Als u een melding ziet waarin staat dat de opslag in uw Mac service nodig heeft

Maak een reservekopie van uw Mac en plan een serviceafspraak als u een melding ziet waarin staat dat er een ernstig probleem met de SSD is gedetecteerd.

De SSD (Solid State Drive) van een Mac bevat SMART-hardware (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Deze technologie detecteert blokken flashgeheugen die niet meer naar behoren werken.

Een hoog aantal blokken slecht geheugen kan tot deze melding leiden:

Vraag service aan voor uw SSD

Deze melding betekent dat er een probleem met de SSD is dat niet met Schijfhulpprogramma of een app van een andere fabrikant kan worden opgelost. Maak een reservekopie van zoveel mogelijk gegevens op de SSD en breng uw Mac vervolgens naar een erkende Apple serviceprovider of een Apple Store. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.