Animoji op iPhone X gebruiken

Met Animoji op iPhone X maakt en deelt u in Berichten uw eigen geanimeerde figuren die uw stem gebruiken en uw gezichtsuitdrukkingen overnemen.

Animoji maken en versturen

In de Berichten-app van een iPhone X analyseert de TrueDepth-camera uw gezichtsuitdrukkingen om ze dan in allerlei verschillende Animoji over te nemen. U kunt uw eigen Animoji maken en delen met andere gebruikers van een iOS-apparaat, Mac of smartphone.

Zo maakt u uw eigen Animoji aan:

1. Open de Berichten-app en start een nieuw bericht of tik op een bestaand bericht.
  2. Tik achtereenvolgens op  en op .
  3. Kies links in het scherm een Animoji. Of tik op  om de Animoji schermvullend weer te geven.
  4. Kijk rechtstreeks in uw iPhone X en plaats uw gezicht binnen het kader.
  5. Tik op  om de opname te starten. Tik op  om de opname te stoppen. U kunt tot tien seconden opnemen.
  6. Tik op  voor een voorvertoning van uw Animoji. Als u een andere Animoji met dezelfde opname wilt gebruiken, tikt u op een Animoji. Tik op  om de Animoji te verwijderen.
  7. Tik op  om te versturen.

Een Animoji-sticker maken

Versier uw berichten met uw eigen Animoji-stickers. Dit doet u als volgt:

1. Open de Berichten-app en start een nieuw bericht of tik op een bestaand bericht.
  2. Tik achtereenvolgens op  en op .
  3. Kies een Animoji, kijk rechtstreeks in de iPhone X en plaats uw gezicht binnen het kader.
  4. Neem een gezichtsuitdrukking op, houd vervolgens uw vinger op de Animoji en sleep deze naar het bericht om het automatisch te versturen.

Een Animoji bewaren

Wilt u een gemaakte of ontvangen Animoji bewaren? Druk in de berichtenreeks stevig op de Animoji, veeg deze omhoog en tik op 'Bewaar'. Als u een iPhone 6 of lager, een iPad of een iPod touch gebruikt, houdt u de Animoji ingedrukt en tikt u op 'Bewaar'.

U kunt ook in de berichtenreeks tikken op de Animoji om deze schermvullend weer te geven. Daarna tikt u op  gevolgd door 'Bewaar video'.

U vindt de bewaarde Animoji in de Foto's-app van het iOS-apparaat.