Machtigingen voor apps van derden intrekken voor Apple Music

U kunt een app van derden toegang tot uw account ontzeggen via Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch, of in iTunes op uw Mac of pc.

Als u apps van derden gebruikt op uw iPhone, iPad of iPod touch, wordt u misschien gevraagd om deze toegang te verlenen tot uw persoonlijke gegevens en informatie. Bepaalde muziekapps van derden kunnen u bijvoorbeeld toestemming vragen voor toegang tot uw Apple Music-abonnement en -mediabibliotheek.

Als u wilt dat deze apps geen toegang meer hebben, kunt u de machtigingen voor deze apps intrekken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd om uw wachtwoord of Touch ID in te voeren.
  4. Scrol naar het gedeelte 'Appbevoegdheden'. Tik op de service die u toegang wilt ontzeggen. Als er geen apps zijn waar u toegang aan hebt verleend, ziet u de sectie 'Appbevoegdheden' niet.
  5. Vind de app van een derde en veeg naar links op de app.
  6. Tik op 'Verwijder'.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het gedeelte 'Appbevoegdheden'. Rechts van de service die u toegang wilt ontzeggen, klikt u op 'Beheer'. Als er geen apps zijn waar u toegang aan hebt verleend, ziet u de sectie 'Appbevoegdheden' niet.
  2. Zoek de app van een derde en klik rechts ervan op 'Verwijder'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.