Apple Configurator gebruiken om verbinding te maken met een Apple TV via een netwerk

Als u op uw Apple TV met tvOS 11 of hoger een configuratieprofiel moet installeren, kunt u Apple Configurator 2.5 op macOS 10.13 High Sierra gebruiken om via een netwerk verbinding te maken met de Apple TV.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen. Als u probeert een Apple TV te beheren die geen eigendom is van een bedrijf of onderwijsinstelling, leest u hier welke beperkingen u kunt instellen.

In tvOS 10.2 of hoger kunt u ook Apple School Manager of het Device Enrollment Program gebruiken om een Apple TV (4e generatie) te beheren en deze aan te melden voor MDM. Raadpleeg voor instructies de Naslaggids iOS-implementatie.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u het volgende hebt:

Als u een Apple TV wilt voorbereiden, inclusief de optie om deze toe te voegen aan Apparaatinschrijving, begint u met een Apple TV die nog niet geconfigureerd is, of u wist deze eerst. Sluit de Apple TV aan via Ethernet en stop het configuratiescherm 'Koppel uw afstandsbediening'.

Als u apps of profielen wilt toevoegen aan een reeds geconfigureerde Apple TV, gaat u naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Remote-app en apparaten'.

Verbinding maken met de Apple TV

1. Open Apple Configurator op de Mac.
  2. Kies in het Apple Configurator 2-menu de optie 'Gekoppelde apparaten'.
  3. Selecteer de Apple TV in de lijst 'Gekoppelde apparaten' en klik op 'Koppel'.
  4. Voer op de Mac de zescijferige pincode in die op het scherm van de Apple TV wordt weergegeven.
  5. Selecteer de Apple TV in het apparatenvenster van Apple Configurator.

Volgende stappen

• Als u een nieuwe of gewiste Apple TV voorbereidt met Apple Configurator, klikt u op 'Bereid voor' en volgt u de instructies op het scherm. Als u de Apple TV wilt toevoegen aan Apparaatinschrijving, moet u niet de optie 'Activeer en voltooi inschrijving' kiezen.
  • Als u in Apple Configurator apps of profielen wilt toevoegen aan een reeds geconfigureerde Apple TV, klikt u op 'Voeg toe' en kiest u een app of profiel. U kunt ook een profiel slepen vanaf een Finder-venster en het loslaten op het symbool van de Apple TV.
  • Lees meer over het koppelen van het iOS-apparaat of de Mac met de Apple TV.
  • Lees meer over payloads en tvOS-beperkingen die u kunt instellen.