Hulp krijgen bij Face ID op een iPhone X

Lees wat u moet doen als u hulp nodig hebt bij het gebruik van Face ID om een iPhone X te ontgrendelen, aankopen te machtigen, bij apps in te loggen of als u gevraagd wordt de toegangscode in te voeren.

Volg deze stappen. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

Zoek naar updates

Zorg ervoor dat iPhone X naar de nieuwste iOS-versie is bijgewerkt.

Controleer de instellingen van Face ID

Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' om de instellingen van Face ID te controleren. Zorg ervoor dat Face ID is geconfigureerd en dat de voorzieningen waarmee u Face ID wilt gebruiken, zijn ingeschakeld.

Controleer of iets de TrueDepth-camera bedekt

Zorg ervoor dat de TrueDepth-camera van de iPhone X niet wordt bedekt door een hoesje of een beschermende folie. Controleer ook of de TrueDepth-camera vuil is.

Zorg ervoor dat uw gezicht niet wordt gedekt

Zorg ervoor dat de TrueDepth-camera uw ogen, neus en mond volledig kan zien.

Face ID werkt met verschillende zonnebrillen. Als u een zonnebril draagt die bepaalde soorten licht blokkeert, blokkeert de zonnebril mogelijk het infraroodlicht dat de TrueDepth-camera gebruikt. Probeer Face ID zonder zonnebril te gebruiken.

Zorg ervoor dat u in de TrueDepth-camera kijkt

Face ID werkt alleen als de iPhone X in de staande richting wordt gehouden en u in de TrueDepth-camera kijkt. De TrueDepth-camera heeft een gezichtsveld dat vergelijkbaar is met wanneer u een selfie maakt of een FaceTime-gesprek voert. Ongeacht of de iPhone ergens op ligt, of u hem normaal houdt, zorgt u ervoor dat de iPhone X zich binnen een armlengte van uw gezicht bevindt (25-50 cm).

Bij fel zonlicht probeert u de iPhone X zo te houden dat de zon niet rechtstreeks achter u staat.

Stel Face ID opnieuw in

Als u nog steeds hulp nodig hebt, stelt u Face ID opnieuw in en configureert u het opnieuw. Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en tik op 'Stel Face ID opnieuw in'. Tik vervolgens op 'Configureer Face ID' om het opnieuw in te stellen.

Als u uw gezicht niet kunt inschrijven, brengt u het apparaat naar een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider of neemt u contact op met Apple Support.

Als u uw toegangscode moet invoeren

In de volgende gevallen wordt u mogelijk gevraagd uw toegangscode of Apple ID in te voeren in plaats van Face ID te gebruiken:

• Het apparaat is zojuist ingeschakeld of herstart.
  • Het apparaat is al meer dan 48 uur niet ontgrendeld.
  • De toegangscode is ten minste zes en halve dag niet gebruikt om het apparaat te ontgrendelen en het apparaat is in de afgelopen vier uur niet ontgrendeld met Face ID.
  • Het apparaat is op afstand vergrendeld.
  • Na vijf onsuccesvolle pogingen om een gezicht te herkennen.
  • Na het starten van een uitschakeling of de SOS-functie door de volumeknop en de zijknop gedurende twee seconden tegelijk ingedrukt te houden.
  • De batterij van het apparaat is minder dan tien procent opgeladen.