FaceTime gebruiken op een Mac

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken met een of meerdere personen.

het FaceTime-appsymbool

Als u uw Mac wilt gebruiken voor audio- of videogesprekken via FaceTime, hebt u een Mac met OS X Lion v10.7 of hoger, een internetverbinding en een ingebouwde of verbonden microfoon of camera nodig.

Een FaceTime-gesprek voeren

Open de FaceTime-app en log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.

Gebruik vervolgens het zoekveld om het e-mailadres of telefoonnummer in te voeren van de persoon die u wilt bellen. Als die persoon al in uw contacten staat, kunt u gewoon de naam van diegene invoeren.

• Om een FaceTime-videogesprek te voeren, klikt u op de FaceTime-videoknop Video.
  • Om een FaceTime-audiogesprek te beginnen, klikt u op de FaceTime-audioknop 'Audio'.
  • Of vraag Siri bijvoorbeeld "FaceTime John" of "FaceTime audio Lisa".

Lees wat u moet doen als uw camera of microfoon niet werkt.

Een FaceTime-gesprek beantwoorden of weigeren

Wanneer iemand u belt via FaceTime, wordt er in de rechterbovenhoek van uw scherm een melding weergegeven. Klik op 'Accepteer' of 'Weiger', of gebruik de Touch Bar om het gesprek te accepteren of te weigeren.

• Als u op de Pijl-omlaagknop naast 'Accepteer' klikt, kunt u ervoor kiezen om FaceTime-audio te accepteren in plaats van FaceTime-video.
  • Als u klikt op de Pijl-omlaagknop naast de knop 'Weiger', kunt u ervoor kiezen om een bericht te versturen of een herinnering in te stellen om later terug te bellen.

Om geen FaceTime-gesprekken meer te ontvangen op uw Mac, opent u FaceTime, kiest u 'FaceTime' en > 'Schakel FaceTime uit' in de menubalk.

Lees wat u moet doen als uw camera of microfoon niet werkt.

FaceTime gebruiken voor groepsgesprekken

Als u macOS Mojave 10.14.3 (build 18D109) of hoger gebruikt, kunt u FaceTime-groepsgesprekken gebruiken om met tot wel 32 personen te praten. Het beeld van elke persoon wordt automatisch groter wanneer iemand spreekt.

FaceTime geeft vier tot negen livevideobeelden tegelijkertijd weer, afhankelijk van uw Mac-model. Deze tegels staan voor de actiefste sprekers. Voor de andere deelnemers wordt er een uitroepteken weergegeven.

Een groepsgesprek in FaceTime voeren

Open de FaceTime-app en gebruik vervolgens het zoekveld om de e-mailadressen of telefoonnummers in te voeren van de personen die u wilt bellen. Als iemand al in uw contacten staat, kunt u gewoon de naam van die persoon invoeren.

• Om een FaceTime-videogesprek te voeren met een groep, klikt u op de FaceTime-videoknop 'Video'.
  • Om een FaceTime-audiogesprek te voeren met een groep, klikt u op de FaceTime-audioknop 'Audio'.
  • Om een FaceTime-groepsgesprek te voeren vanuit een groep in uw recente gesprekken, klikt u op het nieuwe FaceTime-videogespreksymbool, en klikt u op het FaceTime-symbool om het gesprek te starten.
  • Als u een FaceTime-groepsgesprek wilt starten vanuit de Berichten-app, gaat u naar een gesprek, klikt u op 'Details' en vervolgens op de FaceTime-videogespreksknop of de FaceTime-audioknop.

Een FaceTime-groepsgesprek beantwoorden of weigeren

Gebruik een van deze manieren om aan een groepsgesprek in FaceTime deel te nemen dat iemand anders heeft gestart:

• Om via een melding aan het gesprek deel te nemen, klikt u op 'Deelnemen'.
  • Om vanuit de Berichten-app aan het gesprek deel te nemen, klikt u in het groepsgesprek in Berichten op 'Deelnemen'.
  • Om vanuit de FaceTime-app aan het gesprek deel te nemen, klikt u op het FaceTime-symbool naast het actieve gesprek en klikt u vervolgens op het FaceTime-symbool om deel te nemen.

Iemand toevoegen aan een groepsgesprek in FaceTime

1. Klik op de knop 'Navigatiekolom' om de navigatiekolom weer te geven.
  2. Klik op de knop 'Persoon toevoegen' om iemand toe te voegen.
  3. Voer de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van uw contact toe en klik op 'Voeg toe'.

Uw instellingen veranderen tijdens een gesprek

Beweeg uw muis over het FaceTime-venster tijdens een gesprek om de bediening op het scherm te zien.

de knop 'Navigatiekolom'

Klik om de navigatiekolom te verbergen en weer te geven. Vanaf hier kunt u meer mensen toevoegen via de knop 'Persoon toevoegen', zien wie er deelneemt aan het gesprek en een bericht sturen aan iedereen in het gesprek via de knop 'Berichten'.

de knop 'Microfoon dempen'

Klik om uw microfoon te dempen en het dempen op te heffen.

de knop 'Video dempen'

Klik om uw video te dempen en het dempen op te heffen.

de knop 'Volledig scherm'

Klik om uw FaceTime-gesprek op volledig scherm weer te geven.

de knop 'Stop gesprek'

Klik om uw FaceTime-gesprek te beëindigen.