Nieuw in Apple Configurator voor Mac

Lees hier meer over de nieuwste updates voor Apple Configurator voor Mac.

Om de nieuwste versie van Apple Configurator voor Mac te downloaden, controleer je het tabblad 'Updates' in de App Store. Lees meer over de vereisten voor het gebruik van Apple Configurator 2.17.

Nieuw in Apple Configurator 2.17

• Ondersteuning voor nieuwe apparaten

• Taken via opdrachten: zoeken/filteren, wissen, herstellen, bijwerken, voorbereiden, naam wijzigen, profiel installeren, toezichtidentiteit opgeven

• Opdrachten uitvoeren wanneer apparaten zijn aangesloten en losgekoppeld

• Nieuwe panelen in Configuratie-assistent overslaan die zijn toegevoegd in iOS 17

• Verwijderen van e-sims toestaan tijdens het wissen van een apparaat

• Het toevoegen van App Store-apps aan apparaten werkt weer in macOS 14.1 of nieuwer

• Prestatieverbeteringen en oplossingen voor problemen

Nieuw in Apple Configurator 2.16

• Ondersteuning voor nieuwe hardware

• Prestatieverbeteringen en oplossingen voor problemen

Nieuw in Apple Configurator 2.15.1

• Ondersteuning voor nieuwe hardware

• Prestatieverbeteringen en oplossingen voor problemen

Nieuw in Apple Configurator 2.15

• Overslaan toestaan in het App Store-venster in configuratie-assistent

• Ondersteuning voor herstellen van Mac computers met Apple Silicon naar macOS Monterey

• Prestatieverbeteringen en oplossingen voor problemen

Nieuw in Apple Configurator 2.14

• Nieuwe beperkingen voor niet-gekoppeld extern opstarten met de herstelpartitie en voor het ontgrendelen met Apple Watch

Nieuw in Apple Configurator 2.13.3

• Support voor macOS Big Sur

• Support voor het herstellen van macOS op Mac-computers met Apple Silicon

• Webfragment: 'Negeer manifestbereik' en doelappbundel-id configureren

• Prestatieverbeteringen en oplossingen voor problemen

Nieuw in Apple Configurator 2.13.1

• Meerdere locaties voor VPP-toewijzingen

• Beperkingen: appclips toestaan

• Meldingen: voorbeeld van meldingen toestaan op het toegangsscherm

• Exchange ActiveSync: vorig wachtwoord overschrijven

• Wifi: willekeurig MAC-adres uitschakelen

• Donkere modus

Nieuw in Apple Configurator 2.12.1

Deze update voegt ondersteuning toe voor het herstellen van firmware op Mac Pro (2019).

Voor iOS:

• VPN: door de provider toegewezen vereiste voor aangepast SSL-verbindingstype configureren

• VPN: netwerkopties configureren voor Cisco, Juniper, Pulse, F5, SonicWall, Aruba, CheckPoint en aangepaste SSL-verbindingstypen

• Alle verkeer via VPN versturen

• Lokale netwerken uitsluiten

Nieuw in Apple Configurator 2.11.1

Deze update verhelpt een probleem met de toegang tot bewaarde organisaties, tags en blauwdrukken.

Nieuw in Apple Configurator 2.11

Ondersteuning voor nieuwe hardware.

Nieuw in Apple Configurator 2.10

Voor iOS

• Wifi: persoonlijk WPA3-beveiligingstype configureren

• VPN IKEv2: 'Schakel instelling noodvoorziening in om Wifi-assistentie te ondersteunen' configureren

• Exchange ActiveSync: Mail, Agenda, Contacten en Herinneringen individueel inschakelen voor beheerde accounts

• Nieuwe alleen beheerde beperkingen configureren: sta Zoek mijn apparaat toe, sta Zoek mijn vrienden toe, sta in- of uitschakelen van wifi toe, sta externe schijftoegang in Bestanden-app toe

• Payload eenmalige aanmelding voor apps configureren

• Donkere modus en Welkomstschermen in Configuratie-assistent overslaan

• Continu pad-toetsenbord toestaan

Voor tvOS

• Wifi: persoonlijk WPA3-beveiligingstype configureren

• DeviceSleep toestaan

Nieuw in Apple Configurator 2.9

• Gegevens van telefoon-, ICCID- en IMEI-nummers van verbonden dual-sim-apparaten worden nu weergegeven in het apparaatdetailvenster en cfgutil

• Hoogtepunten van nieuwe functies in de Configuratie-assistent overslaan met de actie Automator

• Nieuwe beperkingen configureren: wijziging van persoonlijke hotspot (alleen beheerde apparaten)

• Certificate Transparency-payload configureren

Nieuw in Apple Configurator 2.8.2

Ondersteuning voor nieuwe hardware.

Nieuw in Apple Configurator 2.8.1

Voor iOS

Nieuwe payloadinstellingen voor Beperkingen

• Op nabijheid gebaseerde verzoeken tot delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)

• Delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)

• Automatisch invullen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)

• Automatische datum en tijd forceren (alleen beheerde apparaten)

• Gebruik van USB-accessoires toestaan terwijl het apparaat vergrendeld is (alleen beheerde apparaten)

• Beheerde contactenaccounts toestaan om te schrijven naar onbeheerde accounts

• Onbeheerde contactenaccounts toestaan om beheerde accounts te lezen

• Wijzigen van eSIM-instellingen toestaan (alleen beheerde apparaten)

Nieuwe payloadinstellingen voor Mail en Exchange

• Een gebruiker toestaan om S/MIME-ondertekening in of uit te schakelen

• Een gebruiker toestaan om de selectie van het S/MIME-ondertekeningscertificaat te wijzigen

• Een gebruiker toestaan om S/MIME-encryptie in of uit te schakelen

• Een gebruiker toestaan om de selectie van het S/MIME-encryptiecertificaat te wijzigen

Nieuwe payloadinstellingen voor Exchange

• OAuth voor identiteitscontrole gebruiken

Nieuwe payloadinstellingen voor Meldingen

• Gegroepeerde meldingen toestaan

• Opgeven of een app toestemming heeft om kritieke meldingen te verzenden

• In CarPlay tonen

Nieuwe opties om Apparaatinschrijving over te slaan in het deelvenster Configuratie-assistent

• iMessage en FaceTime, Schermtijd en Houd je apparaat up-to-date

• Installatie van software-updates toestaan voor gebruikers die geen beheerder zijn

• Mobiel abonnement toevoegen

Voor tvOS

Nieuwe payloadinstellingen voor Beperkingen

• Op nabijheid gebaseerde verzoeken tot delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)

Nieuw in Apple Configurator 2.7.1

• Door beheerde apparaten klaar te maken voor beheer via Configurator, worden verbindingen met USB-accessoires automatisch toegestaan terwijl het apparaat is vergrendeld.

• Het configureren van een nieuwe alleen beheerde beperking voor iOS 11.4.1: sta USB-accessoires toe terwijl het apparaat is vergrendeld

Nieuw in Apple Configurator 2.7

• Configuratie-assistentpanelen in iOS 11.3 en tvOS 11.3 overslaan

• Het configureren van nieuwe profielpayloads en beperkingen voor iOS 11.3, waaronder het vereisen van Face ID-identiteitscontrole vóór automatisch invullen, het configureren van beheerde software-updates, uitzondering voor CellularServices-voorziening en het vereisen van toestemming van de docent om een door de docent aangemaakte klas te verlaten

• Het configureren van nieuwe profielpayloads en beperkingen voor tvOS 11.3, waaronder beperkte externe verbindingen via iOS-apparaten op de witte lijst

Nieuw in Apple Configurator 2.6.1

• Verschillende probleemoplossingen en verbeteringen, waaronder het herstel van de mogelijkheid om configuratieprofielen te installeren op Apple TV (3e generatie)

Nieuw in Apple Configurator 2.5

• Apparaten tijdelijk toevoegen aan DEP (Device Enrollment Program)

• De panelen 'Tik om te configureren' en 'Toetsenbordkiezer' overslaan in iOS-configuratie-assistent

• Het paneel 'Log in bij je tv-aanbieder' overslaan in tvOS-configuratie-assistent

• Nieuwe profielpayloads en beperkingen voor iOS, waaronder beperking van VPN-aanmaak, AirPrint-beveiliging, DNS-proxy en beheerd klassengedrag op beheerde apparaten van studenten voor Klaslokaal

• Nieuwe tvOS-payload voor inkomende AirPlay-beveiliging

• Ondersteuning voor de configuratie van tvOS-apparaten met tvOS 11 in het subnet van het lokale netwerk