Een video maken en delen met Clips op iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik de Clips-app om een video op te nemen, foto's toe te voegen en meer en om deze vervolgens te delen met vrienden en sociale media.

Met de Clips-app kunt u een video opnemen en tijdens de opname geanimeerde titels toevoegen aan de video. U kunt ook meerderde videofragmenten en foto's combineren tot één ononderbroken video en vervolgens effecten toevoegen, zoals filters, emoji en muziek.

een nieuw Clips-project aanmaken op iPhone

Een nieuw videofragment opnemen

1. Open de Clips-app.*
  2. Tik linksboven op het Projecten-symbool en tik vervolgens op het plus-symbool.
  3. U start de opname door uw vinger op de rode opnameknop te houden. Als u de knop niet ingedrukt wilt houden, veegt u omhoog op de opnameknop om deze vast te zetten.
  4. Laat de opnameknop los om de opname te stoppen. Als u de opnameknop hebt vastgezet, tikt u erop om de opname te stoppen. Het nieuwe fragment kunt u vinden in de tijdbalk onder in het scherm.
  5. Opgenomen fragmenten kunt u bekijken door in de tijdbalk op een fragment te tikken en vervolgens op de afspeelknop te tikken.

* Kunt u de Clips-app niet vinden? Veeg omlaag vanaf het midden van het beginscherm en typ 'Clips' in de zoekbalk. Ziet u de app nog steeds niet? Mogelijk hebt u deze verwijderd. Lees hoe u verwijderde apps herstelt.

fragmenten aan een video toevoegen op een iPhone

Meer fragmenten toevoegen aan een video

U kunt nieuwe fragmenten opnemen en dan meerdere fragmenten combineren om een video te maken. Als u een fragment toevoegt aan een video, verschijnt het nieuwe fragment na het voorafgaande fragment in de tijdbalk. Bij het afspelen van de video worden alle fragmenten getoond in de volgorde waarin ze verschijnen in de tijdbalk.

U kunt ook bestaande foto's en video's uit de bibliotheek toevoegen door deze stappen uit te voeren:

1. Tik op 'Bibliotheek'.
  2. Tik op een bestaande foto of video.
  3. Houd uw vinger net zo lang op de rode opnameknop als u de foto of video wilt laten weergeven. Als u uw vinger bijvoorbeeld drie seconden op de rode opnameknop houdt, wordt de foto of video drie seconden lang weergegeven in uw video. En als u een bestaande video in de bibliotheek selecteert en uw vinger vijf seconden op de rode opnameknophoudt, worden de eerste vijf seconden van die video in uw Clips-video weergegeven.
  4. Nadat u een fragment hebt toegevoegd, kunt u de fragmenten in een nieuwe volgorde zetten of ze verwijderen.
    • Als u de volgorde van fragmenten wilt wijzigen, houdt u het fragment ingedrukt in de tijdbalk en sleept u het naar links of naar rechts.
    • Als u een fragment uit een video wilt verwijderen, selecteert u het fragment en tikt u vervolgens op het Prullenmand-symbool. U kunt het fragment ook naar de bovenkant van het scherm slepen.

een Selfie Scene toevoegen op een iPhone X

Een Selfie Scene vanaf een iPhone X toevoegen

Selfie Scenes op iPhone X en nieuwer maken Clips nog leuker. De TrueDepth-camera plaatst u in prachtig geanimeerde landschappen, abstracte kunst en zelfs het interieur van de Millennium Falcon uit Star Wars: The Last Jedi.

U wordt helemaal omgeven door de scènes. Hoe u de iPhone X dus ook draait, u blijft in de scène.

1. Tik op 'Scènes'.
  2. Selecteer de scène die u wilt gebruiken.
  3. Houd de iPhone X voor uw gezicht.
  4. Houd uw vinger op de rode opnameknop om de scène aan de tijdbalk van de film toe te voegen.

Lees wat u moet doen als Selfie Scenes niet roteren in Clips op iPhone X.

een Clips-video delen op een iPhone

Video's delen

1. Als de video die u wilt delen, niet is geopend, tikt u linksboven op het Projecten-symbool.
  2. Als u de gewenste video niet ziet, veegt u naar links om meer videoprojecten weer te geven. Tik vervolgens op een video om deze te openen.
  3. Tik op het Deel-symbool en geef aan hoe u de video wilt delen. Naast de gebruikelijke manieren om te delen, kent Clips ook 'Slim delen', een snelle selectie van vriend(inn)en, gebaseerd op wie er in de video voorkomt en met wie u het vaakst contact hebt. Tik op de foto van uw vriend(in) die met een klein groen Berichten-symbool wordt weergegeven.

Een project verwijderen

1. Tik linksboven op het Projecten-symbool.
  2. Selecteer het project dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op het Prullenmand-symbool.