De focus 'Autorijden' op uw iPhone gebruiken om uw aandacht op de weg te houden

In iOS 15 kunt u met de focus 'Autorijden' uw aandacht op de weg houden. Wanneer u deze focus inschakelt, worden sms-berichten en andere meldingen gedempt of beperkt.

Als u de focus 'Autorijden' hebt geconfigureerd, kunt u Siri vragen om antwoorden voor te lezen, zodat u niet naar uw iPhone hoeft te kijken. Inkomende gesprekken zijn alleen toegestaan als de iPhone verbonden is met CarPlay, een Bluetooth-systeem in de auto of een handsfree accessoire.

De focus 'Autorijden' configureren

Als u 'Niet storen tijdens autorijden' nog niet gebruikte in iOS 14 of lager, moet u de focus 'Autorijden' configureren om deze in te schakelen. Dit doet u als volgt:

iPhone met uitleg over hoe u 'Autorijden' kunt configureren

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Focus'.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' en dan op 'Autorijden'.
  3. Tik op 'Volgende' en volg de stappen op het scherm om uw opties te configureren, zoals 'Toegestane meldingen'.
  4. Tik op 'Gereed'.

De focus 'Autorijden' in- of uitschakelen

Als u 'Niet storen tijdens autorijden' nog niet gebruikte in iOS 14 of lager, wordt de focus 'Autorijden' automatisch weergegeven als een optie onder 'Focus'. Ga als volgt te werk om de focus 'Autorijden' in of uit te schakelen:

iPhone met uitleg over hoe u 'Autorijden' kunt in- of uitschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus' en tik op 'Autorijden'.
  2. Schakel 'Autorijden' in of uit.

Als u de focus 'Autorijden' al hebt geconfigureerd, kunt u deze snel in- of uitschakelen in het bedieningspaneel. Dit doet u als volgt:

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Houd 'Focus' ingedrukt en tik vervolgens op 'Autorijden' om de focus in of uit te schakelen.

Als de focus 'Autorijden' is ingeschakeld, verschijnt het symbool 'Autorijden'  in de statusbalk en op het toegangsscherm, en uw status wordt automatisch weergegeven in de app Berichten. Als iemand u een bericht stuurt, zien ze dat u meldingen hebt uitgeschakeld, maar ze kunnen u nog wel een melding sturen als het urgent is.

iPhone met uitleg over hoe u 'Autorijden' automatisch kunt inschakelen

De focus 'Autorijden' automatisch inschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus' en tik op 'Autorijden'.
  2. Tik onder 'Schakel automatisch in' op 'Tijdens autorijden' en selecteer een van deze opties:
    • 'Automatisch': 'Autorijden' wordt op basis van gedetecteerde beweging geactiveerd.
    • 'Via Bluetooth in de auto': 'Autorijden' wordt geactiveerd als uw iPhone met Bluetooth-apparaten in de auto is verbonden.
    • 'Handmatig': 'Autorijden' kan handmatig worden geactiveerd vanuit het bedieningspaneel.
    • 'Activeer met CarPlay': 'Autorijden' wordt automatisch geactiveerd wanneer uw iPhone met CarPlay is verbonden.

Uw meldingen aanpassen

Volg deze stappen om meldingen van bepaalde personen toe te staan:

iPhone met uitleg over hoe u meldingen kunt aanpassen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus' en tik op 'Autorijden'.
  2. Tik onder 'Toegestane meldingen' op 'Personen'.
  3. Tik op 'Voeg toe' en selecteer vervolgens het contact van wie u meldingen wilt toestaan.

Uw focusstatus delen

Wanneer u de focus 'Autorijden' hebt geconfigureerd, kunt u 'Focusstatus' inschakelen. Als personen u dan een bericht sturen, wordt in apps gemeld dat u meldingen hebt uitgeschakeld. De apps weten alleen dat u meldingen hebt uitgeschakeld. Apps weten niet welke focus u hebt ingeschakeld, dus de naam wordt nooit gedeeld. De focusstatus wordt in apps gedeeld als u een focus hebt ingeschakeld en nadat u een app toestemming hebt gegeven.

iPhone met uitleg over hoe u 'Focusstatus' kunt inschakelen

Als u 'Focusstatus' wilt inschakelen, doet u het volgende:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus'.
  2. Tik op 'Autorijden'.
  3. Tik op 'Focusstatus' en schakel deze optie in.

'Automatisch antwoord' inschakelen

Met 'Automatisch antwoord' krijgen favorieten en personen van wie u meldingen hebt toegestaan, een automatisch antwoord als u 'Autorijden' hebt ingeschakeld. Ze kunnen ervoor kiezen om u toch een melding te sturen door 'urgent' als extra bericht te sturen. Dit doet u als volgt:

iPhone met uitleg over hoe u 'Automatisch antwoord' kunt inschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus' en tik op 'Autorijden'.
  2. Tik onder 'Opties' op 'Automatisch antwoord'.
  3. Selecteer een optie, zoals 'Niemand', 'Recent', 'Favorieten' of 'Alle contacten'.

Hier kunt u ook het automatische antwoord aanpassen dat personen ontvangen als ze u een bericht sturen en de focus 'Autorijden' is ingeschakeld.

Meer informatie

Meer informatie over focusfuncties waarmee u zich kunt concentreren als u even weg moet van uw apparaat.