De functie 'Niet storen tijdens autorijden' gebruiken

Met iOS 11 voelt uw iPhone aan wanneer u aan het rijden bent en worden meldingen stilgehouden.

De eerste keer dat uw iPhone met iOS 11 aanvoelt dat u mogelijk aan het rijden bent, wordt een beschrijving van de functie 'Niet storen tijdens autorijden' weergegeven nadat u bent gestopt. (Deze beschrijving wordt alleen in bepaalde landen weergegeven; als deze niet wordt weergegeven, volgt u de stappen hierna om de functie in te schakelen.)

Tik op 'Schakel tijdens autorijden in' en de functie wordt automatisch ingeschakeld wanneer uw iPhone verbinding maakt met uw auto via Bluetooth1 of wanneer uw iPhone merkt dat u rijdt. U kunt de methode wijzigen die uw iPhone gebruikt om vast te stellen of u aan het rijden bent. U kunt de functie ook handmatig inschakelen.

In- en uitschakelen in het bedieningspaneel

U kunt 'Niet storen tijdens autorijden' automatisch laten inschakelen. U kunt de functie ook toevoegen aan het bedieningspaneel voor eenvoudige handmatige toegang:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' > 'Pas regelaars aan'.
  2. Tik op 'Voeg regelaar toe aan het bedieningspaneel' naast 'Niet storen tijdens autorijden'.

U kunt nu omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm en tikken op symbool 'Niet storen tijdens autorijden' om de functie in of uit te schakelen.

Wat u kunt verwachten wanneer de functie actief is

Dit kunt u verwachten wanneer 'Niet storen tijdens autorijden' is ingeschakeld. U kunt veel van deze functies aanpassen in Instellingen.

• Uw iPhone blijft stil en het scherm blijft zwart. Als iemand u een bericht stuurt, ontvangt deze persoon een automatisch antwoord waarin staat dat u aan het rijden bent. Als het bericht belangrijk is, kan de afzender het woord 'urgent' typen zodat u zeker een melding ontvangt. U kunt dan stoppen om het belangrijke bericht te lezen of Siri vragen het voor te lezen.
  • iPhone verstuurt enkele meldingen, zoals noodmeldingen, timers en wekkers.
  • Gesprekken worden verstuurd onder dezelfde omstandigheden als standaard 'Niet storen': u kunt alleen gesprekken van uw Favorieten toestaan en toestaan dat gesprekken doorkomen als dezelfde persoon tweemaal achter elkaar belt. Als uw iPhone via Bluetooth verbinding maakt met uw auto, komen gesprekken door zoals normaal, en kunt u de knoppen, microfoons en luidsprekers van uw auto gebruiken om het gesprek aan te nemen.
  • Als u Kaarten gebruikt om te navigeren, geeft uw iPhone wel navigatiehulp op het vergrendelscherm weer en krijgt u stapsgewijze instructies.
  • Als u een passagier bent en u probeert uw iPhone te gebruiken terwijl de functie actief is, tikt u op 'Ik ben niet aan het rijden' om deze functie uit te schakelen.

De functies aanpassen

U kunt aanpassen hoe 'Niet storen tijdens autorijden' werkt via 'Instellingen' > 'Niet storen'.

Tik op 'Activeer' om te kiezen hoe u wilt dat 'Niet storen tijdens autorijden' wordt ingeschakeld.

• 'Automatisch': uw iPhone gebruikt informatie als bewegingsdetectie en netwerkverbindingen om te voelen dat u mogelijk aan het rijden bent en schakelt de functie in.2 3
  • 'Via Bluetooth in de auto': 'Niet storen tijdens autorijden' start wanneer uw telefoon verbinding maakt met het handsfreesysteem van uw auto.3
  • 'Handmatig': gebruik het bedieningspaneel om 'Niet storen tijdens autorijden' in te schakelen voordat u begint.

Tik op 'Automatisch antwoord aan' en kies wie een automatisch antwoord ontvangt. Tik dan op 'Automatisch antwoord' om het bericht dat ze ontvangen aan te passen. Als iemand toch contact met u moet hebben, kan hij 'Niet storen' onderbreken door 'urgent' te versturen als aanvullend bericht.

Beperkingen gebruiken om de functie ingeschakeld te houden

Bent u de ouder van een beginnende chauffeur? U kunt wijzigingen in 'Niet storen tijdens autorijden' verhinderen, zodat u er zeker van bent dat het deel blijft uitmaken van de veilige rijgewoonten.

1. Ga op de iPhone van uw kind naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  2. Als u Beperkingen niet eerder hebt gebruikt, voert u een nieuwe toegangscode in. Onthoud deze toegangscode voor eventuele toekomstige wijzigingen.
  3. Tik onder 'Sta wijzigingen toe' op 'Niet storen tijdens autorijden'.
  4. Selecteer 'Sta wijzigingen niet toe'.

Meer informatie

Meer informatie over hoe u 'Niet storen' gebruikt op uw iPhone, iPad en iPod touch om meldingen stil te houden wanneer u niet aan het rijden bent.

Notities:

1. Als uw auto CarPlay ondersteunt en u uw iPhone aansluit, wordt 'Niet storen tijdens autorijden' niet automatisch geactiveerd.
  2. iPhone 5s ondersteunt 'Activeer automatisch' niet.
  3. Deze functie vereist dat 'Houd conditie bij' is ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Beweging en conditie' > 'Houd conditie bij'.