Tonen en beltonen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u het geluid wijzigt dat u hoort wanneer u een oproep, sms, e-mail of andere melding ontvangt op uw iPhone, iPad of iPod touch. Kies uit diverse ingebouwde geluiden of koop beltonen in de iTunes Store.

Uw beltoon wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.
  2. Tik onder 'Geluiden en trillingspatronen' op het geluid dat u wilt wijzigen.
  3. Tik op een beltoon of meldingstoon om deze te beluisteren en in te stellen als het nieuwe geluid.

Een beltoon of sms-toon instellen voor een contact

1. Open de app Contacten en tik op de naam van een persoon.
  2. Tik rechtsboven op de contactkaart van de persoon op 'Wijzig'.
  3. Tik op 'Beltoon' of 'Sms-toon' en kies een nieuw geluid.

Beltonen kopen in de iTunes Store

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op  'Meer'.
  3. Tik op 'Tonen'.
  4. Zoek een beltoon die u wilt kopen en tik op de prijs.
  5. Kies een optie om de beltoon automatisch in te stellen. Of tik op 'Gereed' om later te beslissen.
  6. U moet mogelijk uw Apple ID-wachtwoord invoeren om uw aankoop te voltooien.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Met uw Apple ID aangeschafte beltonen opnieuw downloaden

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.
  2. Tik op een geluid onder 'Geluiden en trillingspatronen'.
  3. Tik op 'Download alle aangeschafte tonen'. U ziet deze optie mogelijk niet als u alle tonen die u hebt gekocht al hebt gedownload of geen tonen hebt aangeschaft.

Sommige eerder aangeschafte tonen kunt u mogelijk niet opnieuw downloaden.

Een aangepaste beltoon gebruiken

Als u een aangepaste beltoon hebt aangemaakt in een app zoals Garageband, kunt u deze synchroniseren naar uw iPhone, iPad of iPod touch via iTunes voor Windows of de Finder op een Mac.

1. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer.
  2. Open iTunes voor Windows op een pc. Open de Finder op een Mac.
  3. Sleep de beltoon naar uw apparaat.