Tonen en beltonen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

De beltoon, de sms-toon of het geluid voor nieuwe e-mail aanpassen en meer.

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u kiezen welk geluid er wordt afgespeeld wanneer u bijvoorbeeld een sms ontvangt, een e-mail verstuurt, een Agenda-melding ontvangt. Uw apparaat heeft verscheidenheid aan beltonen, maar u kunt ook beltonen kopen in de iTunes Store. Open gewoon de iTunes Store-app en tik op  'Meer' en vervolgens op 'Tonen'. Ontdek beltonen van uw favoriete films en tv-programma's of van muziekgenres als blues of pop.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Een iPhone X met de pagina 'Horen en voelen' in de Instellingen-app.

Uw beltoon wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.
  2. Scrol naar het gedeelte 'Geluiden en trillingspatronen' en tik vervolgens op het geluid dat u wilt wijzigen.
  3. Tik op de naam van een beltoon of meldingstoon om deze te beluisteren en in te stellen als het nieuwe geluid.

U kunt een beltoon of sms-toon ook voor een specifieke persoon instellen. In de Contacten-app zoekt u naar en tikt u op de naam van de persoon en vervolgens tikt u op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek. Tik op 'Beltoon' of 'Sms-toon' en kies een nieuw geluid.

De tonen die u hebt gekocht met uw Apple ID opnieuw downloaden

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.
  2. Tik op een geluid onder 'Geluiden en trillingspatronen'.
  3. Tik op 'Download alle aangeschafte tonen'. U ziet deze optie mogelijk niet als u alle tonen die u hebt gekocht al hebt gedownload of geen tonen hebt aangeschaft.

Sommige eerder aangeschafte tonen kunt u mogelijk niet opnieuw downloaden.

Aangepaste beltonen gebruiken