Apple Podcasts en privacy

Apple Podcasts is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

• Luistergegevens uit je gebruik van podcasts worden aan een willekeurige apparaat-ID gekoppeld die niet aan je Apple ID is gekoppeld.
  • We verzamelen je afspeelgegevens om beter te begrijpen wie er naar podcasts luistert en om deze informatie in samengevoegde vorm aan aanbieders van podcasts te rapporteren.
  • We verzamelen ook gegevens over je gebruik van Apple Podcasts, zoals tikken.

Bescherming van je privacy en beveiliging van je gegevens is een prioriteit van iedereen bij Apple. We werken er hard aan om alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om je gebruikerservaring te verbeteren. Als we gegevens verzamelen, vinden we het belangrijk dat je weet wat we verzamelen en waarom, zodat je een bewuste keuze kunt maken. Net als alle Apple producten en voorzieningen is ook Apple Podcasts ontworpen met deze principes in gedachten.

Zoals hier beschreven, verzamelt Apple informatie over jouw gebruik van Apple Podcasts voor het beheren van je abonnementen, het verbeteren van de voorziening en het leveren van samengevoegde rapporten aan aanbieders van podcasts.

Om het de gebruiker gemakkelijker te maken, synchroniseert Apple Podcasts je abonnementen en de afspeelpositie van de podcastafleveringen die je beluistert zodat elk apparaat je dezelfde Apple Podcasts-ervaring biedt. Deze informatie wordt met je Apple ID bewaard. Je kunt deze functie op elk moment uitschakelen in Instellingen.

We verzamelen ook luister- en gebruiksgegevens over podcasts om inzicht te krijgen in de luisteraars van podcasts en om deze informatie te kunnen rapporteren. Deze gegevens bevatten informatie over de podcasts die je beluistert, zoals hoeveel van een podcast je beluistert, wanneer je luistert en wanneer je streamt, downloadt of abonneert. Ter verbetering van de voorziening verzamelen we ook informatie over hoe je Apple Podcasts gebruikt, zoals op welke links je tikt. We hebben Apple Podcasts zo ontworpen dat deze gegevens niet zijn gekoppeld aan andere voorzieningen van Apple. Deze informatie is gekoppeld aan een unieke ID die specifiek is voor Apple Podcasts en die niet is gekoppeld aan je Apple ID. We gebruiken iCloud om deze ID te synchroniseren naar al je apparaten die zijn ingelogd bij iCloud. Om de ID in de naar Apple verstuurde afspeelgegevens opnieuw in te stellen, ga je in iOS in Instellingen naar 'Podcasts' en selecteer je 'Stel ID opnieuw in'. Hiermee wordt ook de ID voor gekoppelde watchOS-apparaten opnieuw ingesteld.

We delen gegevens alleen in samengevoegde vorm met aanbieders van podcasts. We delen je individuele gegevens niet met derden. Denk er echter wel aan dat wanneer je podcastafleveringen afspeelt of downloadt van aanbieders van podcasts, deze aanbieders mogelijk informatie kunnen verzamelen over jouw gebruik van hun podcasts en dat het verzamelen wordt geregeld door hun privacybeleid.

Apple kan informatie over jouw gebruik van Apple Podcasts gebruiken voor het voorkomen van of het reageren op activiteiten die in overtreding zijn met toepasselijke iOS-softwarelicentieovereenkomsten of wetgeving.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op http://www.apple.com/nl/privacy

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.