Waar kun je Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer?

Lees hier waar je met het openbaar vervoer kunt reizen met Apple Pay op je iPhone en Apple Watch.

Als je land of regio niet wordt vermeld, neem dan contact op met het vervoersbedrijf om te controleren of betaling met Apple Pay wordt ondersteund.

Afhankelijk van je locatie kun je een openbaarvervoerkaart toevoegen of de betaalkaarten gebruiken die al in de Wallet-app staan.1

Azië/Oceanië

Australië

• Sydney: Transport for NSW. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

China, vasteland

• Voeg een Chinese T-Union-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

• Beijing: Voeg een Beijing Transit-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

• Shanghai: Voeg een Shanghai Transit-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

Hongkong

• Voeg een Octopus-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

Japan

• Voeg een Suica-kaart*, een PASMO-kaart* of een ICOCA-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

Singapore

• Land Transport Authority (LTA). Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

Taiwan

• Kaohsiung and Taoyuan Airport MRT. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

*Express-modus ondersteund.

Europa

Wit-Rusland

• Minsk: Minsk Metro. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

Finland

• Turku: Föli. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

Frankrijk

• Parijs: Voeg een Navigo-kaart toe*. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.2,3,4

Rusland

• Meerdere steden accepteren betaalkaarten in de Wallet-app.

Zweden

• Skåne: Skånetrafiken-stadsbussen. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

Oekraïne

• Kyiv: Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.*.

Verenigd Koninkrijk

• Arriva UK Bus. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.*

• Brighton & Hove Buses. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

• First Bus Group. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

• Londen: Transport for London (TfL). Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

• Metrobus. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

• Oxford Bus Company. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

*Express-modus ondersteund.

Noord-Amerika

Canada

• Greater Toronto en Hamilton Area: meerdere vervoersbedrijven. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app bij PRESTO readers*.

• Vancouver: TransLink. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

Verenigde Staten

• Chicago: Voeg een Ventra-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd of betaal met een betaalkaart in de Wallet-app.5,6

• Los Angeles: Voeg een TAP-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

• New York City: Metropolitan Transportation Authority (MTA). Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app bij OMNY readers*.7,8

• Portland: Voeg een Hop Fastpass* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd of betaal met een betaalkaart in de Wallet-app.9

• San Francisco Bay Area: Voeg een Clipper-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.10

• Washington, DC: Voeg een SmarTrip-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.11,12

*Express-modus ondersteund.

1. Om Apple Pay te gebruiken, heb je een ondersteunde kaart van een deelnemende kaartverstrekker nodig. Neem contact op met de kaartverstrekker om te controleren of je kaart compatibel is met Apple Pay. Apple Pay is niet overal beschikbaar. Bekijk de landen en regio’s waar Apple Pay beschikbaar is. Functies kunnen worden gewijzigd. Sommige functies, programma's en services zijn mogelijk niet in alle regio's of alle talen beschikbaar. Sommige functies vereisen specifieke hardware en software. Ga voor meer informatie naar Beschikbare features.

2. Kaartjes en dagpassen kunnen rechtstreeks in Wallet worden gekocht. Als je een week- of maandpas van Navigo wilt toevoegen aan je Navigo-kaart in Wallet, moet je de pas kopen via de app Ile-de-France Mobilités. Ga naar de de website van Ile-de-France Mobilités voor een overzicht van de kaartjes die je niet in Wallet kunt kopen of gebruiken.

3. De Express-modus is niet beschikbaar in sommige bussen zoals aangegeven en je moet je authenticeren om je kaartje in Wallet in die bussen te valideren.

4. Als je een Navigo-kaart wilt toevoegen aan Wallet, heb je een iPhone XS of SE 2 of nieuwer met iOS 17.5 of nieuwer nodig. Of een Apple Watch Series 6 of SE 2 of nieuwer met watchOS 10.5 of nieuwer.

5. Openbaarvervoerkaarten van Ventra in Wallet worden niet geaccepteerd op Pace paratransit of Metra.

6. Als je een openbaarvervoerkaart van Ventra wilt toevoegen aan Wallet, moet je de Ventra-app downloaden op een iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (2016) of nieuwer met de nieuwste versie van iOS. Of een Apple Watch Series 1 of nieuwer met de nieuwste versie van watchOS.

7. Niet geaccepteerd op AirTrain JFK, Access-A-Ride, of voor betaling van de ritprijs aan boord op LIRR of Metro-North.

8. Als je Express Transit wilt gebruiken in New York, heb je een betaalkaart of creditcard nodig die is geconfigureerd in de Wallet-app en is ingesteld als je Express Transit-kaart op een iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (2016) of nieuwer met de nieuwste versie van iOS. Of een Apple Watch Series 1 of nieuwer met de nieuwste versie van watchOS.

9. Als je een Hop-kaart wilt toevoegen aan Wallet, moet je de Hop Fastpass-app downloaden op een iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (2016) of nieuwer met de nieuwste versie van iOS. Of een Apple Watch Series 1 of nieuwer met de nieuwste versie van watchOS.

10. Om Clipper met Apple Pay te gebruiken op de SFMTA-kabeltram en andere openbaarvervoersdiensten die gebruikmaken van handheld kaartlezers, moeten alle klanten zich authenticeren met Face ID of Touch ID.

11. Openbaarvervoerkaarten van SmarTrip-in Wallet worden niet geaccepteerd op voertuigen van MARC, VRE of MTA.

12. Als je een openbaarvervoerkaart van TAP, Clipper of SmarTrip wilt toevoegen aan Wallet, heb je een iPhone 8 of nieuwer met de nieuwste versie van iOS nodig. Of een Apple Watch Series 3 of nieuwer met de nieuwste versie van watchOS.