of iPod touch opzoeken

Lees hier hoe je het modelnummer van je apparaat kunt vinden.

In Instellingen

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Rechts naast 'Modelnummer' staat het onderdeelnummer. Tik op het onderdeelnummer om het modelnummer weer te geven.

Afbeelding van het scherm 'Info'.

Op het apparaat zelf

Om het modelnummer te vinden op een iPhone 8 of nieuwer model met een simkaarthouder, verwijder je de simkaarthouder en kijk je in de sleuf. Zorg voor heldere verlichting van bovenaf. Het modelnummer staat op de bovenzijde (de kant van het beeldscherm).

De simkaarthouder van een iPhone.

iPhone-modellen die alleen e-sim ondersteunen, hebben geen simkaarthouder. Om het modelnummer te vinden, kijk je in de Lightning- of USB-C-connector. Zorg voor heldere verlichting van bovenaf. Zoek het modelnummer op de bovenzijde van de connector (de kant met het beeldscherm).

De Lightning-connector op een iPhone 14.

Bij de iPhone 7 en ouder, iPad en iPod touch staat het modelnummer op de achterzijde van het apparaat.

Afbeelding die laat zien waar het modelnummer zich op de achterkant van een iPhone bevindt.