FaceTime gebruiken op een Mac

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken met een of meerdere personen op een Mac.

Vijf mensen in een groepsgesprek via FaceTime op een Mac

het FaceTime-appsymbool

Om FaceTime1 te gebruiken voor audio- of videogesprekken, heeft u een internetverbinding en een ingebouwde of verbonden microfoon of camera nodig. Open daarna de FaceTime-app en log in met uw Apple ID

Een FaceTime-gesprek voeren met één persoon

Een FaceTime-gesprek voeren

Open de FaceTime-app en gebruik het zoekveld om het e-mailadres of telefoonnummer van de persoon die u wilt bellen in te voeren. Als die persoon al in uw contacten staat, kunt u gewoon de naam van diegene invoeren.

• Om een FaceTime-audiogesprek te beginnen, klikt u op de FaceTime-audioknop Audio.
  • Om een FaceTime-videogesprek te voeren, klikt u op de FaceTime-videoknop Video.

U kunt ook op de Siri-knop in de menubalk klikken in de menubalk en Siri bijvoorbeeld vragen: "FaceTime audio Lisa" of "FaceTime John".

scheidingslijn

Een melding ontvangen van een individueel FaceTime-verzoek

Een FaceTime-gesprek beantwoorden of weigeren

Wanneer iemand u belt met FaceTime, verschijnt er een melding in de rechterbovenhoek van uw scherm. Klik op 'Accepteer' of 'Weiger', of gebruik de Touch Bar om het gesprek te accepteren of te weigeren.

• Als u klikt op dePijl-omlaagknop naast 'Accepteer', kunt u kiezen om FaceTime-audio te accepteren in plaats van FaceTime-video.
  • Als u klikt op de Pijl-omlaagknop naast de knop 'Weiger', kunt u ervoor kiezen om een bericht te versturen of een herinnering in te stellen om later terug te bellen.

Om geen FaceTime-gesprekken meer te ontvangen op uw Mac, opent u FaceTime, kiest u FaceTime en > 'Schakel FaceTime uit' in de menubalk.

scheidingslijn

Gebruik FaceTime voor groepsgesprekken

Met macOS Mojave 10.14.1 kunt u FaceTime voor groepsgesprekken gebruiken om met tot wel 32 mensen te praten.2 Het beeld van elke persoon wordt automatisch groter wanneer iemand spreekt.

Mensen toevoegen aan een nieuw groepsgesprek op FaceTime

Een FaceTime-groepsgesprek voeren

1. Open de app FaceTime.
  2. Voer de namen, e-mailadressen of telefoonnummers van uw contacten in.
  3. Klik op de FaceTime-audioknop of de FaceTime-videoknop om uw FaceTime-gesprek te starten.

Om een FaceTime-groepsgesprek te voeren vanuit een groep in uw recente gesprekken, klikt u op het nieuwe FaceTime-videogespreksymbool, en klikt u op het FaceTime-symbool om het gesprek te starten.

U kunt ook een FaceTime-groepsgesprek voeren vanuit Berichten. Ga naar een gesprek, klik op Details en vervolgens op de FaceTime-videogespreksknop of de FaceTime-audioknop.

Een melding voor een FaceTime-groepsgesprek ontvangen

Een FaceTime-groepsgesprek beantwoorden of weigeren

Er zijn een paar manieren om aan een groepsgesprek in FaceTime deel te nemen dat iemand anders heeft gestart:

• Klik op de melding vanuit het Berichtencentrum of het Toegangsscherm en tik vervolgens op het FaceTime-symbool
  • Om deel te nemen aan een FaceTime-groepsgesprek vanuit Berichten, klikt u op 'Deelnemen' in het groepsgesprek in Berichten.
  • Om deel te nemen aan een gesprek vanuit de FaceTime-app, klikt u op het FaceTime-symbool naast het actieve gesprek, en klikt u op het FaceTime-symbool om deel te nemen aan het gesprek.

Voeg iemand aan een groepsgesprek in FaceTime toe

1. Klik op de knop 'Navigatiekolom' om de navigatiekolom weer te geven.
  2. Klik op de knop 'Persoon toevoegen' om iemand toe te voegen.
  3. Voer de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van je contact toe en klik op 'Toevoegen'.

scheidingslijn

Uw instellingen veranderen tijdens een gesprek

Beweeg uw muis over het FaceTime-venster tijdens een gesprek om de bediening op het scherm te zien.

de knop 'Navigatiekolom'

Klik om de navigatiekolom te verbergen en weer te geven. Vanaf hier kunt u meer mensen toevoegen via de knop 'Persoon toevoegen', zien wie er deelneemt aan het gesprek en een bericht sturen aan iedereen in het gesprek via de knop 'Berichten'.

de knop 'Microfoon dempen'

Klik om uw microfoon te dempen en het dempen op te heffen.

de knop 'Video dempen'

Klik om uw video te dempen en het dempen op te heffen.

de knop 'Volledig scherm'

Klik om uw FaceTime-gesprek op volledig scherm weer te geven.

de knop 'Stop gesprek'

Klik om uw FaceTime-gesprek te beëindigen.

Meer informatie

1. FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

2. FaceTime geeft vier tot negen livevideobeelden tegelijkertijd weer, afhankelijk van uw Mac-model. Voor de meest actieve vier of negen sprekers worden videobeelden weergegeven en voor andere deelnemers een uitroepteken.