'Niet storen tijdens autorijden' gebruiken

Met iOS 11 of hoger voelt uw iPhone aan wanneer u aan het rijden bent en worden meldingen stilgehouden.

De eerste keer dat uw iPhone met iOS 11 of hoger aanvoelt dat u waarschijnlijk aan het autorijden bent, wordt een beschrijving van de functie 'Niet storen tijdens autorijden' weergegeven nadat u bent gestopt. Volg de onderstaande stappen als deze beschrijving niet wordt weergegeven.

Tik op 'Schakel tijdens autorijden in' en de functie wordt automatisch ingeschakeld wanneer uw iPhone verbinding maakt met uw auto via Bluetooth1 of wanneer uw iPhone merkt dat u rijdt. U kunt de methode wijzigen die uw iPhone gebruikt om vast te stellen of u aan het rijden bent. U kunt de functie ook handmatig inschakelen.

'Niet storen tijdens autorijden' is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

In- en uitschakelen in het bedieningspaneel

U kunt 'Niet storen tijdens autorijden' automatisch laten inschakelen. U kunt de functie ook toevoegen aan het bedieningspaneel zodat u er snel bij kunt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik vervolgens op 'Pas regelaars aan'.
  2. Tik op  naast 'Niet storen tijdens autorijden'.

Op een iPhone X of nieuwer kunt u vanuit de rechterbovenhoek van het scherm omlaag vegen en op symbool 'Niet storen tijdens autorijden' tikken om de functie in of uit te schakelen. Op een iPhone 8 of ouder kunt u vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen en op symbool 'Niet storen tijdens autorijden' tikken om de functie in of uit te schakelen.

Wat u kunt verwachten wanneer 'Niet storen tijdens autorijden' is ingeschakeld

Dit kunt u verwachten wanneer 'Niet storen tijdens autorijden' is ingeschakeld. U kunt veel van deze functies aanpassen in Instellingen.

• Uw iPhone blijft stil en het scherm blijft zwart. Als iemand u een bericht stuurt, ontvangt deze persoon een automatisch antwoord waarin staat dat u aan het rijden bent. Als het bericht belangrijk is, kan de afzender het woord 'urgent' typen zodat u zeker een melding ontvangt. U kunt dan stoppen om het belangrijke bericht te lezen of Siri vragen het voor te lezen.
  • iPhone verstuurt enkele meldingen, zoals noodmeldingen, timers en wekkers.
  • Gesprekken worden verstuurd onder dezelfde omstandigheden als standaard 'Niet storen': u kunt alleen gesprekken van uw favorieten toestaan en toestaan dat gesprekken doorkomen als dezelfde persoon tweemaal achter elkaar belt. Als uw iPhone via Bluetooth verbinding maakt met uw auto, komen gesprekken door zoals normaal, en kunt u de knoppen, microfoons en luidsprekers van uw auto gebruiken om het gesprek aan te nemen.
  • Als u Kaarten gebruikt om te navigeren, geeft uw iPhone wel navigatiehulp op het vergrendelscherm weer en krijgt u stapsgewijze instructies.
  • Als u een passagier bent en u probeert uw iPhone te gebruiken terwijl de functie actief is, tikt u op 'Ik ben niet aan het rijden' om deze functie uit te schakelen.

Opties voor 'Niet storen tijdens autorijden' aanpassen

U kunt aanpassen hoe 'Niet storen tijdens autorijden' werkt. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Niet storen'.

Tik op 'Activeer' om te kiezen hoe u wilt dat 'Niet storen tijdens autorijden' wordt ingeschakeld.

• 'Automatisch': uw iPhone gebruikt informatie als bewegingsdetectie en netwerkverbindingen om te voelen dat u mogelijk aan het rijden bent en schakelt de functie in.2 3
  • 'Via Bluetooth in de auto': 'Niet storen tijdens autorijden' start wanneer uw telefoon verbinding maakt met het handsfreesysteem van uw auto.3
  • 'Handmatig': gebruik het bedieningspaneel om 'Niet storen tijdens autorijden' in te schakelen voordat u de auto start.
  • 'Activeer met CarPlay': 'Niet storen tijdens autorijden' wordt automatisch ingeschakeld wanneer u iPhone verbonden is met CarPlay.

Geef met 'Automatisch antwoord aan' aan wie een automatisch antwoord ontvangt wanneer 'Niet storen tijdens autorijden' ingeschakeld is. U kunt de tekst van het antwoord aanpassen dat mensen ontvangen wanneer ze u een bericht sturen. Als iemand toch contact met u moet hebben, kan hij 'Niet storen' onderbreken door 'urgent' te versturen als aanvullend bericht.

De functie 'Niet storen tijdens autorijden' ingeschakeld houden op de telefoon van uw kind

Bent u de ouder van een beginnende chauffeur? U kunt wijzigingen in 'Niet storen tijdens autorijden' verhinderen, zodat u er zeker van bent dat het deel blijft uitmaken van de veilige rijgewoonten.

Volg deze stappen op de iPhone van uw kind:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tik op 'Schakel schermtijd in'.
  2. Tik op 'Ga door' en tik vervolgens op 'Dit is de iPhone van mijn kind'. Volg daarna de instructies om specifieke beperkingen in te schakelen of tik op 'Niet nu' tot u bij 'Materiaal en privacy' bent.
  3. Tik op 'Ga door' en stel vervolgens een toegangscode voor Schermtijd in.
  4. Tik op 'Beperkingen' en voer een toegangscode voor Schermtijd in.
  5. Scrol omlaag, tik op 'Niet storen tijdens autorijden' en tik vervolgens op 'Sta niet toe'.

Zodra u deze functie op het apparaat van uw kind hebt ingeschakeld, kan uw zoon of dochter deze niet uitschakelen zonder de door u ingestelde toegangscode.

Meer informatie

Meer informatie over hoe u 'Niet storen' gebruikt op uw iPhone, iPad en iPod touch om meldingen stil te houden wanneer u niet aan het rijden bent.

1. Als uw auto CarPlay ondersteunt en u uw iPhone aansluit, wordt 'Niet storen tijdens autorijden' niet automatisch geactiveerd.
  2. iPhone 5s ondersteunt 'Activeer automatisch' niet.
  3. Deze functie vereist dat 'Houd conditie bij' is ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Beweging en conditie' > 'Houd conditie bij'.