Tonen en beltonen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

De beltoon, sms-toon of geluid voor nieuwe e-mail aanpassen en meer.

Een iPhone, iPad of iPod touch wordt geleverd met verschillende geluiden, maar u kunt beltonen en andere tonen ook kopen in de iTunes Store. Open de iTunes Store-app en tik op  'Meer' en tik op 'Tonen'.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

De beltoon wijzigen.

1. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.
  2. Tik op het geluid dat u wilt wijzigen. U kunt de beltoon, sms-toon of het geluid voor nieuwe e-mail of agendameldingen en meer wijzigen.
  3. Tik op de naam van een beltoon of meldingstoon om deze te horen en stel deze in als het nieuwe geluid.

U kunt een beltoon of sms-toon ook voor een specifiek contact instellen. Zoek de persoon in de app Contacten en tik rechtsboven op 'Wijzig'. Tik op 'Beltoon' of 'Sms-toon' en kies een nieuw geluid.

Eerder aangeschafte tonen opnieuw downloaden

In iOS 11 kunt u met uw Apple ID gekochte tonen opnieuw downloaden.

Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen' en tik op een geluid. Tik boven in het scherm op 'Download alle aangeschafte tonen' om te controleren of er eerder aangeschafte tonen zijn die u nog niet hebt gedownload naar uw apparaat. U ziet deze optie mogelijk niet als u alle aangeschafte tonen al opnieuw hebt gedownload of als u voorheen geen tonen hebt gekocht.

U kunt sommige eerder aangeschafte tonen mogelijk niet opnieuw downloaden.

Aangepaste beltonen van iTunes overzetten naar een iOS-apparaat

Als u een aangepaste beltoon of andere toon in iTunes op een Mac of pc hebt en u deze wilt verplaatsen naar een iOS-apparaat, dan kunt u deze toon handmatig toevoegen op het apparaat via iTunes.

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Zoek op de computer de beltoon of toon die u aan het apparaat wilt toevoegen. Als de beltoon of toon eerder verscheen in de iTunes-bibliotheek, kunt u deze vinden in de map 'Tonen' of de map 'Beltonen' van de map 'iTunes-media'. Als u een beltoon in GarageBand op een Mac hebt aangemaakt en deze vervolgens hebt gedeeld met iTunes, bevindt deze zich mogelijk in een importmap.
  4. Selecteer de toon die u aan het apparaat wilt toevoegen en kopieer deze. (U kunt een toetscombinatie gebruiken.)
  5. Ga terug naar iTunes en ga naar het tabblad 'Bibliotheek' van 'Muziek'.
  6. Klik op het apparaat in de linkernavigatiekolom en klik dan op 'Tonen'.
  7. Plak uw toon. (U kunt een toetscombinatie gebruiken.)

U kunt het toonbestand ook verslepen en neerzetten op de naam van uw iOS-apparaat in de linker navigatiekolom van iTunes.

iTunes gebruiken om aangepaste tonen te verwijderen die u handmatig hebt toegevoegd aan uw iOS-apparaat

Als u handmatig aangepaste tonen hebt toegevoegd aan uw iOS-apparaat, kunt u deze via iTunes van het apparaat verwijderen.

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Klik in de linkernavigatiekolom van iTunes op 'Tonen' onder de naam van het apparaat.
  4. Control-klik of klik rechts op de toon die u wilt verwijderen en klik dan op 'Verwijder toon'.

Als u geen optie tot verwijderen van de toon ziet, moet u 'Beheer muziek en video's handmatig' mogelijk uitschakelen:

1. Klik in de linkerbovenhoek van iTunes op het symbool van het apparaat .
  2. Scrol naar de sectie 'Opties' en schakel het aankruisvak uit naast 'Beheer muziek en video's handmatig'. Klik dan op 'Gereed'.

U ziet mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat met een andere bibliotheek is gesynchroniseerd. Dit betekent dat u eerder een andere computer hebt gebruikt om het apparaat te synchroniseren en iTunes kan geen synchronisatie uitvoeren zonder eerst alle iTunes-materiaal op het apparaat te wissen en te vervangen.