Een iCloud-opslagabonnement delen met uw gezin

Met 'Delen met gezin' kunt u één iCloud-opslagabonnement delen met maximaal vijf gezinsleden.

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat iedereen in uw gezin voldoende iCloud-opslag heeft voor hun foto's, video's, bestanden en iCloud-reservekopieën. Met Delen met gezin kan uw gezin één opslagabonnement van 200 GB of 2 TB delen dat iedereen voldoende ruimte biedt.

Wanneer u een opslagabonnement deelt, blijven uw foto's en documenten privé en blijft iedereen zijn eigen account gebruiken met iCloud - net zoals wanneer u uw eigen opslagabonnement hebt. U deelt eenvoudig de beschikbare ruimte in het iCloud-opslagabonnement met uw gezinsleden. U hoeft dus maar één abonnement te beheren.

Voordat u begint

Om uw opslagabonnement te delen, hebt u iOS 11 of macOS 10.13 High Sierra nodig.

Voor de beste ervaring moeten uw gezinsleden hun apparaten ook bijwerken. U kunt echter een opslagabonnement delen met gezinsleden die een ouder besturingssysteem gebruiken.

Een opslagabonnement delen met uw bestaande gezin

Als u 'Delen met gezin' al gebruikt, kunt u gedeelde opslag configureren voor uw bestaande gezinsleden via uw apparaatinstellingen of de systeemvoorkeuren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'Delen met gezin'.
  3. Tik op 'iCloud-opslag'.
  4. Volg de stappen om uw bestaande abonnement te delen of, indien nodig, te upgraden naar een abonnement van 200 GB of 2 TB.
  5. Gebruik Berichten om gezinsleden met een bestaand opslagabonnement te laten weten dat ze nu kunnen overstappen op uw gedeelde opslagabonnement.

Op een Mac

1. Voer, indien nodig, een upgrade uit naar een opslagabonnement van 200 GB of 2 TB.
  2. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  3. Klik op 'Beheer gezin'.
  4. Ga naar 'Mijn apps en services'.
  5. Kies 'iCloud-opslag'.
  6. Klik op 'Start deling'.
  7. Klik op 'Gereed'.

Een nieuw gezin configureren en een opslagabonnement delen

Gebruikt u 'Delen met gezin' nog niet? Geen probleem. U kunt ervoor kiezen om uw iCloud-opslag te delen wanneer u 'Delen met gezin' voor het eerst configureert.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik achtereenvolgens op 'Delen met gezin' en op 'Aan de slag'.
  3. Kies 'iCloud-opslag' als de eerste functie om met uw gezin te delen.
  4. Voer, indien nodig, een upgrade uit naar een opslagabonnement van 200 GB of 2 TB.
  5. Wanneer hierom wordt gevraagd, gebruikt u Berichten om tot vijf andere mensen uit te nodigen om lid te worden van het gezin en het opslagabonnement te delen.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik rechtsonder op 'Beheer'.
  3. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  4. Voer een upgrade uit naar een opslagabonnement van 200 GB of 2 TB.
  5. Ga terug naar uw iCloud-voorkeuren en klik op 'Configureer gezin'. Volg de instructies op het scherm.
  6. Wanneer u klaar bent, gaat u naar het tabblad 'Mijn apps en services' en kiest u 'iCloud-opslag'.
  7. Klik op 'Start deling'.

Wat nu

Wanneer u uw iCloud-opslag deelt, worden alle gezinsleden die het gratis abonnement van 5 GB delen, automatisch toegevoegd aan uw gezinsabonnement.

Als een gezinslid al betaalt voor zijn eigen iCloud-opslagabonnement, kan dit lid ervoor kiezen over te stappen op uw abonnement of om zijn eigen abonnement te houden en toch deel blijven uitmaken van het gezin. Wanneer dit gezinslid overstapt op het gedeelde gezinsabonnement, ontvangt hij een terugbetaling van de rest van zijn persoonlijke abonnement. Hij kan niet het huidige abonnement houden en tegelijk het gedeelde gezinsabonnement gebruiken.

De iCloud-opslag van uw gezin beheren

Iedereen kan eenvoudig zien hoeveel opslag het gezin gebruikt. En als u meer nodig hebt, kunt u eenvoudig op elk moment een upgrade uitvoeren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'Delen met gezin'.
  3. Tik op 'iCloud-opslag'.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Ga naar 'Mijn apps en services'.
  4. Kies 'iCloud-opslag'.

Als uw gezin weinig iCloud-opslagruimte heeft, krijgen alle leden een melding. Het gezinshoofd of het gezinslid dat het abonnement heeft gekocht, kan dan op elk moment meer kopen (tot 2 TB).

Als uw gezin stopt met het delen van opslag of als u 'Delen met gezin' verlaat

Als u een gezin verlaat dat een iCloud-opslagabonnement deelt en u gebruikt meer dan 5 GB opslag, hebt u 28 dagen de tijd om uw eigen abonnement te kopen.

Als u ervoor kiest om niet uw eigen abonnement te kopen en het materiaal dat u in iCloud bewaart uw beschikbare opslag overschrijdt, worden nieuwe foto's en video's niet geüpload naar iCloud-fotobibliotheek, worden bestanden niet meer geüpload naar iCloud Drive en wordt het maken van reservekopieën van uw iOS-apparaten gestopt.