Voorbereidingen treffen voor wijzigingen in materiaalcaching in macOS High Sierra

Wanneer u een upgrade uitvoert naar macOS High Sierra, wordt materiaalcaching ingebouwd in het besturingssysteem. Lees hier hoe materiaalcaching werkt in macOS High Sierra.

Na het upgraden naar macOS High Sierra is tethered caching nu beschikbaar in de instellingen voor materiaalcaching van het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren. Via deze voorziening kan de internetverbinding van een Mac worden gedeeld met vele iOS-apparaten die via USB zijn verbonden en kunnen specifieke materiaaltypen in de cache worden geplaatst zodra deze op elk verbonden apparaat worden geïnstalleerd.

Met macOS High Sierra wordt een structuur van bovenliggende en onderliggende apparaten geïntroduceerd, waarmee u een computer kunt selecteren die alle in de cache opgeslagen materialen beschikbaar maakt op uw Mac. Bovenliggende apparaten kunnen ook als onderliggende elementen fungeren die een caching-voorziening hosten, waardoor een gelaagde caching-configuratie mogelijk wordt.

In een districtskantoor kunt u bijvoorbeeld een iMac configureren als bovenliggend apparaat voor de caching-voorziening. De lokale vestigingen verspreid over de stad kunnen vervolgens het districtskantoor gebruiken als bovenliggende caching-voorziening, waardoor alle eventuele updates van het districtskantoor kunnen doorstromen naar elke lokale vestiging.

Voordat u materiaalcaching configureert

Als u materiaalcaching wilt gebruiken in macOS High Sierra, moet u het volgende doen:

• Schakel 'Deel internetverbinding' in bij 'Materiaalcaching' van het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren.
  • Installeer iOS 10.3 of hoger op alle iOS-apparaten.
  • Verbind de Mac met het internet via Ethernet.
  • Sluit de Mac aan op een stopcontact. De tethered caching-voorziening voorkomt dat de Mac in de sluimerstand gaat.

Nadat u de materiaalcaching-voorziening hebt geconfigureerd, wordt materiaal één keer gedownload naar de Mac en in de cache geplaatst, voordat het via USB wordt geleverd aan elk verbonden iOS-apparaat voor installatie.

Hiermee bespaart u tijd, lokale wificapaciteit en brandbreedte wanneer u een kar of USB-hub gebruikt om de verschillende apparaten tegelijkertijd bij te werken, in plaats van elk apparaat afzonderlijk via de wifiverbinding. Gebruik de materiaalcaching-voorziening bijvoorbeeld voor het installeren van grote apps bij het voorbereiden van apparaten voor het begin van een nieuw semester of schooljaar.

Materiaalcaching beheren

1. Selecteer het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer 'Materiaalcaching' in de navigatiekolom van het paneel 'Delen'.
  3. Druk op de Option-toets en klik op de knop 'Geavanceerde opties'.

iCloud-materiaal moet niet in de cache worden geplaatst door een bovenliggende materiaalcaching-voorziening. Elke locatie moet zijn eigen iCloud-materiaal cachen.