Bluetooth en wifi in het bedieningspaneel gebruiken in iOS 11

Meer informatie over het beheren van wifi en Bluetooth via het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad en iPod touch met iOS 11 en hoger.

Over wifi en Bluetooth

Wanneer u de knop 'Wifi' of 'Bluetooth' in het bedieningspaneel van iOS 11 en hoger uitschakelt, verbreekt uw apparaat direct de verbinding met wifi- en Bluetooth-accessoires. Wifi en Bluetooth blijven beschikbaar, zodat u de volgende belangrijke functies kunt gebruiken:

• AirDrop
  • AirPlay
  • Apple Pencil
  • Apple Watch
  • Continuïteit-functies, zoals Handoff en Instant Hotspot
  • Instant Hotspot
  • Locatievoorzieningen

De verbinding met wifinetwerken verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op . Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden.

Wanneer wifi is uitgeschakeld, wordt de functie voor automatische verbinding met wifinetwerken in de omgeving uitgeschakeld totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U verbinding maakt met een wifinetwerk via 'Instellingen' > 'Wifi'.
  • U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
  • Het 5:00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

De verbinding met Bluetooth-accessoires verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op . Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle accessoires waarmee het is verbonden, met uitzondering van Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil en Continuïteit-functies, zoals Handoff.

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kunt u uw iOS-apparaat niet meer verbinden met uw Bluetooth-accessoires totdat:

• U Bluetooth inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U verbinding maakt met een Bluetooth-accessoire via 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  • Het 5:00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

Wifi en Bluetooth uitschakelen

Volg deze stappen als u wifi en Bluetooth helemaal wilt uitschakelen voor alle netwerken en apparaten:

• Schakel wifi uit door naar 'Instellingen' > 'Wifi' te gaan en wifi uit te schakelen.
  • Schakel Bluetooth uit door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan en Bluetooth uit te schakelen.

Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op uw iOS-apparaat.