Openbaar vervoer en Apple Pay

Het openbaar vervoer gebruiken is nog nooit zo eenvoudig en praktisch geweest. Lees hier hoe u voor het openbaar vervoer betaalt op een iPhone of Apple Watch.

Openbaar vervoer in deze landen en regio's

Op deze locaties kunt u voor het openbaar vervoer betalen met een iPhone of Apple Watch die met Apple Pay werkt:

China

• Beijing: openbaarvervoerskaarten voor Beijing*
  • Guangzhou: creditcards van UnionPay (CUP)
  • Hangzhou: creditcards en betaalkaarten van UnionPay (CUP)
  • Shanghai: openbaarvervoerskaarten voor Shanghai*

Japan

Alle vormen van openbaar vervoer waar u met Suica kunt betalen

Rusland

Verenigd Koninkrijk

Verenigde Staten

Een rit betalen

Dit is hoe u voor uw rit kunt betalen met Apple Pay, tenzij u Express Transit gebruikt. Meer informatie over het gebruik van Express Transit met Apple Pay in Japan, of in Beijing of Shanghai in China.

Met een iPhone 8 of ouder

1. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld voordat u langs het toegangspoortje gaat. Het apparaat hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk.
  2. Druk tweemaal op de thuisknop terwijl het toegangsscherm op het apparaat wordt weergegeven als u bij een toegangspoortje komt of de bus instapt.
  3. Leg uw vinger op de Touch ID-sensor. 'Houd bij de lezer' verschijnt op het beeldscherm.
  4. Houd de bovenkant van de iPhone binnen een minuut dicht bij de kaartlezer van het toegangspoortje.

Even later ziet u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm.

Met een iPhone X or nieuwer

1. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld voordat u langs het toegangspoortje gaat. Het apparaat hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk.
  2. Druk tweemaal op de zijknop als u bij een toegangspoortje komt of de bus instapt.
  3. Kijk naar uw iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR om te verifiëren met Face ID, of voer uw pincode in.
  4. Houd de bovenkant van uw iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR bij de contactloze lezer van het toegangspoortje.

Even later ziet u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm.

Op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn Express Cards met spaarstand maximaal vijf uur beschikbaar als uw iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan dit de spaarstand voor Express Cards significant verkorten. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Met een Apple Watch

1. Druk tweemaal op de zijknop.
  2. Houd het beeldscherm van de Apple Watch op ongeveer twee centimeter van de contactloze lezer.
  3. Wacht tot u een tikje voelt. Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.

* Niet alle openbaarvervoerskaarten worden ondersteund. Informeer bij de uitgever van uw kaart als u wilt weten welke openbaarvervoerskaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd. Express Transit met Apple Pay is momenteel nog bètasoftware in Beijing en Shanghai.