FaceTime gebruiken op een Mac

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op een Mac.

FaceTime-programma op een Mac

Symbool van FaceTime-programma

Om FaceTime te gebruiken op een Mac, volgt u deze stappen:

• Maak verbinding met het internet.
  • Log in bij FaceTime met uw Apple ID.
  • Controleer of er een ingebouwde of aangesloten microfoon aanwezig is voor het voeren van FaceTime-audiogesprekken en een ingebouwde of aangesloten camera voor FaceTime-videogesprekken.

FaceTime inschakelen

1. Open de app FaceTime.
  2. Log in met uw Apple ID.

Als u geen FaceTime-gesprekken wilt ontvangen op uw Mac, kiest u 'FaceTime' > 'Schakel FaceTime uit'.

scheidingslijn

Een FaceTime-gesprek voeren

1. Open de app FaceTime.
  2. Typ in het zoekveld de naam, het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon die u wilt bellen.        Contacten zoeken in FaceTime-app
  3. Bellen:
    • Om een FaceTime-videogesprek te beginnen, klikt u op FaceTime-videosymbool.
    • Om een FaceTime-audiogesprek te beginnen, klikt u op FaceTime-audiosymbool.
    • Siri gebruiken. Klik op Siri-symbool rechtsboven in de menubalk en zeg bijvoorbeeld 'FaceTime Lisa' of 'FaceTime audio Lisa'.

scheidingslijn

Inkomend FaceTime-gesprek

Een FaceTime-gesprek beantwoorden of weigeren

Als iemand u belt via FaceTime, verschijnt er een melding rechtsboven in het scherm.

Als u een oproep voor een FaceTime-gesprek ontvangt:

• Klik op 'Accepteer' of 'Weiger'. Als u klikt op pijlsymbool, rechts naast de knop 'Weiger', kunt u een iMessage of herinnering versturen om later terug te bellen.
  • Gebruik de Touch Bar om een gesprek te accepteren of weigeren.

scheidingslijn

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.