Werken met foto's in Clips op een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt foto's toevoegen aan een video en ze tot leven brengen via het panning- en zoom-effect.

U kunt een foto maken met Clips of u kunt een foto kiezen uit uw Foto's-bibliotheek. U kunt ook videofragmenten opnemen en deze met foto's combineren tot één videomontage.

Een video openen of maken

1. Zoek en open Clips*. De video die u het laatst hebt bewerkt, wordt automatisch geopend.
  2. Als u een nieuwe video wilt aanmaken, tikt u linksboven op  en vervolgens op . Als u een bewaarde video wilt openen, veegt u om de bewaarde video's weer te geven, tikt u op de video en vervolgens op 'Open'.

* Kunt u de Clips-app niet vinden? Veeg op het beginscherm naar rechts totdat een venster verschijnt met een zoekbalk bovenaan. Vervolgens typt u 'Clips' in de zoekbalk. Ziet u de app nog steeds niet? Mogelijk hebt u deze verwijderd. Lees hier hoe u een app herstelt die u hebt verwijderd.

Een foto maken of kiezen uit uw bibliotheek

De camerafuncties staan op een handige plek, recht boven de opnameknop:

•  Schakel de ledflitser op uw iPhone of iPod touch in of uit.
  •  Maak een foto om aan uw video toe te voegen.
  •  Schakel tussen de primaire camera en de selfiecamera.

Als u een foto wilt kiezen uit de Foto's-bibliotheek, tikt u op 'Bibliotheek' en vervolgens op de foto die u wilt toevoegen aan uw video. Als u klaar bent, houdt u de opnameknop ingedrukt om de foto toe te voegen aan de video die u maakt.

Een foto toevoegen, pannen en zoomen

1. Houd  enige tijd ingedrukt, net zo lang als u wilt dat de foto wordt weergegeven in de video. Of veeg omhoog op de opnameknop om deze vast te zetten.
  2. Knijp om te zoomen en versleep de afbeelding op het scherm om beweging te brengen in de foto. Clips neemt de bewegingen op in de video en optimaliseert ze automatisch om ze vloeiend te laten verlopen.
  3. Laat de opnameknop los om te stoppen. Tik op de opnameknop als deze is vastgezet. De foto wordt toegevoegd op de tijdbalk onder in het scherm. Als u een foto toevoegt aan een video die al fragmenten bevat, wordt de foto toegevoegd na alle andere fragmenten.
  4. Tik op  om een voorbeeld van de foto weer te geven.
  5. U kunt de duur van de foto wijzigen door het fragment in te korten:
    • Tik op de foto in de tijdbalk en tik vervolgens op .
    • Versleep de begin- en eindmarkeringen om het begin en einde van het fragment in te stellen.
    • Tik op 'Pas toe'
  6. Als u de foto wilt verwijderen, selecteert u deze in de tijdbalk onder in het scherm en tikt u op .