Een andere Apple ID gebruiken om aankopen te delen via 'Delen met gezin'

Als u meer dan één Apple ID hebt en u een andere wilt gebruiken om aankopen te delen, wijzigt u uw instellingen voor 'Delen met gezin'.

De Apple ID wijzigen die u gebruikt voor het delen van aankopen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' en klik op 'Delen met gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Account'.
    iPhone met de account van Karina Cavanna, een ouder/voogd.
  4. Wis de Apple ID die wordt vermeld en voer vervolgens de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  5. Tik op 'Gebruik deze account'.

De Apple ID wijzigen die u gebruikt voor het delen van aankopen op uw Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens naast uw naam op 'Gegevens' in de lijst onder 'Gezinsleden'.
  3. Klik op 'Wijzig'.
  4. Klik op 'Wijzig'.
    Mac met media-aankopen en abonnementsopties voor Karina Cavanna, een ouder/voogd.
  5. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  6. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

Wat gebeurt er als u de Apple ID wijzigt die u gebruikt om media-aankopen en abonnementen te delen?

Wanneer u de Apple ID wijzigt die u gebruikt voor 'Delen met gezin', kunnen uw gezinsleden geen aankopen van uw vorige account openen of downloaden. Ze kunnen ook geen met DRM beveiligde muziek, films, tv-programma's, boeken, apps of aankopen vanuit apps gebruiken die eerder zijn gedownload via die account. En als u de vorige account hebt gebruikt om een Apple Music-gezinsabonnement te kopen, heeft uw gezin geen toegang meer tot dat abonnement.

U kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die u gebruikt om te delen met uw 'Delen met gezin'-groep.