Over updates voor watchOS 4

watchOS 4 brengt meer intelligentie en fitnessfuncties naar de Apple Watch waaronder een nieuwe Siri-wijzerplaat, gepersonaliseerde coaching met de app Activiteit, nieuwe metingen in de Hartslag-app en een verbeterde muziekervaring.

watchOS 4.3.2

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.3.1

watchOS 4.3.1 bevat een oplossing voor een probleem waarbij de Apple Watch voor sommige gebruikers tijdens het opstarten soms op het Apple logo bleef hangen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.3

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen.

• Regel het volume en afspelen op de HomePod via je Apple Watch
  • Speel weer muziek af op je iPhone via je Apple Watch
  • Leg je Apple Watch horizontaal of verticaal voor de nachtklokmodus tijdens het opladen
  • De Siri-wijzerplaat toont nu de voortgang bij het sluiten van de activiteitsringen en wanneer er nieuwe nummers aan muziekmixen in Apple Music worden toegevoegd
  • Oplossing voor een probleem waarbij activiteitsprestaties ten onrechte aan sommige gebruikers werden toegekend
  • Oplossing voor een probleem waarbij muziekopdrachten via Siri niet werkten bij sommige audioapparaten

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.2.3

watchOS 4.2.3 verhelpt een probleem waarbij het gebruik van bepaalde tekenreeksen ertoe kan leiden dat apps onverwacht worden gestopt.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.2.2

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.2

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen:

• Stuur geld naar vrienden en familie, vraag het aan hen en ontvang het van hen met Apple Pay Cash in Berichten of door het aan Siri te vragen (alleen in de Verenigde Staten)
  • Ondersteuning voor HomeKit-sproeiers en -kranen in de Woning-app
  • Ondersteuning voor een nieuw work-outtype, zodat apps van derden afstand, gemiddelde snelheid, aantal afdalingen en dalingshoogte bij wintersportactiviteiten kunnen bijhouden met de Apple Watch Series 3
  • Oplossing voor een probleem waarbij Apple Watch soms opnieuw werd opgestart wanneer Siri om het weer werd gevraagd
  • Oplossing voor een probleem waarbij scrollen in 'Hartslag' voor sommige gebruikers werd uitgeschakeld
  • Oplossing voor een probleem waarbij gelijktijdige timers of wekkers niet los van elkaar konden worden uitgezet

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.1

Nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen:

• Muziek streamen op de Apple Watch Series 3 met Apple Music of iCloud-muziekbibliotheek
  • Luisteren naar live-radio op Beats 1, eigen stations en door experts samengestelde stations met de nieuwe Radio-app op de Apple Watch Series 3
  • Siri gebruiken om nummers, afspeellijsten of albums te zoeken, ontdekken en af te spelen
  • Conditiegegevens synchroniseren met voor GymKit geschikte loopbanden, crosstrainers, steppers en hometrainers voor nauwkeurigere waarden voor afstand, tempo en energieverbruik
  • Mogelijkheid om de verbinding met een wifinetwerk te verbreken in het bedieningspaneel van de Apple Watch Series 3 (GPS + mobiel)
  • Oplossing voor een probleem met de Apple Watch Series 1 en nieuwer waarbij hartslagwaarschuwingen werden gegeven terwijl de functie niet was ingeschakeld
  • Oplossing voor een probleem waarbij sommige gebruikers geen herinneringen ontvingen om te gaan staan
  • Oplossing voor een probleem waarbij het huidige aantal uren waarin gestaan voor sommige gebruikers niet werd weergegeven
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat er geen signalen werden afgegeven voor stille wekkers
  • Oplossing voor een probleem waarbij sommige gebruikers de Apple Watch (1e generatie) niet konden opladen
  • Oplossing voor een probleem waarbij de complicatie voor zonsopgang en ‑ondergang soms niet werd weergegeven
  • Mandarijn is opnieuw de standaarddicteertaal voor China

Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle landen of regio's. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.0.1

watchOS 4.0.1 lost problemen op waarbij de Apple Watch verbinding maakte met (ingesloten) wifinetwerken waarbij geen identiteitscontrole is vereist. Deze netwerken worden vaak gebruikt in openbare ruimtes, zoals cafés en hotels, en leiden gebruikers naar een webpagina voordat ze toegang tot het netwerk krijgen.

Ga voor informatie over de beveiligingsinhoud van software-updates van Apple naar deze website: https://support.apple.com/kb/HT201222

watchOS 4

Wijzerplaten

• Nieuwe Siri-wijzerplaat die op intelligente wijze informatie weergeeft gebaseerd op de tijd van de dag, locatie en dagelijkse routines
  • Nieuwe bewegende Toy Story-wijzerplaten met Woody, Buzz Lightyear, Jessie en meer
  • Nieuwe Caleidoscoop-wijzerplaat die stilstaande beelden verandert in symmetrische, ineengestrengelde patronen
  • Nieuwe complicaties voor Siri, News, Hartslag, Huidige en Berichten

Activiteit

• Intelligente en gepersonaliseerde meldingen die je elke dag helpen bij het volmaken van je activiteitsringen
  • Maandelijkse uitdagingen die zijn gebaseerd op het activiteitsniveau van vorige maand
  • Nieuwe schermvullende animaties om belangrijke mijlpalen te vieren zoals het verdienen van een medaille en het volmaken van je ringen
  • Antwoorden voor meldingen over het delen van activiteit bevatten nu work-outgegevens

Work-out

• Opnieuw ontworpen app helpt je om snel van start te gaan en bevat handige afbeeldingen voor het type work-out
  • Nieuwe HIIT-work-out (High Intensity Interval Training) met aangepaste algoritmes voor beweging en hartslag voor nauwkeuriger bijhouden van calorieverbruik
  • Ondersteuning voor meerdere soorten work-out in een enkele work-outsessie
  • Automatische sets voor zwembadwork-outs met afstand voor elk type zwemslag en snelheid voor elke set, automatisch aangepast voor rusttijd
  • Functie voor het automatisch starten van een gesynchroniseerde muziekafspeellijst wanneer je een work-out begint met de Apple Watch Series 1 of nieuwer
  • Rechtstreeks toegang tot de muziekregelaars in de work-outapp tijdens een work-outsessie
  • Optie om 'Niet storen' automatisch in te schakelen tijdens work-outs

Hartslag

• Nieuwe visuele weergave van je hartslag gedurende de dag
  • Nieuwe hartslagmetingen en visuele weergave voor rusthartslag (Apple Watch Series 1 en nieuwer), wandelgemiddelde, work-outgemiddelde en -maximum, hersteltijd en sessies in de app Ademhaling
  • Optie om een melding te krijgen wanneer je hartslag hoger is dan een opgegeven drempelwaarde terwijl je tien minuten lang niet leek te bewegen (Apple Watch Series 1 en nieuwer)
  • Huidige en historische details van hartslaggegevens in de app Gezondheid op de iPhone, inclusief de nieuwe gegevenstypes 'Hartritmevariabiliteit' (HRV) en VO₂max

Muziek

• Opnieuw ontworpen app maakt scrollen door albumillustraties eenvoudiger
  • Mogelijkheid om meerdere afspeellijsten te synchroniseren voor lokaal afspelen met Bluetooth-headsets
  • Synchroniseer automatisch samengestelde afspeellijsten van Apple Music waaronder 'Grijsgedraaid', 'Mijn nieuwe muziek-mix' en 'Mijn favorieten-mix'

Andere functies en verbeteringen

• News-app met samenvattingen van topartikelen die je kunt bewaren om later op de iPhone te lezen
  • Zaklamp en veiligheidslicht in het bedieningspaneel
  • Verticaal scrollen door recent gebruikte apps in het Dock
  • Beginscherm beschikbaar in alfabetische lijstweergave
  • Bewegingen voor het opstellen van e-mail
  • Nummerblok in de iPhone-app
  • Conflicten worden weergegeven in Agenda-uitnodigingen
  • Scribble-ondersteuning voor Duits
  • Timers voor minder dan een minuut en herhalende timers
  • Voorgestelde en recente locaties in Kaarten
  • Contacten en locaties in slimme antwoorden

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar:

https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

https://www.apple.com/nl/watchos/

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=nl_NL