Als macOS High Sierra uw wachtwoord laat zien in plaats van de wachtwoordaanwijzing voor een gecodeerd APFS-volume

Als u uw wachtwoord ziet in plaats van uw wachtwoordaanwijzing voor een gecodeerd APFS-volume, moet u maatregelen nemen om uw gegevens te beschermen.

Uw wachtwoord kan worden weergegeven in plaats van uw wachtwoordaanwijzing als u het commando 'Voeg APFS-volume toe' in Schijfhulpprogramma hebt gebruikt om een gecodeerd APFS-volume aan te maken en u een wachtwoordaanwijzing hebt opgegeven.

De wachtwoordaanwijzing wordt gewist als u het wachtwoord van een beïnvloed volume verandert, maar dit heeft geen invloed op de onderliggende coderingssleutels die de gegevens beschermen.

Apple raadt u aan de volgende stappen uit te voeren om de veiligheid van uw gegevens te beschermen.

Dit is niet van invloed op gecodeerde APFS-volumes die u op een andere manier hebt aangemaakt.

Een gecodeerd APFS-volume beschermen

Volg de volgende stappen om macOS High Sierra bij te werken, een reservekopie van het gecodeerde APFS-volume te maken, het volume te wissen en de gegevens terug te zetten.

1. Installeer de aanvullende macOS High Sierra 10.13-update via de pagina 'Updates' van de App Store.
  2. Maak een gecodeerde reservekopie van de gegevens in het beïnvloede gecodeerde APFS-volume.
  3. Open Schijfhulpprogramma en selecteer het beïnvloede gecodeerde APFS-volume in de navigatiekolom.
  4. Klik op 'Deactiveer' om het volume te deactiveren.
  5. Klik op 'Wis'.
  6. Typ een naam voor het volume in het naamveld als u hierom wordt gevraagd.
  7. Wijzig de structuur naar APFS.
  8. Wijzig de structuur vervolgens opnieuw naar APFS (gecodeerd).
  9. Voer een nieuw wachtwoord in het dialoogvenster in. Voer het wachtwoord opnieuw in om het te verifiëren. Als u dat wilt, kunt u een wachtwoordaanwijzing voor het gecodeerde APFS-volume opgeven. Klik op 'Kies'.
  10. Klik op 'Wis'. U kunt de voortgang van het wissen bekijken.
  11. Klik op 'Gereed' als het wissen is voltooid.
  12. Zet de gegevens waarvan u tijdens stap 2 een reservekopie hebt gemaakt, terug naar het nieuwe gecodeerde APFS-volume dat u zojuist hebt aangemaakt.

Andere accounts beschermen

Als uw schijfwachtwoord voor een beïnvloed APFS-volume hetzelfde is als het wachtwoord dat u gebruikt voor een macOS-gebruikersaccount of een internetvoorziening, moet u het wachtwoord van de gebruikersaccount of internetvoorziening wijzigen.