Meldingen van Apple Music ontvangen

U kunt een melding ontvangen wanneer uw topartiesten nieuwe muziek uitbrengen of uw vrienden u in Apple Music volgen.

Apple Music verstuurt meldingen naar uw iPhone, iPad of iPod touch wanneer de topartiesten naar wie u luistert nieuwe muziek uitbrengen, de nieuwe programma's die u graag ziet beschikbaar worden of vrienden uw activiteit volgen.

Lees hoe u berichtgeving gebruikt op een iOS-apparaat en zie waar uw vrienden naar luisteren.

Als u geen meldingen van Apple Music wilt ontvangen op uw apparaat, kunt u deze uitschakelen.

Meldingen van Apple Music uitschakelen op uw iOS-apparaat

Een iPhone X die het scherm Accountinstellingen in de Muziek-app weergeeft. 'Vriendenactiviteit' en 'Artiesten en programma's' zijn uitgeschakeld.

1. Open de Muziek-app.
  2. Tik op 'Voor jou' en vervolgens op uw foto of het symbool Mijn account in de rechterbovenhoek.
  3. Schakel onder Meldingen 'Vriendenactiviteit' uit om geen meldingen meer te ontvangen als vrienden u beginnen te volgen. Schakel 'Artiesten en programma's' uit om geen meldingen meer te ontvangen over de artiesten en programma's die u volgt.

Apple Music-meldingen uitschakelen op uw Android-apparaat

Een Android-telefoon die het Meldingen-scherm in de Apple Music-app weergeeft. 'Vriendenactiviteit' en 'Artiesten en programma's' zijn uitgeschakeld.

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik op het menusymbool in de linkerbovenhoek en vervolgens op 'Instellingen' > 'Accountinstellingen'.
  3. Tik onder 'Meldingen' op 'Beheer meldingen'.
  4. Schakel 'Vrienden' uit om geen meldingen meer te ontvangen als vrienden u beginnen te volgen. Schakel 'Artiesten en programma's' uit om geen meldingen meer te ontvangen over de artiesten en programma's die u volgt.