Over macOS Server 5.4

Na een upgrade naar macOS High Sierra kunt u de computer bijwerken naar macOS Server 5.4.

Op een Mac met macOS High Sierra 10.13 werkt u de computer bij naar macOS Server 5.4 vanaf het paneel Updates van de Mac App Store. Om onderbreking van services te voorkomen, worden macOS Server-updates niet automatisch geïnstalleerd, ook niet als u ervoor hebt gekozen om andere updates automatisch vanaf de Mac App Store te installeren.

Tijdens de installatie ziet u mogelijk het bericht ‘Het programma Server is vervangen’. Dit is normaal bij de update. Alle instellingen en gegevens van Server blijven tijdens de update behouden.

Na de installatie opent u het programma Server om de configuratie van alle eerder geconfigureerde voorzieningen te voltooien.

Algemene wijzigingen

• Open Directory en de voorziening Software-update zijn nu standaard verborgen.
  • U kunt nu servergegevens migreren van een volume met OS X 10.10.5 en Server 5.0.15 en later.
  • De geavanceerde opties voor Caching Server, Time Machine-server en Bestandsdeling zijn nu direct ingebouwd in macOS.
  • Caching Server ondersteunt nu een tierced architectuur.
  • Xcode Server is geïntegreerd in Xcode.
  • Support voor APFS-volumes.

Profielbeheer

Profielbeheer ondersteunt nu nieuwe beperkingen, payloads en beheercommando's.

Voor iOS 11

• Nieuwe alleen beheerde beperking: sta het aanmaken van VPN toe.
  • Nieuwe alleen beheerde Klaslokaal-beperkingen om beheerd klassengedrag toe te staan voor niet-beheerde klassen op beheerde apparaten: Forceer onaangekondigd verbinden met klassen, Forceer onaangekondigde app- en apparaatvergrendeling, Forceeer onaangekondigde schermobservatie en AirPlay.
  • Nieuwe alleen beheerde AirPrint-beperkingen: Sta AirPrint toe, vereis vertrouwde TLS-certificaten voor AirPrint, Sta iBeacon-detectie van AirPrint-printers toe, Sta opslag van AirPrint-inloggegevens in Sleutelhanger toe.
  • AirPrint-payload ondersteunt nu het specificeren van een poort en of de verbinding TLS moet zijn.
  • VPN IKEv2- en wifipayloads ondersteunen nu het specificeren van de minimale/maximale versie van TLS.
  • Nieuwe alleen beheerde payload: DNS-proxy.
  • Optie om data-abonnement te bewaren bij het wissen van het apparaat.
  • Optie om apps en boeken alleen op iOS-apparaten te installeren als deze USB-tethered zijn met Ethernet.
  • Software-updates kunnen nu worden geïnstalleerd op alle beheerde apparaten, ook als de toegangscode is vergrendeld.
  • Het Watch-migratiepaneel in Configuratie-assistent overslaan

Voor macOS High Sierra

• Nieuwe macOS-payload: Extensies.
  • Nieuwe macOS-payload: Smart Card.
  • Nieuwe macOS-payload: Systeemmigratie.
  • VPN IKEv2- en wifipayloads ondersteunen nu het specificeren van de minimale/maximale versie van TLS.
  • Nieuwe macOS-MDM-commando's: Gebruikerslijst, Ontgrendel gebruiker, Verwijder gebruiker, Zet uit en Herstart.
  • Nieuwe macOS-MDM-commando's en statuszoekactie voor EFI-wachtwoordbeheer.
  • Optie om 802.1X-configuratie toe te passen op een Ethernet-interface.
  • Optie om het Siri-configuratiescherm bij de eerste keer inloggen te verbergen.
  • Nieuw macOS FileVault-sleutelbewaringsmechanisme.

Voor tvOS 11

• Nieuwe alleen beheerde beperking: Sta aanpassen van apparaatnaam toe.
  • Wifipayload ondersteunt nu het specificeren van de minimale/maximale versie van TLS.
  • Ondersteunt nu Beginschermindeling-payload.
  • Nieuwe tvOS-payload: inkomende beveiliging van AirPlay.